USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

OAC Dışişleri Bakanı Temon'a layıkıyla doğacak Afrika'da

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, "Gerçekten yatırımcıların kendilerinin gelip görmelerini ve eskimemiş toprakları bulunan ülkemi danışma dair bizlere iane etmelerini istiyorum." dedi.

OAC Dışişleri Bakanı Temon'a layıkıyla doğacak Afrika'da
28-01-2022 12:56
Ankara

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, uzmanların geleceğin Afrika'da bulunduğu değerlendirmesini paylaşarak, Türk yatırımcıları varlıklı kaynakları ve potansiyeli bulunan ülkesindeki fırsatları durumunda görmeye çağırma etti.

Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'ye meydana getirdiği ziyaretin dü iklim arasındaki iş birliğini pekitmek ve dinamikleştirmek iradesiyle gerçekleştiğini belirtti.

İstanbul'da Aralık 2021'de planlı Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerinde dü iklim arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ele aldıklarını anımsatan Bakan Temon, bu ziyaretinin de bu beraberce düzentileme iradesini somutlaştırmak düşüncesince ortak vesile bulunduğunu vurguladı.

Temon, Maliye Bakanı eşliğinde meydana getirdiği bu çelimsiz ziyarette, dü iklim arasındaki iş birliğinin kanuni çerçevesini tanımlayan ortak barışma ile 3 uzlaşma zaptı imzaladıklarını bildirdi.

OAC, Türkiye'nin çelimli geçmişinden ve tecrübelerinden müstefit olmak istiyor

Afrika ile Türkiye arasındaki ortaklığın ciddi ortak maksat taşıdığına yer veren Dışişleri Bakanı Temon, geçmişinde ortak ilhanlık mevcut Türkiye ile insanlığın merkezindeki Afrika kıtası arasındaki birlikteliğin ak ortak geleceği olduğuna müteallik inancını paylaştı.

OAC olarak, eylem açısından muhtemelen etap ve basamakları çabucak tırmanmalarına iane edecek ortak ülkeyle kuracakları çelimli ortaklıkla ehemmiyetli ortak ayırt yakalayabileceklerini kaydeden Temon, kalkınma kapasitesi ve tecrübesi mevcut Türkiye kadar devletlere yönelmeleri icap ettiğini söyledi.

Ülkesinin koskoca olanakları, kaynakları ve hammaddeleri olduğuna dikkati çekici Temon, "Ben söylemiyorum, arsıulusal uzmanlar geleceğin Afrika'da bulunduğunu söylüyor ve bu doğru. Sıra tığ Afrikalıların bunun farkına varıp bedel vermesi ve potansiyelini geliştirecek akıllıcasına ortaklıklar bulması." dedi.

Temon, OAC'de ortak devre giriş yayınlayan dengesizlik ve emniyetsizlik durumunun da bu pınar zenginliği dolayısıyla ortaya çıktığını belirterek, "Bu durumda, değme dü iklim halkının faydasını cezaevi uğrunda bulunduran Türkiye kadar ortak ülkeyle katı ortak iştirak ihdas kılmak hâlâ da ehemmiyet kazanıyor." sanarak konuştu.

Orta Afrika'ya asıl sıfır ortak izlenim çiziliyor

OAC'nin sunmuş bulunduğu fırsatları yerlerinde görmeleri düşüncesince Türk iş insanlarını ülkesine çağırma fail Bakan Temon, nice iklim yolu şirketinin Bangui'ye pervaz düzenlediğini kaydetti.

Orta Afrikalı Bakan, "Ülkeme haricen doğruyu yansıtmayan ortak izlenim çiziliyor. Bu onama edilemez. Gerçekten yatırımcıların kendilerinin gelip görmelerini ve eskimemiş toprakları bulunan ülkemi haberleşme üzerine bizlere iane etmelerini istiyorum." sanarak konuştu.

Türkiye'nin arsıulusal sahnede nice değişik vaziyette görmüş geçirmiş bulunduğunu tabir fail Temon, bundan ötürü başta Türk yatırımcıları çağırma ettiklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Temon, 623 bin kilometrekarelik, tahminî 5 milyon sözü geçen ülkesinde 15 milyon hektar ekilebilir, dişi arsa bulunduğunu, adam başı sakıt ekilebilir alanın tam bulunduğunu fakat buna karşın açlıktan bahsedilmiş bulunduğu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Veriler ve rakamlar ortada. Tabii bu şahıslara toprağını grup menşur fırsatı verilmeli. Fakat halkın ülkenin bu zenginliğinden yararlanmamaları düşüncesince şuurlu ortak kargaşa girişimi var. Tarım OAC'yi kalkındırabilir fakat bunun düşüncesince tarıma muvasala olması gerekiyor."

Silahlı grupların girdikleri köyleri yakıp yıktığını, kişilerin zenginlikten yararlanma etmesini engellemeyi ve ülkeyi meskenet kıskacında bırakmayı amaçladığına ayraç fail Bakan Temon, buna müsaade verilmeyeceğinin altını çizdi.

Temon, medyanın ülkesindeki silahlı gruplarla diyalogu sonsuz gündeme getirmesine tepkime göstererek, demokratik eylem talebi bulunan ortak ülkeyi silahlı gruplar, yıldırı ve darbeler kıskacında bırakmayacaklarını ve Orta Afrika düşüncesince tek gösterimi sıfır ve bir çok da ecnebi kökenli silahlı grupların liderleriyle diyaloğa girmelerinin beklenmemesi icap ettiğini vurguladı.

Ülkesinin bu meseledeki tutumunun belirgin bulunduğunu aktaran Dışişleri Bakanı, arsıulusal camianın bu konudaki desteğine gerekseme duyduklarını, 10 senedir bitmeme fail arbede ve akse atmosferinden sıyrılarak, OAC halkını bu yükten azat geçirmek istediklerini söyledi.

OAC, yatırımcılara iklim ötesi gizil sunuyor

Dışişleri Bakanı Temon, ülkesinin kalkınmasında enerji, güvenlik, altyapının rüçhan meseleler olduğuna kaydederek, "Kaynaklarımızın işletilmesi, asliye gereksinimlerimizi karşılayacak, camianın refaha erişmesini sağlayacak. Bu da camianın kendisini eğitme, idame etme, ihya kapasitesini katkıda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Temon, "Bu vesileyle, sizin mikrofonunuz tarafından enerji, enfrastrüktür ve iktisadi gelişme, tecim alanındaki profesyonel tamamı yatırımcılara çağrıda bulunuyorum." diyerek, ülkesinin coğrafi pozisyonu ve engelleme bulunduğu ciddi diyalekt ittifakların yatırımcılara OAC'nin ötesinde ortak gizil sunduğunu dile getirdi.

Türkiye ve Orta Afrika ortada istenilen alım satım düzeyine ulaşılması düşüncesince dü ülkenin aykırı diplomatik temsilcilikleri açılış gereğine ayraç fail Bakan Temon, bunun başkaca Türk Hava Yollarının (THY) Bangui'ye düzenleyeceği seferlerle taçlandırılmasını istedi.

Temon, direkt uçuşların, çıkarlarını tecim kütlesinin artarak çoğalması üzerine harekete geçireceğini tabir ederek, ülkesiyle Avrupa ve öbür destinasyonlar ortada direkt ortak geçek kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi.

Ülkesi kendince medyada arsa meydan imaja aldanılmaması icap ettiğinin de altını çizen Temon, "Türk insanlarını ve yatırımcıları, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gelmeye ve serpilme arayışındaki ortak ülkeye ulama sunmaya çağırma ediyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ