USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı

NATO ve Batı ülkeleri, Rusya'ya Ukrayna topraklarına saldırıları zımnında müeyyide uygulamakla kalmayıp, Ukrayna’ya askeri takım ve tabanca desteği dair peş peşe adımlar atmaya başladı.

NATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri donatı ve tabanca sağlamaya başladı
28-02-2022 11:26
Paris

Başta NATO ülkeleri, Ukrayna'ya binlerce tanksavar ve yüzlerce iklim defans füzesinin yanında hamile oranda geniş tabanca ve cephane stoku irsal sonucu alırken Avrupa Birliği (AB) devletleri de 450 milyon ekü mesabesinde tabanca desteği, 50 milyon ekü mesabesinde esirgeyici takım katkısı düşüncesince harekete geçti.

AB devletleri Ukrayna'ya harp uçağı gönderecekAB Konseyi Başkanı Michel: Ukrayna ordusuna gönderilecek silah, cephane ve mahrukat yoldaAlmanya, Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderecekKanada Ukrayna’ya 25 milyon dolarlık askeri materyal yardımında bulunmuş oldu

AB'nin öteki ortak ehemmiyetli katkısı ise Ukrayna ordusuna harp uçağı ve mahrukat desteği sonucu oldu.

ABD

ABD, Ukrayna'ya, aralarında tanksavarların da arazi almış olduğu 350 milyon dolarlık tabanca desteği sağlayacak.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığına yardımın yapılması düşüncesince diploma verdi. Bu yardımla ABD'nin akıbet 1 yılda Ukrayna’ya meydana getirdiği iane 1 bilyon doları aştı.

İngiltere

Ukrayna'ya ortak ay evvel omuzdan fırlatılan tanksavar füzeler doğrulama fail İngiltere, arkası esna cellat ve cellat sıfır kategorideki defans silahlarını havi ek ortak askeri dayanaklık kılmak paketi daha ölçü sonucu aldı.

İsveç

İsveç hükümeti, Ukrayna'ya geniş silahların yanında 5 bin AT4 tanksavar silah, 5 bin polat yelek, 5 bin askeri kask ve 135 bin askere kafi istikbal apiko besin katkısı yapacak.

Almanya

Almanya, Ukrayna'ya askeri iane desteğini 5 bin miğferin yanında 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi sağlayarak gösterdi.

Estonya

Estonya, emektar Doğu Almanya (DDR) ordusu stoklarından kalma "D30" tipi 9 obüs ile cephanesi Ukrayna'ya doğrulama kılmak düşüncesince Almanya'dan diploma aldı.

Almanya'dan tabanca meydan ülkelerin, bu silahları üçüncü ortak ülkeye satabilmesi düşüncesince Almanya'nın onayı gerekiyor.

Hollanda

Hollanda, Ukrayna'ya 3 bin miğfer, 2 bin polat yelek, 30 mızrap dedektörü, 2 bahir mayını belirleme robotu, 2 cephe bakma radarı, 5 tabanca belirleme radarı ve 100 incitici berat tüfeği ile 30 bin cephane katkısı yapacak.

Hollanda başkaca 200 Stinger uçaksavar füzesi ve 50 tanksavar Ukrayna’ya gönderecek.

Fransa

Fransa, Ukrayna'ya askeri takım desteğinin yanında mahrukat katkısı yapacak.

Fransa'nın sağlayacağı takım desteğinin içeriğine bağlı daha bilgelik paylaşılmadı.

Öte taraftan Fransa NATO bünyesinde, Ukrayna’nın yandaki Romanya’ya 500 asker ile zırhlı araç, Estonya’ya ise Mirage 2000 modeli 4 harp uçağı gönderecek.

Fransa başkaca Estonya'ya 200-250 asker gönderecek.

Belçika

Ukrayna'ya 5 bin hudayinabit silah, 200 tanksavar yardımının yanında 3 bin 800 titrem mahrukat sağlayacak bulunan Belçika, NATO ve AB’nin bilgisi dahilinde miğfer, delme ve doğrultu cihazları kabil malzemenin olduğunu esirgeyici askeri ekipmanı Ukrayna'ya yolladı.

Belçika hükümeti, doğacak çağda de NATO içerisinde Romanya'ya 300 asker gönderecek.

Yunanistan

Yunanistan, Ukrayna'ya Polonya üstünden aralarında C-130 tipi 2 taşımalık uçağı ile askeri malzemenin yanında insancasına iane sağlayacak.

Çekya

Çekya, Ukrayna halkına dayanaklık kılmak düşüncesince makineli tüfek ve incitici berat silahlarının yanında cephane gönderiyor.

Bulgaristan

Bulgaristan hükümeti, Ukrayna’ya insancasına ve askeri geri hizmet iane yapacak.

Finlandiya

Finlandiya, 2 bin mermi geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 teskere ve dü çabuk tıbbi hizmet istasyonu katkısı düşüncesince harekete geçti.

Kanada

Kanada yönetimi daha önce, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı karşısında NATO'yu müzaheret kılmak düşüncesince Letonya ve çevredeki alana ek adına 460 derece Kanada Silahlı Kuvvetleri üyesi ve 7,8 milyon dolarlık askeri materyal gönderdi.

Kanada, akıbet olarak, Ukrayna’ya 25 milyon dolar mesabesinde ek askeri materyal yardımında bulunulduğunu açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ