USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Oteller 'akıllanıyor' gelirler artıyor

Pandemi devrinde içki kaybeden gezim sektörü, dijitalleşmeyle hasılatını artırıyor. Temassız uygulamaların arkası sıra yaşama geçirilen çokbilmiş paha yönetimiyle otellerin satışları yüzdelik 10, gelirleri yüzdelik 20 artıyor.

Oteller 'akıllanıyor' gelirler artıyor
20-11-2021 13:04

Koronavirüs salgını dolayısıyla milyarlarca dolarlık kayba uğrayan evren gezim sektörü, yaralarını dijitalleşmeyle saracak. Pandemiye karşın temassız uygulamalarla baştan mihman ağırlamaya süregelen konaklama tesisleri, bireşimli zekaya alakadar çokbilmiş otel hile sistemleriyle de hem satı paylarını bununla beraber gelirlerini artırıyor. Temassız otelcilik uygulamaları, çokbilmiş hediye yönetiminin de aralarında bulunmuş yer aldığı dayanıklı baş döndürücü husus Elektraweb Otel Yönetim Sistemi kabilinden Antalya'da planlı 'Otellerde Dijital Dönüşüm Zirvesi'nde konuşuldu.

Zirve kapsamında Talya Bilişim Yönetici Ortakları Nilüfer Durukal, Kemal Oral ve Levent Tural ortak Türk şirketi kendisine 3 kıtada 17 ülkeye uygulayım bilimi ihraç etmekten ötürü bahtiyar ve görkemli olduklarını belirtti. Zirvede, geleceğin teknolojisinin web ve düşünce süresince olduğu, bireşimli zekaların otel yönetimlerinde devreye girmeye başladığı ve dijitalleşmeye intikal yapabilenlerin gelecekte mevcut olabildiği de aktarıldı.

Turizm ve enformatik dünyasının profesyonelleri ortak araya getiren zirvenin açılışında mütekellim Nilüfer Durukal, dijitalleşmenin, otellerin rakiplik enerjisini artırabilmek düşüncesince dirimsel olduğunu, bu teknolojileri otel yönetimine akla yatkın halde uyarlanmış etmeyi başaran otellerin maliyetlerini düşürürken, mihman sevinme ve verimliliklerini arttıracaklarını dile getirdi. Zirvede Elektraweb'le kullanıma maruz web tabanlı düşünce çözümleri, online satış, CR ve Call Center çözümler, ERP ve İnsan Kaynakları uygulamalarının uçtan kuyruk sokumu kemiği bütünleşmiş kendisine emek harcaması anlatıldı.

Son teknolojiler konuşuldu

Nilüfer Durukal laflarına şu halde bitmeme etti: "Turizm kadar sonuç ahit rezervasyonlarının dip yer aldığı sektörlerde bireşimli zeka kullanması bundan böyle ortak ıztırar durumuna geldi. Pandemiyle baş başa bu sahanın en şişman problemi durumuna mevrut rezervasyon-fiyat dengesi, dobra yönetilebildiğinde ehemmiyetli ortak vesile sunuyor. Geliştirdiğimiz çokbilmiş hediye yönetimi sistemi insanoğlu kabilinden eş anlı değerlendirilmesi olanaksız bulunan yüzlerce değişkeni bireşimli zekayla enstantane kendisine yorumlayıp otele uygun değer fiyatı sunuyor. Bu teknolojiyi kurduğumuz otellerin satışı yüzdelik 10, karlılığı ise yüzdelik 20 arttı" dedi.

"Acente tekeli kırıldı"

Oteller düşüncesince hediye yönetiminin en dirilik müşteri husus bulunduğunu tamlayan Durukal, şunları kaydetti: "Pandemide satışların online platformlara kayması otellerdeki fiyatlama yöntemlerini değiştirirken baş döndürücü ehemmiyetli fırsatlar da sunar bir duruma getirdi. Eskiden satı ağız ağıza şişman acentelerin tekelindeyken bundan böyle rastgele otel, teknolojiyi kullanarak kendisi düşüncesince en akla yatkın fiyatı belirleyebiliyor. Hem özlük gelir yönetimini yapabiliyor bununla beraber akla yatkın fiyattan satı yaparak hasılatını maksimize etmiş oluyor. Böylece lansman düşüncesince harcanan rastgele ünite servet karşılığında uygun değer satı rakamına ulaştığından güvenli oluyor."


Nilüfer Durukal, en şümullü web tabanlı bulutta dinamik otel hile sistemi bulunan Elektraweb kendisince bilgiler verdi. Durukal, Antalya, İstanbul, Ankara ve Londra ofisleriyle çalışmalarını sürdüren Elektraweb'in, yaklaşan gelecekte 40 ülkeye uygulayım bilimi ihraç ayar pozisyona gelmeyi ve 7 bin 500 otele yayılmayı hedeflediğini söyledi.

"Küçük oteller 'Karlı' çıkacak"

Online platformları dinamik kendisine kullanmanın en baş döndürücü ıvır zıvır otellerin işine yaradığını özetleyen Durukal, "Elektraweb'in bu amaçla üretmiş yer aldığı Online Satış Çözümleri Kanal Yönetimi, Online Rezervasyon Motoru, Acente Extraneti ve Rate Manager modüllerini içeriyor. Otel hediye ve doluluğunu Booking, Expedia vb. online satı sitelerinde, özlük web sayfasında ve acentesinde eş anlı kendisine yayınlayıp ayırtma alabiliyor" dedi.

Bu sayısal çözümlere öğrenebilen Akıllı Fiyat Yönetimi modülünün eklenmesiyle odanın uygun değer fiyattan satılacağına uyanıklık çekici Durukal, bunun da karlılıklarını artıracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ