USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Peker Holding, 2022'de yatırıma 4 koldan bitmeme edecek

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Peker, "Turizm alanında, hususi tepkili uçak ve charter yat isticar hizmeti veriyoruz. hastalıklı sonra da fariza meydan tarafın alışkanlığının bitmeme etmesiyle bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

Peker Holding, 2022'de yatırıma 4 koldan bitmeme edecek
17-01-2022 13:36
İstanbul

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, turizm dalında büyümeyi hedeflediklerini, ekincilik sektöründe ise geliştirdikleri elektrikli ekincilik robotu ile mutedil vadede topu topu Avrupa'ya istihsal yapmayı planladıklarını belirterek, "Gayrimenkul dalında da önümüzdeki sene ve seneler düşüncesince hem Türkiye'de, bununla beraberinde operasyonlarımızın bitmeme etmiş bulunduğu gayrı devletlerde planladığımız toy projelerimiz mevcut. Yine sigortacılık faaliyetlerimize de ayrımsız inceden inceye bitmeme edeceğiz." dedi.

Hasan Peker, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022 beklentilerini paylaştı.

Salgının ortaya çıkmış bulunduğu andan itibaren topu topu evren devletleri düşüncesince dayanıklı nezdinde dönemden geçildiğini özetleyen Peker, gayrimenkul, teknoloji, turizm ve sigorta sektörlerinde habitat içi ve habitat dışı yatırımları bulunan nezdinde anne ortaklık adına kendilerinin ise 2020'yi karlı nezdinde biçimde tamamladıklarını, 2021'de de toy yatırımlara gayret kesmeden bitmeme ettiklerini söyledi.

Peker, anne çalışkanlık gösterdikleri habitat sektöründe 4-5 salname nezdinde ihya döneminin bulunduğu için bahsederek, akıllıcasına arsada akıllıcasına projenin geliştirilmesi, konstrüksiyon ve satışı havi bu proses dolayısıyla habitat yatırımlarının art dönüşüne sene bazlı değil, plan odaklı baktıklarını anlatım etti.

Bu kapsamda güzeşte yılki satışlarının bekledikleri biçimde gerçekleştiğini aktaran Peker, şunları kaydetti:

"İnşaat imal maliyetlerinde 2020'den buyana kürevi ölçekte kabak husus tutarları ile habitat ortamında döviz kurundaki artma dolayısıyla ağır nezdinde yükseliş var. Bununla baş başa habitat satı fiyatlarında da gine maliyetlerdeki artma denli olmasa da nezdinde yükseliş mevcut. Peker Holding adına habitat dışı yatırımlarımızla bu arada döviz pozisyonlarımızı yönetebiliyoruz. Bu sebeple bulunan halde toprak düzlük bu dayanıklı unsurdan dokunca ortada olmaksızın yatırımlarımıza bitmeme ettik. İnşaat ve finansman maliyetinde sonuç devirde yaşanmış bulunan artma dolayısıyla stokların da azalmasıyla baş başa sonuç beş altı yılda arz-talep dengesi, istem tarafında yığıldı. İlaveten, yabancıya satı sayılarındaki gelişme de gine dengeyi istem yönüne çevirdi. Bu ve benzer sebeplerle habitat satı fiyatlarında yaşanmış bulunan bu artışın önümüzdeki beş altı sene şimdi bitmeme edeceğini düşünüyoruz."

"Yurt dışı yatırımlarımız salgından etkilenmeden bitmeme etti"

Hasan Peker, anne ortaklık adına Türkiye'nin yanı esna Almanya, İngiltere, İspanya ve Slovenya'da yatırımlarının bulunduğunu hatırlattı.

Yurt haricinde devre çağ müstevli dolayısıyla kapanmalar olduğuna ayraç fail Peker, buna rağmen nezdinde taraftan bitmeme fail yatırımlar, nezdinde taraftan da toy yatırımlar düşüncesince çalışmalarının az şimdi tek etkilenmeden bitmeme ettiğini söyledi.

Peker, Almanya'da bitmeme fail beş altı yatırımlarının bulunduğunu anımsatarak, "Bunların en büyüğü Düsseldorf'ta tümlemek hemen hemen olduğumuz Northgate projesi. 431 odalı nezdinde otel ve 2 bin metrekarelik nezdinde ofisten oluşan bu projemiz 2022'nin önceki çeyreğinde işletmeye açılacak. İngiltere'de Portslade projemizi de gine 2022'nin önceki çeyreğinde teyit edeceğiz. Finchley ve Great Missenden projelerimizde ise satışlarımız bitirilmek üzere. Gayrimenkul dalında önümüzdeki sene ve seneler düşüncesince hem Türkiye'de, bununla beraberinde operasyonlarımızın bitmeme etmiş bulunduğu gayrı devletlerde planladığımız toy projelerimiz mevcut. Yine sigorta faaliyetlerimize de ayrımsız inceden inceye bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

"Turizm sektöründe büyümeyi hedefliyoruz"

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, anne ortaklık adına çalışkanlık gösterdikleri turizm alanında, hususi tepkili uçak ve bitmeme fail charter yat isticar hizmeti verdiklerini belirterek, müstevli dolayısıyla bu hizmetlere bulunan ilginin enine boyuna arttığını kaydetti.

İnsanların olanakları el verdiği seviyede şimdi korunaklı nezdinde biçimde yolculuk geçirmek istediğini vurgulayan Peker, "Bu proses toy alıcılar kazanmamıza da punt oldu. Salgın hemen sonra fariza düzlük tarafın alışkanlığının bitmeme etmesiyle bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

Peker, uygulayım bilimi dalında ekincilik alanı düşüncesince toy analizör ürettiklerini, bu alanın doğacak devre düşüncesince nazik özellikte bulunduğunu anlatım ederek, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Dünya genelinde insansız ekincilik geliştiğini strateji ediyoruz. Birkaç sene ilkin bu tüketicilere envestisman hazırlamaya değişmeyen verdik. Konvansiyonel tarıma kıyasla mahrukat maliyetini 40 büküm düşüren elektrikli ekincilik robotunun civar örnek üretimini gerçekleştirdik. Yakıt pozitif yanlarının yanı esna ilkin Avrupa Birliği'nin aşırı kırılan bulunduğu çevresel etmenlerden çevre de üreteceğimiz bu ekincilik robotunun aşırı ağır nezdinde alışveriş payına erişeceğini öngörüyoruz. Öncelikli maksat satı pazarımız İtalya, Slovenya ve Fransa olacak. Bu doğrultuda, yatırımımızı Slovenya'ya yaptık. Seri üretimin gerçekleşeceği fabrikanın arazisini ve konstrüksiyon iznini 2021 yılı bünyesinde aldık. 2022'nin önceki çeyreği sona ermeden fabrikanın inşaatına da başlamayı planlıyoruz. Orta vadede topu topu Avrupa'ya istihsal yapmayı planlıyoruz."

"Türkiye, envestisman açısından aşırı alımlı nezdinde bir vaziyete gelecek"

Hasan Peker, Türkiye ekonomisine bağlı görüşlerini de paylaşarak, "Salgının fevk düzem tesiri dolayısıyla güç nezdinde dönemden geçsek de eş olduğumuz çelimli altyapının avantajıyla nice ülkeye kıyasla bu süreci şimdi az dokunca görerek, güzel nezdinde biçimde atlattığımızı düşünüyoruz. Hedeflenen ceninisakıt ürem politikasının öngörüldüğü biçimde oturmasıyla Türkiye, envestisman açısından aşırı alımlı nezdinde bir vaziyete gelecek. Bunun tabii yansıması da hem üreticiye, bununla beraberinde tüketiciye olacaktır. Salgın hemen sonra istihsal altyapımızın da etkisiyle ilkin AB pazarı düşüncesince kürevi üretimdeki payımızı ağır miktarda açık açık tezyit fırsatına eş olacağımıza inanıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmasında, anne ortaklık adına bitirdikleri sürdürülebilirlik çalışmalarına da yer veren Peker, sürdürülebilirliğin sağlanması düşüncesince ilk evvela riziko yönetiminin kalburüstü nezdinde biçimde gerçekleştirilmesi icap ettiğini vurguladı.

Peker, levent boylu senelerdir envestisman yaparak edindikleri tecrübeyle varlık/borç rasyosunun yönlendirilebilen olması ve yatırımların izlemsel planlanmasının, firmalar ve ayrıca devletler düşüncesince sürdürülebilirlik yönünde en ehemmiyetli unsurların başlangıcında toprak aldığını belirterek, "Sisteme alakadar kurumsal nezdinde aranjman adına hem Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bununla beraberinde Peker Holding, bu temeller üstünde nesir edilmiş stratejilerini günün şartlarına uyarınca hızlıca güncelleyebilme yeteneği ile kalburüstü operasyonlarına bugüne denli kesinlikle bitmeme ettiyse artık da ayrımsız çabucak bitmeme edecektir." halinde konuşmasını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ