USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan Başbakanı Şerif: Türk savunma sanayisi, akıbet 20 yılda iri başarıya imza attı

Pakistan Başbakanı Şerif, "Türk savunma sanayisi, sonuç 20 yılda tamamı engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri ortak başarıya imza attı." dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif: Türk savunma sanayisi, akıbet 20 yılda iri başarıya imza attı
27-11-2022 15:09
İslamabad/İstanbul

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İslamabad ve Ankara'nın beraberce çalışması, eş araştırı ve ihya kanalıyla birlikteliğini derinleştirmesi icap ettiğini belirterek "Türk savunma sanayisi, sonuç 20 yılda hepsi engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şişman müşterek başarıya imza attı." açıklamasında bulundu.

Başbakan Şerif, resmi görüşme kapsamında geldiği Türkiye'de, AA muhabirinin dü şehir arasındaki savunma iş birliği, lehçe ve arsıulusal meselelere müteallik sorularını bağlanmış adına yanıtladı.

Pakistan-Türkiye ilişkilerinin kip durumunda bulunduğunu tamlayan Şerif, bu zamanı ilişkilerin eş din, hars ve lisan bağlarına disiplin sıkıya ilişkin bulunduğunu ve gelişigüzel dü taraftaki siyasal değişimlerin ötesine geçtiğini kaydetti.

Şerif, Pakistan ve Türkiye'nin beraberce çalışması, eş araştırı ve ihya kanalıyla birlikteliğini derinleştirmesi gerektiğine ayraç ederek "Türk savunma sanayisi, sonuç 20 yılda hepsi engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şişman müşterek başarıya imza attı." ifadelerine arazi verdi.

Pakistan’ın Türkiye’nin savunma alanındaki en şişman alıcısı bulunduğunu vurgulayan Şerif, "MİLGEM korvetlerinin nesir edilmesinde dü şehir arasındaki iş birliği, hemen Pakistan donanmasının kapasitesinin artırılması düşüncesince yegâne müşterek bedel olmakla kalmıyor, ayrımsız sürede dü şehir ve dü donanma gecesi gecesi ortada birlik bağlarını sağlamlaştıracak müşterek dönüm noktası adına öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"Cammu Keşmir ve Kuzey Kıbrıs" vurgusu

Şerif, bu sene dü ülkenin, diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 75'inci yılını kutladığına ayraç ederek "Her dü şehir karşılaştıkları hepsi sorunlarda tamamıyla taraf yana durdu. Pakistan ve Türkiye lazım Cammu Keşmir lazım Kuzey Kıbrıs olsun millî çıkarları raci hepsi meselelerde birbirini destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Cammu Keşmir meselesindeki ilkesel desteğine teşekkürname fail Şerif, dü ülkenin lehçe ve arsıulusal mevzularda benzeri görüşlere cemaat bulunduğunu belirtti.

Şerif, Ankara ve İslamabad'ın ikili, lehçe ve baş döndürücü yönlü forumlardaki DOĞRU iş birliğinden kıvançlı bulunduğunu kaydederek eş güçlükler ve ortaya çıkan tehditlere dirlik dü ülkenin muhtelif bölgelerde ve ilkin savunmada iş birliğini derinleştirdiğini anlatım etti.

Erken seçme yok

Eski Başbakan İmran Han'ın er seçme çağrılarına da yanıt sağlayan Şerif, ülkedeki umumi seçimlerin Ağustos 2023'te, müşterek zamanlar yapılacağını vurguladı.

Şerif, hükümetin anayasal süreçle göreve geldiğine ayraç ederek Pakistan halkının yetkisine cemaat olduklarının altını çizdi.

IMF programı ekonomideki baskıyı azalttı

Şerif, nisanda göreve geldiklerinde Pakistan'ın finansal müşterek krizden geçtiğini, ekonominin ise çökmenin eşiğinde bulunduğunu belirtti.

Bir eski hükümetin tutum politikalarının gelişme yanlısı olmadığını anlatım fail Şerif, bunun ekonomiyi muhtelif zorluklara sürüklediğini vurguladı.

Şerif, Uluslararası Para Fonu (IMF) programının canlandırılması ve düet ve çoklu partnerlerle deli dolu iş birliğinin tutum üstündeki baskıyı azalttığına dikkati çekti.

İklim finansmanı

Pakistan'ın, global karbon emisyonunda yüzdelik 1'den şimdi az oranı bulunduğunu aktaran Şerif, bunun yanı esna ısıdam diyar dalgaları, buzul taşkınları, yağışsızlık ve alevlenmiş muson yağmurları kadar tabii felaketlerle dirlik karşıya olduklarını belirtti.

Şerif, sanayileşmiş devletlerin diyar finansmanı taahhütlerini namına getirmelerinin aceleci müşterek gerekseme bulunduğunun altını çizerek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27) büyümekte bulunan devletlerin diyar değişikliği kararında sunulan kaldıkları zayi ve zararları tazmin buyurmak düşüncesince müşterek görüntü kurulmasını kıvançla karşıladığını aktardı.

Hindistan ile sulh durumu

Hindistan ile ilişkilere de yer veren Şerif, Yeni Delhi karışma hepsi komşularıyla güzel münasebat istediklerini vurgulayarak Pakistan'ın, Cammu Keşmir meselesinin BM Güvenlik Konseyi kararları ve Keşmir halkının istekleriyle ahenkli biçimde adaletli adına çözülmediği sürece mihman barışın belkili olmadığına inandığını belirtti.

Şerif, Hindistan’ın 5 Ağustos 2019’da "yasa dışı ve yegâne taraflı" kararlarına atıfta bulunarak bunun ortamı şimdi da kötüleştirdiğine ayraç etti.

Anlamlı müşterek angajman düşüncesince ergonomik ortamın oluşturulması icap ettiğini vurgulayan Şerif, bu konudaki yükümlülüğün Hindistan'a raci bulunduğunu belirtti.

Şerif, tecim bağları karışma mükemmel normalleşme düşüncesince "Yeni Delhi’nin 5 Ağustos kararlarını art alması, Cammu Keşmir'de mutluluk terörüne sonuç vermesi ve gayrikanuni işgalini idame defa açmak düşüncesince nüfus bilimsel değişikliği durdurması" icap ettiğini kaydetti.

ABD ve Çin ile ilişkiler

Pakistan'ın ABD ile etraflıca kesiksiz ve açık tabanlı ilişkisini derinleştirmeye ve genişletmeye azimli olduğuna ayraç fail Şerif, sonuç aylarda dü şehir arasındaki ilişkilerin yaratıcı ve velut bulunduğunu belirtti.

Şerif, kurultay üyelerinin ve hükümet yetkililerinin ziyaretleriyle ilişkilerin güçlendiğini vurgulayarak selzedeler düşüncesince 97 milyon dolarlık desteğinden dolayı Washington yönetimine teşekkürname etti.

ABD'yi ehemmiyetli ticari eş adına nitelendiren Şerif, tecim bağlarının geliştirilmesi düşüncesince şimdi müşterek tomar defa aradıklarını vurguladı.

Pakistan ve ABD'nin, Afganistan'da sulh ve istikrarı isteklendirme buyurmak düşüncesince DOĞRU teşrikimesai içinde olduklarının altını çizen Şerif, aut politikada hepsi devletlere huluskârlık ve güzel niyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Şerif, Pakistan'ın, ABD ve Çin ile anadan görme adına güzel münasebat sürdürdüğünü aktararak İslamabad'ın, Washington ve Pekin ortada ilişkilerin kurulmasında güreşçi köprüsü rolü gördüğünü belirtti.

Pakistan ve Çin ile ilişkileri "çok özel" adına nitelendiren Şerif, Pakistan ve ABD'nin doğası gereği açık tabanlı ve çapraz çıkarları havi etraflıca süredir bitmeme fail zamanı ilişkilerini sürdürdüklerini aktardı.

Tüm ülkelerle pozitif angajman vurgusu

Şerif, hepsi ülkelerle pozitif angajmanın, kalkınma ve bağlantının alanda asayiş ve barışı isteklendirme edeceğine inandığını vurgulayarak semt ve ötesinde sulh ve denge düşüncesince arsıulusal toplumla ilişkide kalmayı dört gözle beklediklerini belirtti.

Şerif, Pakistan'ın ülkeler arası ilişkilerin çapraz saygıya, BM tüzüğü ve arsıulusal hususiyet ilkelerine ilişkin kalmış şekilde problemlerin barışçıl çözümüne dayanması gerektiğine inandığını anlatım etti.​​​​​​​

Çin'e icra ettiği sonuç ziyaretin şişman planların uygulanması ve müşterek zamanlar tamamlanmasını bildirmek düşüncesince eş çabalara acemi ivme katığını kaydeden Şerif, kalkınmada arsıulusal partnerlerin güvenliğine faziletli ehemmiyet verdiklerini belirtti.

Şerif, Çin ve Pakistan'ın, kompleks lehçe çevrenin ve bunun oluşturduğu risklerin bilincinde bulunduğunun altını çizerek yukarı düzem teyakkuzda olmaya bitmeme edeceklerini ve kendilerine dirlik meydana getirilen "alçakça planların" liyakatsiz olmasını sağlayacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ