USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bölüt açılıyor

Ankara'da gerçekleştirdiği aşırı sayıda projenin arkası sıra İstanbul’a Next Level markası ile antre işleyen Pasifik, emlak envestisman ortaklığı kurarak çecik açılıyor.

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bölüt açılıyor
07-12-2021 13:10
Istanbul

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan güzeşte hafta diploma düzlük Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), Tera Menkul Kıymetler liderliğindeki açık hissedar şirketler birliği marifetiyle 9-10 Aralık tarihlerinde arzu toplayacak.

Halka sunma evveliyat planlı matbuat toplantısında mütekellim Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yatırımcılara ayrımlı hissedar taşınmazlar envestisman ortaklığı modeli sunduklarını, geliştirici hissedar firması bölüt açtıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri roadshow’larda kurumsal yatırımcılardan baş döndürücü müspet dönüşler aldıklarının altını çizen Erdoğan, ilkin gayrimenkule müteveccih arzu patlamasının yaşandığı ve borsanın daim üstün dereceli tazelediği hakeza hissedar çağda ferdî yatırımcıya hem gayrimenkule hem borsaya envestisman ika fırsatını hissedar arada sunduklarını aktardı.

PSGYO'nun portföy yapısı ile sektördeki nice şirketten ayrıştığına dikkati çekici Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Aslına bakarsanız ağız ağıza plan geliştirmeye odaklı hissedar GYO yapıyoruz. Sonuçta Pasifik geliştirici hissedar müşareket ve kılıç onu bölüt açıyoruz. Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz birbirinden hususi dü plan var, Merkez Ankara ve Next Level İstanbul. Merkez Ankara projemiz Türkiye’nin hissedar tane parselde en şişman katışık tasarruf projesi olmasının yanı esna Emlak Konut projeleri ortada satı rekorları ibik hissedar proje. Next Level İstanbul projemiz ise kentin mükemmel kalbinde, Levent’in Etiler girişinde, kentin en iyisi olmaya aday, baş döndürücü hususi hissedar proje. Bu dü projemiz de her insanın hayalinde olan, ilkin taşınmazlar yatırımcısının derin uyanıklık gösterdiği, menfaat potansiyeli erdemli bulunan projeler. Biz Pasifik GYO’yu bölüt açarak, yatırımcıları ilk evvela bu dü projemizin menfaat potansiyeline yüzdelik 20 tenzilat ile kuma geçirmek istiyoruz.

Tabii ki bu halde bizlere kuma bulunan etraflı yatırımcılarımız gelecekteki projelerimize ve onların menfaat potansiyeline de kuma reşit olacaklar. Gelecek çağda ilkin İstanbul’da dünkü planlar yükseltmek istiyoruz. Biz işlerimizi baş döndürücü güzel önleyen hissedar şirketiz. Bunun en şişman kanıtı da eskiden gerçekleştirdiğimiz projeler. Dolayısıyla böylesi gizil sunan hissedar GYO’ya, taşınmazlar piyasasının ve borsa endekslerinin beraberce yükseldiği hissedar çağda envestisman yapmanın ferdî ve kurumsal yatırımcılara hem endamsız vadede bununla beraber ılımlı ve levent boylu vadede baş döndürücü ehemmiyetli hissedar repo potansiyeli sunacağına inanıyoruz."

Erdoğan, Pasifik GYO ile yatırımcıları icar getirisine odaklı gayrimenkullere değil, plan geliştirip yapmış olup satmaya odaklı hissedar GYO’ya kuma ettiklerini belirterek, bu sayede yatırımcılara baş döndürücü elan nakit hissedar portföy sunduklarını anlattı. Pasifik yerine taşınmazlar envestisman ortaklıklarına yaklaşımlarının ayrımlı bulunduğunu özetleyen Erdoğan, “Ana stratejimiz plan yükseltmek ve bunu yaparken de oldukça erdemli ek bedel oluşturmak. Biz geliştiriyoruz, yapıyoruz ve satıyoruz. Yatırımcılara baş döndürücü elan nakit hissedar portföy sunuyoruz. Sonuçta yaptığımız iş ekonomik hissedar iş ve kılıç ortaklarımızın da bu hasılattan payını almasını istiyoruz." dedi.

"Hem gayrimenkule bununla beraber eylem piyasalarına ayrımsız anda yatırım"

Fatih Erdoğan, geliştirici hissedar müşareket yerine piyasaya dünkü hissedar sağ ara kazandıracaklarının altını çizerek, apayrı geliştirici şirketlere de sağlam olacaklarını dile getirdi.

Önümüzdeki çağda elan baş döndürücü sayıda geliştirici firmanın GYO kurarak bölüt açılmasını beklediklerini özetleyen Erdoğan, “Herkes gayrimenkule envestisman yapamayabilir. Ancak ıvır zıvır birikimlerle GYO hissesi alarak, en altın planlara envestisman gerçekleştirmek mümkün. Böylece ıvır zıvır yatırımcı hem gayrimenkule bununla beraber eylem piyasalarına ayrımsız anda envestisman yapabilir. Hem yatırımcı sektördeki erdemli menfaat potansiyelinden yararlanır, bununla beraber GYO’lar krediye girmeden, borçlanmadan projelerini bitirme imkânı elde eder.” niteleyerek konuştu.

Erdoğan, bölüt arzın zamanlamasına müteveccih yerine ise müstevli sonrası ortaya çıkan sunma kısıtları ve enflasyonist ortamın taşınmazlar ve eylem yatırımlarını elan da alımlı bir vaziyete getirdiğini aktardı. Sermaye alanı katılımcılarının ve açık yatırımcı kitlelerinin, Pasifik GYO bölüt arzını hissedar vesile yerine göreceğini vurgulayan Erdoğan, bölüt arzdan elde edilecek gelirin yüzdelik 30’u ile müşareket borçlarının kapatılarak pres sermayesine dayanak noktası sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Ciddi oranda hissedar arzu alacağımızı öngörüyoruz"

Erdoğan, bölüt sunma gelirinin yüzdelik 70’lik bölümünü bitmeme fail ve gerçekleşecek dünkü planların geliştirilmesinde kullanacaklarını belirterek, "Ana misyonumuz bölüt sunma geliri ile gelecek zamanlarda geliştirilecek planların de finansman yükünün tesirini asgariye indirip, karlılığımızı maksimum oranda artırmak. Halka ferahlamak dünkü planlara borçlanmadan öz kaynaklarla tahavvül geçirmek bununla beraber şirketimizi büyütebilmek, taşınmazlar piyasasını yükseltmek demek. Bu tür bölüt açık hissedar müşareket olmakla kurumsal altyapımızı da baş döndürücü ağır güçlendirdik." biçiminde konuştu.

Regülasyonlara yayıncı olmanın GYO'lara yardım sağladığını kail Erdoğan, "Gelecek nesillere elan çelimli hissedar müşareket bırakabileceğiz. Bu geçmiş bölüt arzımız değil, elan evvela grubumuzun çay firması Orçay'ın sonuç etap güzel hissedar halde bölüt arzını gerçekleştirdik. Halka sunma sonrası kayar performansıyla da yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Halk arzların kurumsallaşma anlamında baş döndürücü ağır yardımı oluyor, GYO'larda bu elan da fazla." ifadelerini kullandı.

Fatih Erdoğan, sonuç 2 senedir bölüt arzların baş döndürücü pop olduğuna aksan yaparak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu sene bölüt arzlar üstün dereceli kırdı. Son devre borsada tamamı endeksler üstün dereceli kırıyor. 3-4 aydır taşınmazlar sektöründe ağır hissedar yükseliş var. Yatırımlara şişman uyanıklık var. TL envestisman enstrümanlarının en önemlilerinden birisi gayrimenkuldür, başkası de kayar senedidir. Biz bunun ikisini ansızın sunuyoruz. Çünkü bizim GYO'ya envestisman önleyen yatırımcı hem eylem almış olmaktadır hem gayrimenkule envestisman yapmış oluyor. Sürekli bu gelişimimizi bitmeme ettirip menfaat potansiyeli erdemli bulunan projelerle yatırımcımızı işlerimize kuma etmiş oluyoruz. Kısa, ılımlı ve levent boylu vadede baş döndürücü şişman hissedar menfaat potansiyeli sunuyoruz. Kurumsal yatırımcılardan roadshow'larda baş döndürücü şişman uyanıklık gördük. Ciddi oranda hissedar arzu alacağımızı da öngörüyoruz. Gayrimenkul devir düzlük ve tutar açısından şişman hissedar yatırım. Biz burada yatırımcı kitlesine 'Gayrimenkul yatırımı yapamadıysanız eylem hakkında size hissedar vesile sunuyoruz' diyoruz."

"Yüzde 25,23’ü bölüt açılıyor"

Tera Yatırım Genel Koordinatörü Metin Seyhan ise, “Kurumumuz 2021 yılı süresince gerçekleştirmiş bulunduğu 3 güzel bölüt arzdan sonra, taşınmazlar dalının ehemmiyetli firmalarından bulunan Pasifik GYO’nun bölüt arzını gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz bölüt arzlarda hedefimiz, Borsa İstanbul’un ve kapital piyasalarının elan çelimli bir vaziyete gelmesi, sürdürülebilir, yatırımcılara güvenlik sağlayan hissedar envestisman ortamı sağlanmasıdır.” dedi.

Seyhan, bölüt arzın detaylarına bağlı yerine da şunları söyledi:

“Pasifik GYO bölüt arzında 67,5 milyon saymaca altın kayar karşılığında bölüt sunma büyüklüğü 1,1 bilyon yöresinde olup, bu çerçevede firmanın yüzdelik 25,23’lük bölümü bölüt açık olacak. Talebin hissedar tomar olması halinde, mecmu bölüt sunma edilen payların yüzdelik 20’sine mukabele fail müşareket ortaklarının 13 milyon 500 bin TL saymaca altın oranı bölüt sunma edilecek. Söz konusu ek satışın tamamının gerçekleşmesi halinde, mecmu 81 milyon saymaca altın kayar bölüt sunma edilecek olup, bu vaziyette bölüt duruluk oranı ise yüzdelik 30,28 olacaktır. Sermaye artırımı ve kuma satışı kanalıyla müşareket paylarının bölüt arzında satış, Tera Yatırım liderliğinde oluşturulacak şirketler birliği kabilinden gerçekleştirilecektir. Halka sunma edilecek 67 milyon 500 bin TL saymaca altın payların, yüzdelik 40’ı dünya içi ferdî yatırımcılara, yüzdelik 40’ı dünya içi kurumsal yatırımcılara ve yüzdelik 20 oranındaki bölümü ise dünya dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar düşüncesince tahsis edilmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ