USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, düzenlilik garantileri dair müzakereye amade olduklarını bildirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın asayiş garantileri dair Amerika ve NATO ile mütalaa alternatifini izlemeye anık olduklarını bildirdi.

Putin, düzenlilik garantileri dair müzakereye amade olduklarını bildirdi
18-02-2022 20:29
Moskova

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştükten sonraları Kremlin Sarayı’nda planlı kuma matbuat toplantısında konuştu.

Güvenlik garantileri dair Amerika ve NATO’nun, Moskova’nın en ehemmiyetli talebine ağır yaklaşmadığını tamlayan Putin, bu taleplerin yanında Avrupa’nın güvenliği, endamsız ve ölçülü menzilli füzeler, askeri saydamlık kabil mevzuları münakaşaya huzur olmadıklarını dile getirdi.

Putin, “Uygulanması bizim düşüncesince şartsız eş evleviyet bulunan Rus tekliflerinden ayrılmadan, topu topu konuların eş karambol zarfında ele katılması şartıyla, araştırma yöntemini izlemeye hazırız." dedi.

Lukaşenko ile NATO'nun aut sınırlarda küsurat faaliyetleri ışığında askeri iş birliğini geliştirmeye bitmeme ika dair anlaştığını kail Putin, "NATO ülkelerinin Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin sınırlarında küsurat askeri faaliyetleri ışığında dü ülkenin güvenliğini getirmek düşüncesince şişko namına lüzumlu topu topu önlemleri almaya bitmeme etmeye değişmeyen verdik." sanarak konuştu.

Putin, Kiev yönetiminin Minsk Anlaşmalarının uygulanmasını baltalama ettiğini savundu.

Normandiya Formatı'nda siyasal danışmanlar düzeyindeki topu topu gayretler ve istişarelere karşın hal periyodunun durumunda saydığını dile getiren Putin, “Kiev, Minsk Anlaşmalarını uygulamıyor ve ilkin Donetsk ve Lugansk ile direkt diyaloğu reddediyor, Minsk Anlaşmalarının dört başı mamur anahtar konularının uygulanmasını baltalama ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Kiev yönetimi, Donbas temsilcileriyle masaya oturmalı”

Putin, Donbas’taki durumla ilişik namına barışı baştan sağlamanın garantisinin Minsk Anlaşmalarının uygulanması bulunduğunu vurgulayarak, "Kiev'in yapması müstelzim eş tane şey, Donbas temsilcileriyle araştırma masasına göçmek ve çatışmayı sona erdirmek düşüncesince siyasi, askeri, kazançlı ve insanca önlemler üstünde anlaşmak." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgali ile ilişik iddiaları ve olup bitenleri umursamadığını tamlayan Putin, “Sağa sola yayılan bu haberlere daim reaksiyon özgülemek şimdi pahalı.” dedi.

Putin, gelişigüzel halükarda Rusya’ya yaptırımlar uygulanacağını dile getirerek, “Örneğin ahit Ukrayna'daki vakalarla irtibatlı yahut değil, hakeza eş etmen bulunacaktır. Çünkü gaye farklı, gaye Rusya ve Belarus’un gelişmemizi engellemek.” yorumunu yaptı.

Batı’nın yaptırımları karşısında Rusya ve Belarus’un kendiliğinden iane etmesi icap ettiğini tabir fail Putin, bu yaptırımların başka yasal bulunduğunu ve arsıulusal ahbaplık kurallarını ihlal ettiğini kaydetti.

Lukaşenko: Hiç kimesne harp istemiyor

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ise on paralık kimsenin harp ve ayrıca çatışmaların artmasını istemediğini belirterek, “Bu, bize, Ruslara ve Belaruslulara geçişsiz değil. Bu, komşumuz Ukrayna’ya ilişkin eş şey. Bunun sınırlarımızdaki huzursuzluğun arttırılmasıyla ilişkin bulunduğu oldukça açık.” ifadelerini kullandı.

Batılı politikacıların mantığa akla yatkın sıfır tavırlar ve izahat arasında bulunduğunu özetleyen Lukaşenko, bu politikacıların etrafındakiler ve en önemlisi kişi halkları düşüncesince işlemeyen namına sakıncalı oldukları izlenimi verdiğini söyledi.

Lukaşenko, Donbas’taki tahliyelere ilgi çekerek, kişilerin o bölgeden kaçmaya apiko bulunduğunu ve kaçtığını belirtti.

Ülkesine Batı çeşidinden muteber yaptırımları hatırlatan Lukaşenko, "Bu haydutluk, bizlere kazançlı eş harp dayatma girişimidir. Bu bizlere huzur uygulanıyor ve bizlere pahalıya patladı. Tabii ki bu yaptırımlara direnmeyi çoktan öğrendik, güçlendik.” dedi.

Lukaşenko, eş gazetecinin “Batı’nın ülkesine müteveccih eylemlerinden vazgeçmemesi biçiminde sonsuza derece cumhur reisi olacağına” müteveccih ifadesini sorması üzerine, “Cumhurbaşkanlığım meselesiyle ilişik namına ağabeyime (Putin) danışıp değişmeyen vereceğiz. Niçin endişeleniyorsun? Her nesne alışılagelen olacak.” sanarak yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ