USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı önce endişe merkezi STM ThinTech, önemli şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine korumak gibi geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli ile NATO'ya 2 toy dış satım gerçekleştirecek.

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak
13-11-2022 12:09
Ankara

Türk savunma sanayisi bünyesinde, pandemi, şişman dirayetli çarpıcılık kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri denli mühim şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine arkalamak neredeyse geliştirilen "Elastikiyet Karar Destek Modeli"yle NATO'ya acemi ihracatlar yapılacak.

AA muhabirinin almış bulunduğu bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde mühendislik, uygulayım bilimi ve müşavirlik sahalarında ciddi planlara ve çözümlere imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, geliştirdiği değişmeyen dayanak noktası sistemleriyle arsıulusal dış satım başarısına yenilerini ekledi.

STM'nin Teknolojik Düşünce Merkezi ThinkTech, 2019'dan itibaren NATO düşüncesince geliştirdiği mühim kırat "Elastikiyet Karar Destek Modelleri" ile hal ortağı olmaya bitmeme ediyor.

Kamudan hususi piyasaya millî ve arsıulusal bölgede müşavirlik hizmeti sağlayıcı STM ThinkTech, NATO'ya bugüne denli 4 değişmeyen dayanak noktası sistemi geliştirdi. STM ThinkTech çeşidinden geliştirilen esneklik modelleri NATO ACT'ye (NATO Dönüşüm Komutanlığı-Allied Command Transformation) başarıyla gerçekleme edildi.

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı önce akıl merkezi STM ThinTech, NATO'nun, pandemi, şişman dirayetli çarpıcılık kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri denli mühim şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine arkalamak neredeyse geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli'nin 5 ve 6. projesini imzaladı.

STM ve NATO ortada imzalanan 5. plan ile STM ThinkTech'in esneklik modeli, NATO çeşidinden "çok boyutlu harekat" konseptinin konfirmasyon tatbikatında kullanılacak. STM ThinkTech, tatbikatın planlama ve infaz safhalarında faaliyete dahil olan gayrı arsıulusal firmalarla eş güdüm içinde deli dolu şekilde arazi alıyor. Söz konusu firmalarla hesaplı ameliyat kararında tümleşik müşterek verim ortaya konulacak.

Taraflar arasındaki 6. anlaşma ise "Bütünleşik Elastikiyet Modeli"nin 2023 NATO Kriz Yönetim Tatbikatı'nda kullanılmasına bağlı NATO'ya verilecek müşavirlik hizmetini kapsıyor.

Türk çözümü NATO karargahlarında

STM Genel Müdürü hür Güleryüz, bilim birikimi ve yetenekleriyle STM ThinkTech'in teknolojik öngörüler, muhtemel senaryolar ve değişmeyen dayanak noktası sistemleri geliştirdiğini söyledi.

Yerli ekosistemden, ciddi arsıulusal organizasyonlara denli ibdai modeller ürettiklerini vurgulayan Güleryüz, şunları kaydetti:

"NATO'nun değişmeyen süreçlerine dayanak noktası gelmek neredeyse geliştirdiğimiz esneklik modeli, şişman çaplı, ağdalı sorunların yaratacağı etkilerin akıllıca analizi ve değişmeyen vericiler çeşidinden çizilecek kere haritalarının belirlenmesi hesabına ehemmiyetli müşterek gösteriş üstleniyor. NATO'ya gerçekleme ettiğimiz Bütünleşik Elastikiyet Karar Destek Modeli, NATO'nun yetişek ve tatbikatlarında kullanılmaya başlandı. Şimdi de NATO ile 5 ve 6. sözleşmemizi imzaladık. Bu kapsamda, STM ThinkTech'in bilirkişi ekipleri çeşidinden geliştirilen model, NATO'nun ciddi birimlerince 2 ehemmiyetli tatbikatta kullanılacak. Diğer yürüttüğümüz çalışkanlık sahalarında bulunduğu gibi, müşavirlik ve değişmeyen dayanak noktası sistemi dalında kılavuz müşterek şirket olarak, NATO denli arsıulusal askeri müşterek örgütün karargah ve tatbikatlarına, Türk mühendislerinin geliştirdiği çözümleri taşımaktan haysiyet duyuyoruz."

Stratejik şokların yaratacağı muhtemel neticeler çözümleme ediliyor

Elastikiyet Karar Destek Modeli'nde mühim şokların etkilerinin ve yaratacağı ciddi değişikliklerin ne olabileceğine ek olarak, çırçıplak ve askeri sistemlerde yaratacağı muhtemel neticeler da çözümleme ediliyor. Modelde ayrıca, beklenmeyen türlerinin enerji, ulaşım, yazışma denli ayrımlı altyapılarda yaratacağı sonuncu tesirleri ve muhtemel riskler de senaryo tabanlı şekilde değerlendirilebiliyor.

Model, NATO'ya mühim ölçüde değişmeyen desteği sunarken, yetkililerin atacakları adımlar ve alabilecekleri önlemler noktasında değişmeyen ödeme süreçlerini kolaylaştırıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ