USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının açılışında icra ettiği konuşmada, “NATO çatışmanın birlikte tarafı değil, fakat Ukrayna'yı benzer bulunduğu derece desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının değme birlikte santimetresini mü

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı
29-11-2022 18:07


NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Romanya'nın başkenti Brüksel'de başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg meydana getirdiği açma konuşmasında, toplantıya ev sahipliği meydana getirdiği düşüncesince Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'e teşekkürname etti. Stoltenberg, “Bu baş döndürücü durumunda ve ehemmiyetli müşterek toplantı. Çünkü bizler Ukrayna'daki savaşla ilişik nice bata çıka huzur karşıyayız. Bugün Rusya'nın savaşını, Herson'dan çekilmesi de karışma iktisap etmek neredeyse akıbet kayıplarını ve Ukrayna kuvvetlerinin emniyetsiz cesaretini görüşeceğiz. Ayrıca desteğimiz, harp dalında ayırt oluşturduğunu ve bitmeme etmesi icap ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, “Rus ordusu ehemmiyetli kabiliyetlere ve baş döndürücü sayıda birliğe sahip, bu şita Ukrayna'yı soğukta ve karanlıkta bırakmaya hazır. Bu sebepten rotamızda kalmalı ve Ukrayna'nın hâkim müşterek millet namına galip gelmesine iane etmeliyiz. NATO çatışmanın müşterek tarafı değil, fakat Ukrayna'yı kabil bulunduğu genişliğinde desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının değme müşterek santimetresini müdafaa etmek düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

“Romanya NATO'ya katıldığından bu yana mesul ve canlı müşterek bağlaşık olmuştur”

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ise açma konuşmasında, “NATO'nun Karadeniz kıyılarına andıran şark kanadındaki varlığını arttırması, akıbet adım durumunda ve müşterek zamanlar oldu. Bu, müttefiklerin birliği, dayanışması ve izlemsel kararlılığına müteallik çelimli müşterek ileti iletiyor. Bu ayrımsız sürede hürriyet ve sulh değerlerinin ittifakın (NATO'nun) kalbinde arazi aldığını gösteriyor. Romanya NATO'ya katıldığından bu yana kendini ittifakın ilkelerine adamış mesul ve canlı müşterek bağlaşık olmuştur. NATO'nun fariza ve operasyonlarına azimli müşterek halde katkıda bulunduk. Bölgemizde ve ötesinde asayiş ve istikrarın sarsılmaz müşterek destekçisi ve sağlayıcısı olduk” ifadelerini kullandı. Romanya'nın 2008'deki zirveden sonradan ikinci defa yukarı dozaj müşterek NATO toplantısına ev sahipliği yapmaktan alım çalım duyduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Iohannis, “Bu, ev sahipliği yaptığımız önceki dışişleri bakanlığı ve Ukrayna'ya huzur harp başladıktan sonradan ittifakın şark kanadında müşterek bağlaşık kabilinden planlı önceki NATO toplantısı. Toplantının gündemi, NATO ve eş güvenliğimiz düşüncesince bulunan çabuk ve ilişik mevzuları oluşturuyor” dedi.

“İttifakımız ve müttefikler, berk müşterek vakfe sergiledi”

Iohannis, “Son 9 aydır Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, Avrupa ve Avrupa Atlantik güvenliğini içten etkileyerek Ukrayna halkına şişman üzüntüler çektirdi, ekonomileri etkiledi, evren çapında besin ve erke krizlerine minval açtı. Buna karşılık namına ittifakımız ve müttefikler, berk müşterek vakfe sergiledi. Ayrıca Ukrayna'nın kendini savunmasına araştırma görevlisi iktisap etmek düşüncesince caydırıcılığımızı ve savunmamızı henüz evvela on paralık bulunmadığı genişliğinde perçinlemek ve arkası sıra dayanıklılıklarını bırakmak düşüncesince en savunmasız ortaklarımızı müzaheret etmek düşüncesince zamanı kararlar aldık. Bu bağlamda Moldova, Gürcistan ve Bosna Hersek'in de bu bakanlar düzeyindeki oturumlardan birine çağırma edilmiş olmasını ve bu geceleyin ezanı ilerleyici saatlerde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da toplantıya katılacak olmasını ehemmiyetli buluyorum” ifadelerini kullandı. Moldova'nın önceki defa NATO'nun bakanlar düzeyindeki toplantısına katılmış bulunduğu tamlayan Iohannis, “Bunun burada, Bükreş'te tamamlandıktan ötürü mutluyuz” halinde konuştu.

“Karadeniz, Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince izlemsel müşterek ciddiyete sahiptir”
Iohannis, “Litvanya'da 2023 senesinde düzenlenecek mutluluk ve hükümet başkanları toplantısına hazırlanırken önümüzdeki dönemde, Madrid'de tahsil edilen kararları, başta Karadeniz de karışma iktisap etmek neredeyse ittifakın şark kanadındaki duruşla ilişik kararları müşterek an evvela dört dörtlük namına infaz etmek her insanın eş sorumluluğudur. Bu vesileyle, topraklarımıza er göndermeye değişmeyen sağlayan tamamı müttefiklere Romanya'nın şükranlarını sunuyorum. Karadeniz, halihazırda toy Stratejik Konsept'te de arazi almış bulunduğu neredeyse Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince izlemsel müşterek ciddiyete sahiptir. Gelişmeleri yakından izlem etmeye bitmeme etmemiz ve alanda henüz da izlemsel müşterek yaklaşım izlememiz gerekiyor” dedi. Romanya'nın NATO'nun “açık kapı” politikasının çelimli müşterek destekçisi olmaya bitmeme ettiğini kail Iohannis, “Bugün masada çağrılı namına arazi meydan Finlandiya ve İsveç'in endamsız müddet içre (NATO'ya) unsur olacağından eminiz. Ayrıca, 2008 Bükreş zirvesinde kararlaştırılan Ukrayna ve Gürcistan da karışma iktisap etmek neredeyse NATO'nun kapılarının gelecekte de ortaklarımıza bariz kalması gerektiğine inanıyoruz. Toplantının dişi geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ