USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Petrol Ofisi, Texaco madeni yağ ürünlerinin Türkiye'deki ilk üretimine başladı

Petrol Ofisi, Petrol Ofisi ile Chevron Brands International (Chevron) ortada imzalanan barışma kapsamında Texaco madeni yağ ürünlerinin üretimine başladığını duyurdu.

Petrol Ofisi, Texaco madeni yağ ürünlerinin Türkiye'deki ilk üretimine başladı
22-12-2021 11:38
Petrol Ofisi ve Chevron'un, Texaco markalı madeni yağların Türkiye'deki üretim, satı ve marketing faaliyetlerini havi anlaşması Eylül 2020'de imzalanmıştı. Sözleşme kapsamında, Chevron'un Texaco markalı madeni yağlarının satı ve pazarlaması, Türkiye'nin en degaje madeni yağ dağıtma ve satı ağının sahibi, pazarda iddialı çoğalma planları ile öne çıkan Petrol Ofisi kabilinden yapılacak. Anlaşma ile Texaco'nun dünyaca adlı sanlı Havoline ve Delo markalı ürünleri de Türkiye'de üretilip satılacak. İş donanması kapsamında ilk etapta, Texaco markalı bireşimli binek araba motosiklet yağları, ağırbaşlı araç motosiklet yağları, hidrolik, dişli ve doğal patırtı yağı lambası lambası motosiklet yağlarının üretimine başlandı. Ürün yelpazesi, Türkiye'de ilk kat üretilecek kimi hususi serilerle beraberce kâffesi Texaco ürünlerini kapsayacak biçimde genişleyecek.

“Anlaşma, gelişimin ve yapılacak katkının başlangıcını simgeliyor”

Köklü geçmişi ile Türkiye sıvıyakıt ve madeni yağlar pazarlarındaki gücünün, Petrol Ofisi'ni bölüm önderi yerine değişik kıldığını vurgulayan Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, "Ancak kâffesi gücümüze ve büyüklüğümüze karşın elimizdekilerle yetinmiyoruz ve rastgele bölgede gelişmeyi hedefliyoruz. 2020 senesinde pandemi koşullarına rağmen, çalışkanlık gösterdiğimiz rastgele alanda, rastgele iş kolunda beklentilerin aşırı üstünde başarımızı yayınlayan rakamlar kaydedildi. Bu mütekait senelerde yeniliklere, bedel üretmeye de bitmeme ettik.

En ehemmiyetli dayanıklı ise madeni yağlar alanındaydı. Covid-19 devrinde Chevron ile kâffesi görüşmelerimizi kuma yıldan çelimsiz müddet içinde tamamlayarak, Eylül 2020 fiktif ile Chevron'un madeni yağlarda anne markası bulunan Texaco ürünlerinin Türkiye'deki üretimi engelleme kâffesi faaliyetlerini üstlendik. Şimdi ise hazırlıkları tamamlayarak bu teşrikimesai kapsamındaki ilk Texaco markalı mamüllerin üretimine başlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu dobra iş birliğinin göstergesi ve ilk adımı bulunan anlaşma, bundan sonra gelişimin ve yapılacak katkının başlangıcını simgeliyor. Bu ilk üretimin Petrol Ofisi, Chevron ve memleketimiz düşüncesince yararlı olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

“Petrol Ofisi kabilinden çelimli kuma iş ortağı ile hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz”

Chevron Avrupa Genel Müdürü ve Küresel Denizcilik Madeni Yağları Genel Müdürü Pat McCloud, “Türkiye, Chevron düşüncesince ehemmiyetli kuma alışveriş ve Petrol Ofisi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden alım çalım duyuyoruz” dedi. İki evren markasının 70 sene önceye ilgilendiren ilişkilerine özen çekici McCloud, “Petrol Ofisi ile izlemsel ilişkimizde toy kuma sahife açmaktan nefis izzeti ve cümbüş duyuyoruz. Chevron ve Petrol Ofisi iş birliğiyle, Türkiye madeni yağlar pazarında Texaco markasını lazım mahveden nezdinde, gerekse ticari ve sınai anlamda büyütmeye kararlıyız. Vizyonumuz, Türkiye'de çalışan kuma alışveriş oranı elde etmektir. Chevron yerine Petrol Ofisi kabilinden çelimli kuma iş ortağı ile güven, adalet ve performansa alakadar kuma hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz” dedi.

“70 yıla uzanan kırkyıllık ve değerli iş birliği, kuma yukarı seviyeye taşındı”

Pazar oranı ile bulunduğu derece 400'ü fazla ürün çeşitliliği, en iri dağıtım, satı ağı, üretim ve ambarlama kapasitesi ile Türkiye'nin en iri madeni yağ markası olduklarını tamlayan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Chevron da kişi dalında evren markalarından biri. Bu dü çelimli markanın 70 yıla uzanan kırkyıllık ve değerli kuma birlikteliği var. Uzun süredir bitmeme fail bu iş birliğinde, derya yağlarında bulunduğu kabilinden akıbet senelerde nice değerli plan yaşama geçirildi. Bugün ise bu iş birliğini kuma yukarı seviyeye taşıdık. Bu kapsamlı, etraflıca vadeli barışma ve süregelen üretim ile Chevron'la toy kuma çağa girerken kırkyıllık iş birliğimizi şimdi da güçlendirdik ve çelimli çoğalma yolculuğumuza istikrarlı, kendiliğinden emniyetli kuma biçimde bitmeme ediyoruz” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ