USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batı yarattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batılı devletlerin yarattığını belirterek "20 sene Afganistan'da savaştılar demincek sınırda elan çok Afgan var. Belarus'un bununla tek hevesi yok." dedi.

Putin: Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batı yarattı
13-11-2021 13:44
Moskova

Putin, Rossiya-1 büyüklük göstergeç kanalındaki Moskova.Kremlin.Putin programında, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Biden, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizinden iri düşünce duyuyor

Krizle ilişik Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in birbirleriyle konuşmadıklarını hatırlatan Putin, "Ancak Lukaşenko ve Şansölye Merkel birbirleriyle konuşmaya hazırlar. Bunun DOĞRU birlikte gelecekte gerçekleşeceğini ve Avrupa Birliği (AB) ile AB'nin önde mevrut ülkeleriyle en azından Federal Cumhuriyet ile Belarus ortada bu çeşit direkt değinme kurulmasının kabil olacağını umuyorum. Bu baş döndürücü ehemmiyetli zira göçmenler Almanya'ya yöneliyorlar." sanarak konuştu.

Göçmen krizinin nedeni Batılı ülkeler

Göçmen krizinin nereden kaynaklandığını unutmamak gerektiğine dikkati çekici Putin, "Belarus mu bu probleminin öncüsü? Hayır, bunlar Batılı ülkelerin, Avrupalı devletlerin kendileri çeşidinden yaratılan sebeplerdir. Bunlar, siyasi, askeri ve kazançlı niteliktedirler. Askeri hasep zira hacısı hocası Irak'ta askeri operasyonlara katıldı ve demin Irak'tan baş döndürücü sayıda Kürt sınırda. 20 sene Afganistan'da savaştılar demin sınırda artık birlikte tomar Afgan var. Belarus'un bununla tek merakı yok." ifadelerini kullandı.

Putin, bu göç hareketinin kazançlı nedenleri bulunduğunu da belirterek Avrupa'da göçmenler düşüncesince enikonu efdal toplumsal destek sunar bulunduğunu hatırlattı. Orta Doğu'da birlikte yer yağı ülkesinde çalışanların, Avrupa'da çalışmayan göçmenden artık az kazandığına dikkati çekici Putin, bundan dolayı insanoğlu düşüncesince Avrupa'nın alımlı olduğunu, Avrupa ülkelerinin bu politikaları güttüğünü dile getirdi.

Ayrıca Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin Polonyalı düzenlilik güçlerince dövüldüğünü, başlarının üstünden silahla biberli edildiğini, gece olduğunda ayrıntılar ve gebe bayanların bulunmuş olduğu bölgede sirenler çalındığını ve projektörler kullandığını kail Putin, "Bu, Batılı komşularımızın tamamı politikasının temelinde yatan insancıllık fikirleriyle uyuşmuyor." sanarak konuştu.

Çözüm Belarus ile Avrupa devletleri ortada kurulacak temasta

Putin, hem Belarus hem Polonya hem Almanya bununla birlikte öteki Avrupa ülkelerinin çıkarları doğrultusunda birlikte hal bulunması icap ettiğinin altını çizerek "Belarus yönetimi ile Avrupa’nın önde mevrut ülkelerinin yönetimi ortada direkt temasın bu problemlerin çözümüne asistan olacağını umuyorum." dedi.

Rusya'nın, bahis konusu göçmen kriziyle merakı olmadığını vurgulayan Putin, bu hususta kendilerine tek etmen göstermeden yazık yüklenmeye çalışıldığını, oysa Rus havacılık şirketlerinin bu bireyleri taşımadığını tabir etti.

Bu şahısların charter seferlerle taşındığını aktaran Putin, göçmenlerin Avrupa'ya nakli düşüncesince anne linkleri Avrupa'da mevcut makul grupların derinliğine süredir çalışkanlık gösterdiğini dile getirdi.

Rusya'nın Belarus'la askeri bölgede tatbikatlar çerçevesinde Belarus üstünde harp uçağı uçurduğunu anımsatan Putin, bu tatbikatları sonsuz yaptıklarını, Batılı devletlerin de sonsuz düzenlenen ve hesapsız ayrımlı türlerde tatbikatlar yaptığını hatırlattı.

Lukaşenko, Avrupa’ya katıksız gazı stabil buyruğu verebilir

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun, Avrupa'ya revan Rus katıksız gazını kesebileceğine bağlı ifadelerini de değerlendiren Putin, dobra birlikte bilinçlilik olmamasına karşın Lukaşenko'nun belli bunu yapabileceğini, bu hususta kendisiyle konuşacağını tabir etti.

Ukrayna'nın 2008'de Avrupa'ya revan katıksız gazı kestiğini hatırlatan Putin, "Teorik namına tabii Lukaşenko transit ülkenin büyüklük başkanı namına belli Avrupa'ya bulunan arzımızı boğazlamak düşüncesince emir verebilir. Her ne derece bu, transit sözleşmemizin ihlali olsa da ümit ederim bu noktaya gelmez lakin birlikte taraftan da sonsuz ona (Lukaşenko'ya) gönül rahatlığı toy yaptırımlar uygulamakla yıldırma ediyor ve uyguluyorlar. Ancak bu, Avrupa'nın enerjisine, Avrupa'nın erke sektörüne iri dokunca verecek ve birlikte transit diyar namına Belarus ile ilişkilerimizin büyümesine katkıda bulunmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya Karadeniz'de hali mübalağa etmek istemiyor

Karadeniz'deki Amerika ve NATO askeri tatbikatları ile ilişik de mütekellim Putin, bu tatbikatların hesapsız gerçekleştirildiğini, hemen çelimli sefine gruplarının değil, izlemsel uçaklar engelleme iklim araçları kullanıldığını vurguladı.

Bu uçakların izlemsel silahlar taşımasının kendileri düşüncesince "ciddi birlikte düzlük okuma" olduğuna dikkati çekici Putin, "Savunma Bakanlığımızın Karadeniz'de tasar dışı manevra realizasyon önerisi var. Ancak bunun makul olmadığına ve orada ekleyerek hali mübalağa etmek gerekmediğini düşünüyorum. Bu nedenden Rusya Savunma Bakanlığı hemen orada sefine ve uçaklara zevcelik etmekle sınırlanmış iş yapıyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ