USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, erte yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı önceleri düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda” ifadelerini kullanarak, NATO'nun Polonya ve Slovakya'ya Patriot tipi iklim defans sistem

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”
15-03-2022 19:25

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı önceleri matbuat toplantısı düzenledi. Stoltenberg, “NATO Savunma Bakanları erte güvenliğimiz ortak araya gelecekler. Başkan Putin'in Ukrayna'yı vahşicesine işgali gelişigüzel devir ölüme ve yıkıma sebep oluyor” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dünyayı şoke ettiğini ve arsıulusal düzeni bozduğunu anlatım fail Stoltenberg, “Aylarca Rusya'nın yalanlarını yayma ettik. Ukrayna'yı engelleme etmeyi planlamadıklarını tez ettiler fakat yaptılar. Askerlerini arka çektiklerini tez ettiler fakat elan fazlasını da gönderdiler. Sivilleri koruduklarını tez etmektedirler fakat sivilleri öldürüyorlar” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki dirim bilimsel laboratuvarlar ve kimyevi silahlar karşı esassız iddialarda bulunduğunu aktaran Stoltenberg, “Bu hoppadak bambaşka ortak yalan. Moskova'nın mahsus kimyevi silahlar da karışma iktisap etmek gibi gerçek olmayan ortak harekât düzenleyebileceğinden ide duyuyoruz” dedi.

"NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve öbürü devletler Rusya'ya benzeşim yepyeni yaptırımlar uyguladı”

Ukrayna halkının konutlarını ve geleceklerini müdafaa etmek düşüncesince cesaretle savaştıklarına özen çekici Stoltenberg, "Onları desteklemeliyiz. Bütün evren bu boş boş mücadelesi kınadı. NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve öbürü devletler Rusya'ya benzeşim yepyeni yaptırımlar uyguladı” dedi.

NATO'nun levent boylu senelerdir binlerce Ukrayna askerini eğittiğine yer veren Stoltenberg, “Birçoğu deminden ön saflarda savaşıyor. Tanksavar, iklim defans silahları, insansız iklim araçları, cephane ve mahrukat da karışma iktisap etmek gibi müttefikler Ukrayna'ya ehemmiyetli oranda eleştiri takım sağladılar. Bu pedagoji bilimi ve ekipmanlar, Ukrayna'nın kendisini savunmasına araştırma görevlisi oluyor” dedi.

Ukrayna'nın, BM Şartı'nda arazi düzlük kendini defans hakkına eş bulunduğunu vurgulayan Stoltenberg, NATO müttefiklerinin ve ortaklarının Ukrayna'ya askeri teçhizat, finansal ve insanca iane sağlayarak bu hakkı korumasına iane edeceğini açıkladı.

“İlk defa NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık"

NATO'nun asliye görevinin topu topu müttefikleri dayanaklık etmek iktisap etmek ve müdafaa etmek bulunduğunu anlatım fail Stoltenberg, “Krize çabuk reaksiyon verdik. Savunma planlarımızı harekete geçirerek, hazırlığımızı bırakmak ve şişko savunmamız düşüncesince önce defa NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık” dedi.

“İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

Yüz binlerce NATO gücünün yüksek alarm seviyesinde bulunduğunu anlatım fail Stoltenberg, “Artık İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda. Avrupa'da yüz bin Amerika askeri var. Çoğunlukla ittifakın devir doğusu kesiminde ise direkt NATO komutası altında tahminî 40 bin er var. Bu kuvvetler, iklim savunmasının birlikte şişman iklim ve kükremek gücü ile desteklenmektedir” dedi.

Polonya ve Slovakya'ya Patriot yerleştiriyor

ABD'nin Polonya'ya Patriot tipi iklim defans sistemleri yerleştirdiğini tamlayan Stoltenberg, “Almanya ve Hollanda da Patriotları Slovakya'ya yerleştiriyor. Bütün bunlar belirgin ortak ileti gönderiyor, ortak müttefike meydana getirilen saldırı, topu topu ittifaktan kesme ortak yanıtla karşılanacaktır” dedi.

“Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Belarus ile askeri entegrasyonu, Avrupa kıtasında acemi ortak düzenlilik doğruyu oluşturuyor. Dolayısıyla bu acemi hakikat düşüncesince askeri duruşumuzu yenilememiz gerekiyor” ifadelerini kullanan Stoltenberg, “Yarın bakanlar, güvenliğimizi gelişigüzel bölgede levent boylu vadede pekiştirmek düşüncesince konkre önlemler dair ehemmiyetli ortak münakaşaya başlayacaklar. Karada, ittifakın devir doğusu kesiminde, elan mücehhez ve ehemmiyetli seviyede elan çok kuvveti içerebilir” dedi.

NATO'nun erte iklim ve kükremek gücü konuşlandırmalarında şişman artışlar yapmayı da değerlendireceğini aktaran Stoltenebrg, bunlara ek adına bütünleşmiş iklim ve roket savunmasının, siber savunmanın ve elan enli ölçekli tatbikatların yapılmasını ele alınacağını açıkladı.

“Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum”

NATO savunmasına yapılacak ehemmiyetli takviyelerin değerli olacağına özen çekici Stoltenberg, bu mevzuda Almanya ve öbürü müttefiklerin hamle attıklarını şimdiden açıklamalarını kıvançla karşıladığını anlatım ederek, “Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum. Daha fazlasını yapmalıyız. Bu nedenden elan çok envestisman yapmalıyız. Barışı ve özgürlüğü dayanaklık etmek iktisap etmek için. Bu eleştiri sürede değerlerimize eş çıkın” dedi.

"Çin, Rusya'ya dayanaklık etmek olmamalı"

Stoltenberg, Ukrayna'daki savaştan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sorumluğu bulunduğunu belirterek, “Askerlerini arka çekerek bu mücadelesi bitirmesi müstelzim Putin'dir” dedi.

Stoltenberg ayrıca, Çin'den Rusya'yı kınamasını ve Ukrayna'nın işgaline dayanaklık etmek olmamasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ