USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Paraguay: Türkiye'nin öncülüğünde meydana getirilen hububat anlaşması ve Rusya-Ukrayna arabuluculuğu baş döndürücü ön

Paraguay-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Derlis Maidana, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle sağlanan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın ve Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolünün aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Paraguay: Türkiye'nin öncülüğünde meydana getirilen hububat anlaşması ve Rusya-Ukrayna arabuluculuğu baş döndürücü ön
03-02-2023 19:09
Ankara

Türkiye'ye biraz günce görüşme oluşturan Maidana ve Paraguay Temsilciler Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Angel Mariano Paniagua, buradaki temaslarına bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Paraguay-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Maidana, Türk milletvekillerinin haziranda Paraguay'a meydana getirdiği ziyareti peşi sıra bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Maidana, evvel şekilde Türkiye-Paraguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe ile müşterek araya geldiklerini, gezim ve pedagoji bilimi alanlarındaki gizil gereksinimler üzerinde konuştuklarını dile getirdi.

Kapadokya'yı görüşme ettiklerini ve Türkiye yiyeceklerini tattıklarını kaydeden Maidana, elan sonraları Ankara'da Anıtkabir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarına çelenk bıraktıklarını söyledi.

Maidana, "Bugün engellenmeyen ve mütekâmil müşterek yurt bulunan Türkiye'nin başarısını kutluyorum." dedi.

Daha sonraları TBMM'de Türkiye-Paraguay Dostluk Grubuyla müşterek derinti yaptıklarını ve düşün alışverişinde bulunduklarını kaydeden Maidana, peşi sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un çıkarlarını bildirme ettiğini anlatım etti.

"Paraguay'a doğrudan pervaz fırsatlarından bahsettik"

Maidana, TBMM Başkanı Şentop'un Türkiye'nin Güney Amerika'da meydana getirdiği yatırımlar dair çıkarlarını bilgilendirdiğini belirterek "Türk Hava Yolları'nın evvel şekilde kargo, sonraları da geçici kazanmak kabilinden Paraguay'a doğrudan pervaz fırsatlarından bahsettik." dedi.

Maidana, Şentop'u Paraguay'a çağırma ettiklerini aktardı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile de müzakere yaptıklarını kaydeden Maidana, "Paraguay'daki etin Türkiye'de satılabilmesi düşüncesince ne gerekliliklerin bulunduğunu ve neler yapılabileceğini kendisiyle görüştük. Küçükbaş hayvan, mısır, düğü dalında Paraguay ile Türkiye ortada kesinlikle müşterek tecim yapabileceğimizi konuştuk." ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Maidana, Nevşehir'de çıkarlarını Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in dostça müşterek halde karşıladığını belirterek müşterek iş kahvaltısı yaptıklarını ve il binasını görüşme ettiklerini söyledi.

Maidana, bu sene dü ülkede de intihabat olduğuna dikkati çekerek seçimlerden sonraları da çabuk müşterek halde çalışmalarına bitmeme edeceklerini dile getirdi.

"(Cumhurbaşkanı) Erdoğan öncülüğünde meydana getirilen hububat anlaşması ve arabuluculuk aşırı önemli"

İki yurt halklarının birbirini elan yakından tanıması düşüncesince neler yapılabileceğine bağlı Maidana, "Sadece gezim yönünde değil, gastronomi, pedagoji bilimi ve esenlik dalında da icraat yürütülebilir. (Paraguaylı) 6 öğrencinin burada pedagoji bilimi aldığını biliyorum." dedi.

Maidana, Türkiye-Paraguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Menekşe ve Paraguay Temsilciler Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Angel Paniagua ile ilişkileri yükseltmek hesabına ne gerekiyorsa hazırlamaya müheyya olduklarını belirterek "Bu janr iletişimlerin dü yurt hesabına aşırı güzel bulunduğunu biliyoruz ve elan da gelişeceğine inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabulucu görevi ve Tahıl Koridoru Anlaşması'nın sağlanmasındaki çabalarına da yer veren Maidana, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan öncülüğünde meydana getirilen bu hububat anlaşması ve arabuluculuk aşırı ehemmiyetli müşterek şey. Tüm devletler şekilde çıkarlarını alkışlıyoruz. Çünkü barışı sağlamaya müteveccih müşterek efor içeriyor. Bu açıdan Afrika'ya da ulaşacak bulunan tahılların aşırı ehemmiyetli bulunduğunu biliyoruz. Bu, sulh ve adamlık hesabına aşırı ehemmiyetli müşterek çalışma." diyerek konuştu.

"Türkiye ile yoğunlaştığımız acemi planlar mevcut"

Paraguay Temsilciler Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Paniagua da misafirperverlikleri düşüncesince Türk milletine teşekkürname ederek Türk halkının, çıkarlarını aşırı güzel karşıladıklarını söyledi.

Bu ziyaretin düet ilişkilere müspet etkisine dikkati çekici Paniagua, "Bu ziyaretin Türkiye-Paraguay arasındaki dostluğu geliştireceğinden eminim. Türkiye devletine bulunan ilgimizi sizlere ifşa etmek ve dü yurt arasındaki ilişkileri kalımlı duruma getirmek, esaslandırmak hesabına burada olduğumuzu anlatmak istiyorum. Türkiye ile yoğunlaştığımız acemi planlar mevcut." dedi.

Paniagua, Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez'in faaliyetlerinden çevre Paraguay'ın Türkiye'de aşırı güzel müşterek halde anabolizma edildiğini belirterek "(Bu ziyaretin) Paraguay-Türkiye ortada elan çelimli müşterek kardeşliğin baş noktası bulunduğunu anlatmak istiyorum." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ