USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, "Gençlerimizin değişik mesleksel ve fen eğitimler ile menfaatlerini geliştirerek, ekonomiye ek bedel sağlamalarını dilek ediyoruz." dedi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz
21-01-2022 15:41
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, "Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz. Gençlerimizin ayrımlı mesleksel ve uran eğitimler ile çıkarlarını geliştirerek, ekonomiye eklenmiş bedel sağlamalarını dilek ediyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD'dan meydana getirilen açıklamaya mucibince Başkan Asmalı, Üsküdar Bağlarbaşı Perakende Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde planlı karne töreninde öğrencilerle müşterek araya geldi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Yetkin, Muhammet Ali Özeken, MÜSİAD Perakende ve E-Ticaret Sektör Kurulu Başkanı Ali Gökhan Er, Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Gürle, MÜSİAD üyeleri ve velilerin katılmış bulunduğu törende yetişek alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

Açıklamada törendeki değerlendirmelerine toprak maruz Asmalı, mesleksel ve uran eğitimin ehemmiyetli bulunduğunun altını çizerek, MÜSİAD'ın Türkiye'nin gerekseme duyduğu faziletkâr birinci sınıf eğitimde mürşit kazanmak istediğini aktardı.

Başkan Asmalı, kalifiye iş gücünün yetişmesini önemsediklerini anlatım ederken, iş dünyası namına mesleksel becerileri faziletkâr iş gücü profilinin boşluk öge değil aranan öge namına görüldüğünü bildirdi.

Mahmut Asmalı, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin ayrımlı mesleksel ve uran eğitimler ile çıkarlarını geliştirerek, ekonomiye eklenmiş bedel sağlamalarını dilek ediyoruz. Bu süreci isteklendirme kılmak düşüncesince ayrımlı sektörlerde mesleksel ve uran eğitimlere müteveccih gereksinimi belirleme edecek şümullü müşterek emek vermek yürütüyoruz. Değişen dünyada ayrımlı dizge gruplarında gerekseme mahsus yetkinlikler, uygulayım bilimi ile beraberce ayrımlı müşterek taraf kazandı. İleri uygulayım bilimi uygulamalarıyla bütünleşmiş yetişek sistemi gerekliliğinin yanı esna birinci sınıf iş gücüne mahsus ihtiyacın artması, çağımızda mesleksel ve uran eğitimi mecburi kıldı.

Geçtiğimiz senelerde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaşama geçirdiği 'Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri' projesi çerçevesinde açılan bellik okullar mesleksel öğrenime ayrımlı müşterek dem kazandırdı. MÜSİAD namına bu girişime önderlik kılmak şişman müşterek onur. Çünkü biz gençlerimizin oluşturduğu potansiyelin farkındayız. Sadece müşterek tane müşterek kol veya belli müşterek düzlük değil, rastgele bölgede nitelikli, gelişmiş, bilirkişi beyinler esermek en şişman hedefimiz. Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyor ve enerjilerine güveniyoruz. Türkiye geneline yayılan bu plan ile onlarca tematik ortaöğretim oluşturulması, mesleksel öğrenime kuvvet katacaktır."

MÜSİAD'ın deneyimsizlik yapılanmaları ile Türkiye'nin ciharıyek indinde geleceğin iş müşterilerini ve girişimcilerini yetiştirdiğini ayraç fail Başkan Asmalı, MÜSİAD ailesinin canlı üyeleriyle elan da güçlendiğini belirtti. Asmalı, Hem MÜSİAD'ın, aynı zamanda Genç MÜSİAD'ın kapılarının gençlere sonuna derece bariz bulunduğu çağrısında bulundu.

Proje ile iş dünyası düşüncesince lazım bulunan ve aranan değerlerin yetiştirilmesi hedefleniyor

Verilen bilgiye göre, MÜSİAD ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş donanmasında "Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri" projesi kapsamında yaşama geçirilen yürütüm ile baştan düzeltilmiş edilen Üsküdar Bağlarbaşı Perakende Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörel bazlı kalifiye iş gücü yetiştirerek iş dünyasını desteklemeyi hedefliyor.

Proje ile MÜSİAD'ın Türkiye'nin gerekseme duyduğu faziletkâr birinci sınıf eğitimde mürşit müşterek gösteriş üstlenmesi, iş dünyası düşüncesince lazım bulunan ve aranan değerlerin yetiştirilmesi, darülfünun eğitimine seçenek olabilecek kalitede yetişek hizmeti sunulması, yetişek şartlarının tamamen en yukarı ölçüde konumlandırılmasının sağlanması ve MÜSİAD'ın gayrı çırçıplak maşer kuruluşlarına ve muhtelif kurumlara dayanıklı namına sabah yeli vermesi amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ