USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi

Eski Amerika Başkanı Trump’ın en kaba muhaliflerinden bulunduğu düşüncesince güzeşte hafta Wyoming’deki ön seçimleri kaybeden Kongre’nin Cumhuriyetçi tümen üyesi Liz Cheney, politik kariyeri düşüncesince nedamet duymadığını ve Trump ile mücadeleye bitmeme edeceğini söyl

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi
22-08-2022 09:03
New York

Cheney, ABC’de gösterilen “This Week” programına konuştu.

6 Ocak Kongre baskını vakalarından sonradan Şubat 2021’de Trump’ın azledilmesi düşüncesince Kongre’de kullandığı "evet" oyunun neticelerini en esasen buyana bildirme ettiğini tamlayan Cheney, “Koltuğumu arkalamak düşüncesince 2020 reislik seçimleriyle ilişik yalanları bildirme etmem gerekirdi. İlk andan bu yana akla yatkın olanı gerçekleştirmek mecburiyetinde olduğumu biliyordum.” dedi.

Cheney, partisi düşüncesince aşırı kalbi kırık bulunduğunu ve meslektaşlarının ahlaki birlikte imtihan verdiğini kaydederek, “Ve bu yüzden, bu denli aşırı insanoğlunun testte liyakatsiz olması beni üzüyor, güçlükle ego banko nadim değilim, yapılacak akla yatkın bilinçlilik erinç aklımda tek birlikte istifham olmadı.” ifadesini kullandı.

Wyoming’de 16 Ağustos’ta meydana getirilen ön seçimleri kaybettikten sonradan kendisini Başkan Joe Biden haricinde kimsenin aramadığı bilgisini paylaşan Cheney, ülkeyi partizanlığın önüne koyma erinç iyi birlikte konuşma yaptıklarını vurguladı.

Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in kızı bulunan ve 3 dönemdir Kongre’de yıldızı temiz birlikte Cumhuriyetçi şekilde fariza karşıcı Cheney, Trump’ın desteklediği sözlü Harriet Hageman'a erinç 40 nokta farkla ön seçimleri kaybetmişti.

"Trump banko tehdidin merkezinde biri”

Kongre’de arka artan fariza süresi süresince ve akabinde Trump’ın esasen Beyaz Saray’a seçilmemesi düşüncesince mücadelesine bitmeme edeceğinin altını çizen Cheney, "Onun bizim adayımız olmadığı için tehlikesiz olmamız icap ettiğini düşünüyorum." niteleyerek konuştu.

Cheney, "Partimizin birlikte yabanlık kültünü kabullenmek düşüncesince ilkesini, kıymetini ve Anayasa'ya asliye sadakatini vazgeçme etmiş bulunduğu birlikte durumdaysak, seçimleri iktisap şansımızın olmadığına inanıyorum ve bu nice manada hakkıyla aşırı tehlikeli.” yorumunu yaptı.

Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin yaşamda kalması düşüncesince Amerikalıların aşması müstelzim birlikte cereyan yarattığını kaydeden Cheney, şunları söyledi:

"Donald Trump banko tehdidin merkezinde biri. Şu anne denli yaptıklarının ve yarattığı şeyin birlikte kurda gerçeklik sonrası birlikte cereyan bulunduğunu biliyorsunuz. Ve gene bildiğiniz gibi, banko toplumsal iletişim araçları da bunu tetikledi. Ancak seçimlerin, anayasal cumhuriyetimizin merkezinde bulunan asliye fonksiyon ve ilkenin inkar edilmesi umumi şekilde tehlikelidir ve Trump banko bu çabaya ve harekete önderlik ediyor.”

Hangi partiden olunursa olunsun Trump’ın hareketinin reddedilmesi icap ettiğini vurgulayan Cheney, Cumhuriyetçi partinin de özüne ve ilkelerine mebni birlikte öğür olup olmamak ile kazalı birlikte emektar başkanın kıskacında kalmaya bitmeme yazar etmemek ortada değişmeyen vermesi icap ettiğini savundu.

Cheney, partisinde hala nice insanoğlunun aşırı kazalı birlikte şekilde "yalanlara" inanmaya bitmeme ettiğini öne sürerek, “Bu durum, partinin liderliği de müdahale iktisap etmek üzere, hem millî aynı zamanda eyalet düzeyinde partimizin iri birlikte bölümünün aşırı marazlı bulunduğunu söylüyor." ifadelerini kullandı.

Trump’ı Beyaz Saray’dan ırak tutmanın beraberinde seçme inkarcılarının seçilmemesi düşüncesince millî kurda savaş edeceğini dile getiren Cheney, “Ülke genelinde hakkıyla ehemmiyetli pozisyonlara sözlü gösterilen seçme inkarcıları var. Bundan sonradan bunlara erinç rakiplerini doğrulamak düşüncesince çalışacağım.” niteleyerek konuştu.

“Pence'in anlatım vermesini umarım"

Temsilciler Meclisi’nde 6 Ocak Kongre baskınıyla ilişik bitmeme fail soruşturmayı örümcek komisyonun reis yardımcılığını karşıcı Cheney, Trump’ın reis yardımcısı Mike Pence’in komisyona anlatım vermesini de beklenti ettiğini belirtti.

Cheney, bu mevzuda Pence’in avukatıyla görüşüldüğü bilgisini paylaşarak, şöyleki bitmeme etti:

“6 Ocak'ta Pence nazik birlikte gösteriş oynadı, Donald Trump'ın namına icra ettiği baskıya günah eğmiş olsaydı, aşırı hâlâ çirkin birlikte anayasal buhran yaşardık. İfade ita hesabına dile getirmiş bulunduğu Anayasal pozisyonundan kaynaklı endişeleri hesabına namına iri saygım var. Ancak iklim bu denli vahametli birlikte vakadan geçtiğinde, bilgisi bulunan her insanoğlunun birlikte aşama öne çıkacak zorunluluğu bulunduğunu da düşünüyorum. Pence'in de bunu yaparak anlatım vermesini umarım."

Pence, cuma namazı haset Iowa'daki birlikte aktiflik esnasında Kongre'deki 6 Ocak Komisyonu kabilinden ifadeye çağrılması biçiminde katılmayı düşünebileceğini fakat hakeza birlikte olabilirlik düşüncesince Anayasa'ya da bakılması icap ettiğini söylemişti.

“FBI baskını ile ilişik alevlerin körüklenmesi kazalı birlikte süreç”

Trump’ın Florida’daki evi Mar-a-Lago’da meydana getirilen FBI baskını hesabına da değerlendirmelerde mevcut Cheney, Cumhuriyetçi meslektaşlarının bu mevzuya verdiği tepkiden sıkılma duyduğunu kaydetti.

Cheney, “FBI'nın ve Adalet Bakanlığının, emektar birlikte başkanın evinde kontrol buyruğu sürüm gereksinimi hissettiği birlikte konumda olduğumuzu düşündüğünüzde bu ulusumuz düşüncesince hakkıyla aşırı ağırbaşlı birlikte şey." yorumunda bulundu.

Baskından sonradan FBI’ya müteveccih Kongre’deki Cumhuriyetçi öğür üyelerinin gösterdiği hararetli tepkiden utandığını kaydeden Cheney, laflarını şöyleki sürdürdü:

“ABD'nin emektar başkanının ve Kongre’deki meslektaşlarımın 'Gerçekleri öğrenmemiz gerekiyor' eyitmek namına bu aramayla ilişik alevleri körüklediğini değerlendirmek hakkıyla kazalı birlikte süreç. Ne bulunduğu ile ilişik kanıtları, detayları öğrenmemiz gerekiyor. Bence Amerikan halkı burada ne çeşit birlikte mürailik bulunduğunu görüyor ve bu kazalı birlikte ikiyüzlülük.”

Cheney, FBI baskınının politik birlikte motivasyonla yapıldığına ilişkin şu anne denli rastgele birlikte tez görmediğini de laflarına ekledi.

FBI Baskını

FBI ajanları, 8 Ağustos'ta Trump'ın Florida'da mevcut Mar-a-Lago malikanesine dominant düzenlemiş, buna Kongre üyesi bazısı cumhuriyetçiler kaba reaksiyon göstererek, toplumsal iletişim araçları hesaplarından "FBI'ı bulunmayan edin", "FBI'ın kaynaklarını kesin" gibi paylaşımlarda bulunmuştu.

11 Ağustos'ta da ABD'nin Ohio eyaletinde, Rick Shiffer isimli sanlı silahlı birlikte saldırgan, nısıf hudayinabit silahla FBI ofisine girmeye çalıştıktan sonradan polisle girmiş bulunduğu arbedede öldürülmüştü.

Amerikan basınında, Shiffer'in, toplumsal iletişim araçları hesabında Trump'ın evine dominant düzenlenmesine reaksiyon gösterdiği ve takipçilerini silahlanmaya çağırdığı gibi bilgiler bulunduğuna ilgi çekilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ