USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: '2024'teki seçimlere adaylık konusunda henüz karar vermedim'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde 2024 senesinde yapılması planlanan seçimlerde gine aday olup olmayacağı konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Putin: '2024'teki seçimlere adaylık konusunda henüz karar vermedim'
30-11-2021 18:55

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, VTB Capital Bankasının "Rusya Çağırıyor" başlıklı forumuna telekonferans kanalıyla katıldı. Rusya'daki kazançlı durum, güneş tacı virüs salgını ve lehçe mevzularla bağlılık görüşlerini aktaran Putin, 2024 senesinde Rusya'da yapılması planlanan mevki başkanlığı seçimlerinde baştan aday olup olmayacağı ile bağlılık suali da yanıtladı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin, Joe Biden'ın müşterek ahir Amerika riyaset seçimlerinde baştan aday olacağını açıklamasını değerlendiren Putin, "Bunun akıllıca müşterek karar bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Yine bire müşterek yılda Rusya'daki seçimlerde aday olup olmayacağı ile bağlılık soruya karşılık verici Putin, "Gelecekten ne istersiniz? Vaat ettiğiniz, ülkenizin kalkınması düşüncesince koyduğunuz hedefleri infaz kılmak istersiniz. Genç, dirayetli ve yurtsever gençlerin siyaset, ekonomi, iş dünyası ve konuşma neredeyse nice bölgede olmasını isterim. Rusya'nın geleceğinde hakeza müşterek dava olacağına değgin kaygım yok. Planlarıma gelince, buradaki püf bekçi Anayasaya gereğince dünkü devirde seçimlere iltihak hakkım var. Buna henüz karar vermedim" ifadelerini kullandı.

"Batılı devletler Afganistan'dan ibret çıkarmadı"

Afganistan'da yaşanmış bulunan sürece değgin insan vermeden ilkin Amerika edinmek neredeyse Batılı devletleri eleştiren Putin, “Bir taraftan nice ortağımızın 'Evet, yanıldık, Afganistan'da bu politikaları bitmeme kılmak muhtemel değildi' söylediğini görüyoruz. Ama dünyanın öbür bölgelerinde de bu halde davranmaya bitmeme ediyorlar. Ne eyvah ki bu çetince Afganistan örneğinden on paralık ibret çıkarmıyorlar" dedi. Afganistan'daki intikal sürecinde ülkeye dayanak olunması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Putin en herşeyden ilk olarak Afganistan'a bağlılık bloke edilen paraların başıboş bırakılması icap ettiğini söyleyerek, "Afgan halkına iane kılmak gerekiyor, en azından Amerika ilkin edinmek neredeyse Batılı devletlerin bankalarında tutulan Afgan parasının blokesini bozmak gerekiyor" diye kemiksiz ileti verdi.

Omicron mutasyonuna erinç hükümete yönerge verdi

Korona virüsün dünyayı bizar fail Omicron mutasyonuyla bağlılık hükümete yönerge verdiğini kail Putin, "Hükümetten müşterek hafta ortamında dünkü güneş tacı virüs mutasyonunun yayımlanma riskleriyle bağlılık şimdiki müşterek aksiyon planı hazırlamasını dileyiş ediyorum. Ekonomi adım adım toparlanıyor, fakat bu toparlanmanın temposu istifham göstergesi oluşturuyor. Bunun sebebi hacısı hocası kabilinden dobra biliniyor, dünkü müşterek güneş tacı virüs mutasyonunun niçin bulunduğu dünkü maraz dalgası. Bu nedenden dolayı hepsi hayattaki hükümetler baştan kısıtlamalara gezmek durumunda kalıyor" dedi. Putin, "Korona virüsteki değme muhtelif değişikliğe mücehhez olmalıyız. Her şeyden evvela testlerin ve aşıların etkinliğini daim kendisine izlememiz, enfeksiyonun yayılmasını ıskat kılmak düşüncesince kemiksiz algoritmalar kullanmamız gerekir. İlaç, oksijen, redif döşek kapasitesi ve en can alıcı otama protokolleri de müdahale esenlik sisteminin en fevk kurda anık tutulması ehemmiyet sunma ediyor" biçiminde konuştu.

Rusya'daki kazançlı bir hale değindi

Putin, Rusya'nın ekonomisine değgin meydana getirdiği konuşmada ülkesindeki aylakçılık oranında azalış bulunduğunu ayraç ederek, "Eylülde aylakçılık seviyesi yüzdelik 4.3'e düştü. Bu, müstevli önceleri düzey demek. Bugün Rusya'da işgücü alanının ağız ağıza toparlandığını söyleyebiliriz. Henüz bu, dünyanın hepsi önde mevrut ekonomilerinde gerçekleşmedi" dedi. Korona virüs salgını zımnında toptan kazançlı krizde ciddi kazançlı siyaset doğrultusunda normalleşen evvel iklim olduklarını korumak için çaba sarfeden Putin, "Stratejik görevimiz, Rusya ekonomisindeki zait eğilimleri beslemek ve pekiştirmek, sürdürülebilir etraflıca vadeli kalkınmasını bildirmek yahut uzmanların söylediği neredeyse kazançlı büyümenin gizil temposunu artırmak. Bu doğrultuda müstevli çağında ciddi kazançlı izlence dahilinde normalleşmeyi sağlayıcı evvel ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya'da 2022'den itibaren kükremek tabanlı hipersonik silahlar faaliyete geçecek

Rusya Savunma Bakanlığı kabilinden geçtiğimiz Ekim ayında ve dün, Beyaz Deniz'de "Zirkon" hipersonik roket testlerinin yapıldığını hatırlatan Putin, 2022'den itibaren Rus donanmasının bu füzelerle donatılacağını belirterek, "Hala imtihan ederiz ve kalburüstü neticeler aldık. 2022'den itibaren donanmamızı hipersonik kükremek tabanlı silahlarla donatacağız" dedi. 4-20 Şubat 2022 tarihleri ortada Pekin'de düzenlenecek bulunan 24. Kış Olimpiyatları'nın açılışına katılacağını tamlayan Putin, Çin'den elan evvela açılışa paydaşlık düşüncesince müşterek çağırma aldığını hatırlattı.

"Rusya'nın sınırlarına benzeyen tatbikatlardan ide duyuyoruz"

Rusya'nın Ukrayna'ya girip girmeyeceği ile bağlılık soruya da karşılık verici Putin, NATO güçlerinin Rus sınırlarına benzeyen noktalarda uçuşlar ve tatbikatlar yaptığını söyleyerek, "Rusya Federasyonu akıbet yıllarda Karadeniz'de bulunduğu neredeyse sınırlarımıza 20 kilometre yakınlıkta ciddi silahlar haiz uçakların ölçüsüz uçuşlarından ve sınırlarımıza benzeyen şişman ölçekli tatbikatlardan ide duyuyor" dedi. Putin, "Yılın aslında buyana bu yıldırma senaryoları tartışılıyor. Ancak görüldüğü neredeyse hakeza müşterek obje olmadı. Mesele er göndermek, mücadele kılmak yahut savaşmamak değil. Uluslararası hepsi tarafların düzenlilik alanı. Eğer hacısı hocası bunun düşüncesince çabalarsa kimesne düşüncesince yıldırma kalmaz" dedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ