USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Nisan ayında fiyatı maksimum artan kuru soğan 8,5 TL’den satılıyor

Nisan ayında fiyatı maksimum artan mahsul yüzdelik 69,30'luk yükselişle kuru soğan oldu. Pazar esnafı, artışın nedeninin ürünün az olması ve aracılardan kaynaklandığını söyledi. Kuru soğanın kilosu bölge pazarlarında 8,5 TL'den satılıyor.

Nisan ayında fiyatı maksimum artan kuru soğan 8,5 TL’den satılıyor
05-05-2022 15:08
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı para şişkinliği verilerini açıkladı. Türkiye'de Nisan ayında fiyatı maksimum artan mahsul kuru soğan oldu. Nisan ayında kuru soğanın fiyatı yüzdelik 69,30 artma gösterdi. Pazar esnafı, ürünün az bulunduğunu ve aracıların fiyatların yükselmesinde sansasyonel olduklarını söyledi. Kuru soğan bölge pazarlarında 8,5 TL'den satılırken, Nisan ayında maksimum ucuzlayan görgüsüz ise 10 TL'den satılıyor.

“Fiyatların yeniden 4,5 TL'ye düşmesini bekliyoruz”

Piyasada bulunan soğanların sabık sene üretildiğini tamlayan pazarcı Bayram Acar, “Bu sene bu denli fiyatının artarak çoğalması alışılagelen değil. Aracılar bu tutarları üst çekiyor. Bu soğanlar süt tutarları 5-6 TL'yken imal edilen soğanlar. Geçen zamanlarda 2-3 TL'den durumdan kilosunu alırken şuanda 5-7 TL ortada alıyoruz. Bizde kilosunu 8-10 teklik ortada satıyoruz. Yakıt ve masrafın bu dönemdeki soğanları etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçen sene imal edilen müşterek ürünü bu zamanda bulunan mahrukat tutarları etkilemez. Bundan 3 hafta sonraları yine ölçün fiyatlarına kısaca 4,5 TL'ye art düşmesini bekliyoruz” halinde konuştu.

“Türkiye'nin rastgele yerinden şuanda görgüsüz çıkıyor”

Salatalık fiyatlarındaki düşüşün gani üretiliyor olmasından kaynaklı bulunduğunu anlatım fail pazarcı esnafı, Türkiye'nin rastgele yerinden şuanda görgüsüz çıkıyor. Salatalık çok aşkın durabilecek müşterek mahsul değil. 1 çağ 2 çağ içre tüketilmeli. Çok aşkın görgüsüz üretilince bütünü sektöre çıkarıldı ve üründe müşterek fiyat düşüklüğü yaşandı. Şuanda 10 liradan satıyoruz. Gün geçtikçe şimdi da bollaşırsa fiyatı 5 liraya denli düşer. Salata geçtiğimiz aylarda 20 liraya denli çıkmıştı. Ucuzlayınca salatalığa talepte arttı.

Uğur Çetin - Furkan Serttaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ