USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Patent endüstrisi müstevli çağında zait ayrıştı

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı Karaca, dünyanın kavi müşterek müstevli devri geçirdiğini belirterek, "Süreç içre buluş belgesi piyasası artı ayrıştı, değme sene ivmeli şekilde, hâlâ çok erdemli sayıda ve hâlâ dobra kalitede patentler karşımıza çıkıyor." dedi.

Patent endüstrisi müstevli çağında zait ayrıştı
07-12-2021 16:20
Istanbul

Dış Patent, herhangi ortak sene Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) kabilinden planlı Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında "İçimdeki Çocuk" projesi ile senenin içtimai vebal projesi ödülünü almaya adalet kazandı.

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karaca, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, dü senedir hem Türkiye'nin hem de dünyanın güçlü ortak müstevli devri geçirdiğini belirterek, bu proses zarfında buluş belgesi dalının zait ayrıştığını, herhangi ortak sene ivmeli şekilde, henüz ortak tomar faziletli sayıda ve henüz dobra kalitede patentlerin karşılarına çıktığını anlatım etti.

Üniversitelerin başta uygulayım bilimi aktarma ofislerinin ayrımsız sürede araştırı ve ihya merkezlerinin buluş belgesi dalının gelişimine baş döndürücü şişman tesirinin bulunduğunu tamlayan Karaca, "Tabii bunlara dayanak noktası verici devletin teşvikleri de ehemmiyetli ortak güdeleme deposu adına karşımıza çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca, Ar-Ge merkezleri ve uygulayım bilimi aktarma ofisleri, ayrımsız sürede üniversitelerin katkısının önemine dikkati çekerek, "Bunlardaki bilinçlendirme de bence bizim üzere vekillerin ve saylav ofislerinin bence rolü mevcut esasen rolünden baş döndürücü henüz ortak tomar rolü bulunduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hiçbir devir üniversitelerle uygulayım bilimi aktarma ofisleriyle yahut Ar-Ge merkezleriyle bağlantılarını on paralık koparmadıklarını aktaran Karaca, "Sürekli taraf yanayız. Hep ortak enformasyon halindeyiz. Öncelikle farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Ardından henüz yukarı düzeyde, henüz encam ölçüde uran eğitimlerle de buluş belgesi mevzusundaki gelişmelerine müzakere görevlisi oluyoruz. Bu da elbette neticelere yansıyor." açıklamasını yaptı.

Karaca, Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında Dış Patent'in içtimai vebal dalında almış bulunduğu ödüle bağlı şu ifadeleri aktardı:

"Gerçekten baş döndürücü heyecanlandığımız, baş döndürücü da değer duyduğumuz ortak rütbe alacağız. mükafat töreninde kılıç içtimai vebal projesi branşında ödüle müstahak görüldük. Çok ehemmiyetli ortak üniversitenin, baş döndürücü ehemmiyetli ortak edep bilimi bilimi kurumunun, başta bu ödülü vermesi bizi henüz da ortak tomar heyecanlandırıyor. Tüylerimizi çalı çaltı yapıyor. İnşallah bundan hakeza da bitmeme edeceğiz bu janr içtimai vebal projelerine."

"İçimizde birer bebek barındırıyoruz ve bu evlatların da beslenmesi gerekiyor"

Projenin destekçilerinden Prof. Dr. İsmail Koçak da mânialı evlatların tedavisi haricinde onların yaşama adaptasyonun baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, onların içtimai ortamla bütünleşmeleri ve menfaatlerini içtimai ortamın ortak parçası adına hissetmeleri düşüncesince nice yöntemin bulunduğunu anlatım etti.

Bu yöntemlerden bazılarının müzik, zanaat ve foto bulunduğunu aktaran Koçak, "Her bilinçlilik çabucak bilgelik değil. Dolayısıyla evlatlarımızın içtimai dünyaya adaptasyonları mânialı veya açık olsun musiki kanalıyla da yapılabiliyor. Biz de çoğu kez bu husus üzerinde çalışıyoruz." biçiminde konuştu

Koçak, evlatların içerisindeki duygularını, içerisindeki yaratıcılıklarını çıkaracak herhangi ortak ayrışık oluşum ve binanın kendileri düşüncesince ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, "Fakat burada ortak ayrıntı var. Erişkin bulunan biz de ayrımsız sürede birer çocuğuz." dedi.

İçimizde birer bebek barındırdığımızı ve bu evlatların da beslenmesi gerektiğine dikkati çekici Koçak, "Hayatımızda yaşadığımız nice problemin nedeni içimizdeki evlatların çıban almış olması. Dolayısıyla 'İçimdeki Çocuk' projesi hakeza şümullü ortak projedir. Sadece önemsiz dallar değil ayrımsız sürede erişkinleri de içeren ortak janr projedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dış Patent Kurumsal İletişim Müdürü İpek İpek ise Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında içtimai vebal projesi ödülü aldıklarını anlatım ederek, şunları aktardı:

"Projemiz kapsamında spastik mânialı evlatlarımızın söyleyebileceği kelimelerden oluşan hususi ortak liet yazdık ve çocuklarımız şarkıyı dinledikleri devir duydukları anda söylem ederek şarkımıza zevcelik edebildiler ki bu bizim düşüncesince baş döndürücü şişman ortak başarı. İlerleyen süreçlerde de onların kendilerinin yazmış bulunduğu şarkıların aranjelerini yapmış olup sizlerle buluşturmak en şişman amacımız. Bunun düşüncesince çalışmalarımız bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ