USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Vizyoner'21'de hava değişikliğine bağlı mürşit gemisi özelliği haiz İklim Manifestosu’nu açıklayacak.

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak
09-12-2021 17:08
İstanbul

MÜSİAD'dan meydana getirilen açıklamaya göre, dernek, Türkiye ve hayattaki etkili konumunu tedricen yükselten, yerel ve âlemşümul değerleri gözeterek iş hayatına geleceğe müteveccih çözümleriyle kılavuzluk fail MÜSİAD, iş dünyası ve kamuoyunda candan strateji edilen etkinliklerine bitmeme ediyor.

Bu kapsamda 2015’ten buyana gelişigüzel 2 yılda ortak düzenlemiş olduğu MÜSİAD Vizyoner etkinlikleriyle iş dünyasını geleceğe hazırlıyor. Bu seneki doruk başlığı “Fark Et” kendisine tespit edildiği MÜSİAD Vizyoner’21, hava krizinden sayısal dönüşüme, müteşebbis ekosistemine derece sağlam baş döndürücü bölgede iş hayatına kılavuzluk edecek.

MÜSİAD Vizyoner'21’de 4 anne mevzudan bir tanesi bulunan "İklimi Fark Et" başlığında açıklanacak İklim Manifestosu, "Sürdürülebilir Yenilenebilir Enerji", "Yeşil Yakıt Projeksiyonu", "Karbon Salımı Düşük Ya da Sıfır Enerji Üretimi", "Döngüsel Ekonomi", "Enerjinin Dijitalleşmesi ve "Paris İklim Anlaşması İçin Sanayi Dönüşümüne Uygun Politikalar" başlıklarından oluşuyor. Bu kapsamda açılan istişare kurulunda Türkiye'nin etkili akademisyenlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu arazi alıyor.

"Daha çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum için"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz MÜSİAD Visyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, zirvede "İklimi Fark Et" başlığıyla elan çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum düşüncesince sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümünün önemine uyanıklık çekileceğini belirtti.

İklim krizi ile uğraş kapsamında imzalanan Paris İklim Anlaşması'ın iş dünyası derece MÜSİAD'a da şişman sorumluluklar yüklediğini anlatım ederek, şunları kaydetti:

"MÜSİAD kendisine sorumluluklarımızın farkındayız. Sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümlerini hedefimize alarak manifestomuzun dibine imzamızı attık. Teşkilatımız içerisinde mevcut Enerji ve Çevre Sektörü Kurulumuz ve etkili akademisyenlerimizden oluşan Danışma Kurulumuz çalışmalarını tamamladı. ‘İklimi Fark Et’ başlığında yapacağımız çalıştayımızdan çıkan önergeler de manifestomuzu güçlendirecek."

"AB Yeşil Mutabakat süreci sorumluluklar ve güçlük getiriyor"

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş ise, MÜSİAD Vizyoner'21 tarafından iş dünyasının topu topu aktörlerine global ısınmanın en şişman sebebi bulunan erke ve mekân sorunlarının ortadan kaldırılmasına müteveccih doğacak projeksiyonu sunacaklarını belirterek, "Zirvede, hava krizine dirlik özellikle KOBİ'lerimiz peyda etmek kıl payı iş hayatına delalet edeceğiz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi bulunan KOBİ'leri içerisinde barındıran ortak topluluk kendisine kendimizi mesul hissederek iş dünyasını hava krizine dirlik topyekun mücadeleye çağırma edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın hava değişikliğine dirlik vebal kendisine faaliyetlerine istikamet verdiğine dikkati çekici Karataş, şöyleki bitmeme etti:

"Paris hava Anlaşması’nın TBMM’de bildirme edilmesinin peşi sıra hava krizine müteveccih çalışmalarımızı dünkü ortak etaba taşıdık. Bu kapsamda yürüttüğümüz faaliyetlerle hava krizine müteveccih inhibitör tedbirleri içeren, iş dünyasını geleceğin stratejilerine hazırlayan ortak bildiri hazırladık. MÜSİAD Vizyoner’21 etkinliğimizde açıklayacağımız Kobilere yeşil tahavvül uğrunda fotoğraf tutak İklim Manifestosu ile Türkiye’nin hava politikasına dirlik duyduğumuz sorumluluğumuzu namına getirerek iş hayatına dayanıklı olacağız."

AB Yeşil Mutabakat periyodunun dünkü ortak kazançlı manken kendisine sorumluluklar derece güçlük da getirdiğini vurgulayan Karataş, “İklim değişikliğine bağlı düzenlenen icraat bire ortak sürede dünkü ortak ekosistem yaratıyor. Türkiye’de üretimin %80’inden fazlasını sağlayıcı Kobilerimizin bu dönüşüme ne uyarlanmış olabileceği iyice önemli. İklim değişikliğinin en şişman destek noktalarından bir tanesi bulunan enerjinin yüzdelik 35’ten dahası sanayide kullanılıyor. Sanayinin erke ve feyiz dönüşümü, hava değişikliği ile mücadelede ehemmiyetli gösteriş üstleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, İklim dönüşümünde eğitimden, motivasyon ve desteklere derece baş döndürücü sayıda aktif fiil talih politikasında belirleyici ortak gösteriş üstlenileceğine ayraç ederek, hususi bu sahanın sağlayacağı yardım ve sahadan tahsil edilen verilerin dünkü stratejilere kez göstereceğini anlatım etti. KOBİ'leri özümleme fail MÜSİAD'ın da bu kapsamda atacağı adımların Türkiye’nin istikbaline kalımlı ortak bedel kazandıracağını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ