USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın, Amerika ile meydana getirilen ve kıtalar arası çekirdeksel balistik roket yeteneklerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nın (START) katılımını askıya aldıklarını söyledi.

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı
21-02-2023 16:07
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamento ve kabin üyelerinin beraberinde fevk dozaj bürokratların da katılmış bulunduğu ve tahminî 2 zaman devam eden Federal Meclis konuşmasında gündemdeki mevzuları değerlendirdi.

Rusya'nın "adım adım" ve titiz müşterek biçimde Ukrayna'daki görevlerini adına getireceğini vurgulayan Putin, "Bugünün mesajını, hepsi dünyada art dönüşü sıfır müşterek değişimin yaşandığı, şahısların geleceğini belirleyen en ehemmiyetli zamanı olayların yaşandığı müşterek sürede iletmekteyim." niteleyerek konuştu.

Savaşı Batı'nın başlattığını vurgulayan Putin, "Biz mücadelesi kapatmak düşüncesince kuvvet kullandık ve kullanıyoruz. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı'nın istediğiyse bıkılmayan hakimiyete eş olmak." dedi.

NATO'nun Rusya'yı çevirmek istediğine dikkati çekici Putin, hemen Rusya sınırlarında değil, ABD'nin hepsi dünyada yüzlerce askeri üssü bulunduğunu hatırlattı.

ABD askerlerinin eylemleri kararında dünyada müşterek milyon insanoğlunun vefat ettiğini ve 30 milyondan fazlasının da sığınmacı özelliğine düştüğünü kaydeden Putin, "Bunu dünyada kimesne unutmayacak." dedi.

ABD ve NATO, hedeflerinin Rusya'nın izlemsel yenilgisi bulunduğunu açık açık dediğini bildiren Putin, "Karada konuşlanmış toy izlemsel roket sistemlerinin harbe müheyya hale geçmesi dair güzeşte hafta kararname imzaladım." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Yeni START'taki katılımına müteveccih de müşterek değişmeyen aldıklarına ayraç ederek "Bugün Rusya'nın Yeni START'taki katılımını askıya aldığını söylemem gerekiyor. Antlaşmadan çıkmıyoruz hemen katılımımızı askıya alıyoruz." dedi.

"Nükleer testlere hazırız"

Putin, Batılı devletlerin Ukrayna'nın silahlandırılması düşüncesince 150 bilyon dolardan aşkın masraf yaptığını vurgulayarak "Kıyaslamak icabında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine uyarınca G7 devletleri 2020 ve 2021'de dünyanın en serseri vatanlarını sübvanse etmek düşüncesince 60 bilyon dolar ayırmıştı." niteleyerek konuştu.

Ukrayna yönetiminin, millî çıkarları adına üçüncü devletlerin çıkarları doğrultusunda akım ettiğini özetleyen Putin, "Ukrayna'ya ne derece etraflıca menzilli tabanca atıf edilirse tehdidi sınırlarımızdan o derece uzaklaştıracağız. Batı, Ukrayna'yı hem müşterek çokgen tıpkı sürede Rusya'ya dirlik müşterek koçbaşı kendisine kullanıyor. 1930'larda da deminden de planlar rastgele daim aynı, Doğu'ya akıllıcasına direkt saldırganlık. Avrupa'da ecnebi ellerle müşterek harp çıkartmak ve rakipleri giderilmiş etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Washington'daki birtakımı politikacıların, ABD'nin toy cins çekirdeksel silahların sınav edilmesi olasılığını şimdiden düşündüklerine ayraç fail Putin, "Bu durumda, Rusya Savunma Bakanlığı ve Rosatom, Rus çekirdeksel silahlarını sınav etmeye müheyya olmalıdırlar. Elbette bunu evvel önleyen tığ olmayacağız fakat Amerika testler yaparsa, tığ de yaparız. Hiç kimesne toptan izlemsel eşitliğin namevcut edilebileceği kabil kazalı müşterek yanılsamaya kapılmamalıdır." dedi.

Ekonomide "Rusya dirençli" vurgusu

Rus ekonomisinin, Batılı devletlerin sandığından hâlâ mukavim çıktığını vurgulayan Putin, "Ekonomik istikrarın korunmasını sağladık, vatandaşları ve işlerini koruduk. Piyasada sunma sorunları yaşanmasına bariyer olduk ve finansal düzene dayanaklık etmek verdik." ifadelerini kullandı.

Putin, Batılı "hümanist" yetkililerin, Rusya vatandaşlarının yaptırımlar zımnında biberli çekmesini istediğini belirterek "Yaptırımları uygulayanlar gerçekte çıkarlarını cezalandırıyor. Fiyat artışlarına, iş kayıplarına ve erke krizine hastalık oldular ve özlük vatandaşlarına bunun suçlusu kendisine Rusya'ya ayraç ediyorlar." dedi.

Başta mazi hizmet edinmek az daha Rus ekonomisinin toy müşterek çağa girdiğinin altını çizen Putin, "Artık Rusya düşüncesince maslahat (yeni koşullara) uzlaşma getirmek değil, ekonomiyi toy sınırlara taşımaktır. Kurumlar arasındaki sınırlamaları ve anlaşmazlıkları müşterek kenara bırakarak büyüklük içinde çalışan hesaplı ve mazi hizmet bağlar kurmalıyız." niteleyerek konuştu.

Rus iş hayatına "paranızı Rusya'da tutun" çağrısı

Konuşmasında, Batılı devletlerde varlıklarına el koyulan Rus iş insanlarıyla ait de değerlendirmelerde mevcut Putin, "Sıradan vatandaşlar, ecnebi bankalarda sermayesini, gayrimenkul dışındaki yatlarını, saraylarını kaybedenlere acımıyor." dedi.

Rus iş insanlarının Batı'dan "para dilenmemesi" icap ettiğinin altını çizen Putin, "Ellerinizi açıp servet dilenmenin tek manası yok. Onun adına Rusya'da toy planlar başlatın, servet kazanın, Rusya'ya envestisman yapın. Ancak bu biçimde doğacak nesillerin minnettarlığını kazanırsınız." ifadelerini kullandı.

Putin, Batı'nın emniyetli müşterek liman, kapital düşüncesince dehalet noktayı olduğuna müteveccih algının da sonuç çağda yaşananlarla gerçek sıfır bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Ülkede 2024'te düzenlenecek reislik seçimleri dahil, doğacak seçimlere de yer veren Putin, domestik ve lehçe yönetimlerin seçimleri ile büyüklük başkanlığı seçimlerinin etraflı demokratik prosedürlere ve hükümlere akıllıca kendisine yapılacağını tabir etti.

Rusya ile Batı arasındaki firez savaşı

Batı'nın "Rusya'yı harp dalında yenmenin muhtemel olmadığını" anladığı düşüncesince danışma saldırısı yaptığını ve daima esassız dediğini tamlayan Putin, Rus kültürüne saldırılarda bulunduklarını kaydetti.

Geleneksel familya değerlerine müteveccih Batılı devletlerde yaşanmış olan gelişmelere tepkime yayınlayan Putin, "Kendi insanlarına yaptıklarına bakın, aileyi, kültürel ve millî kimliği namevcut ediyorlar. Pedofili engelleme bebek istismarı hayatlarının normali biçimine geliyor ve papazlar ayrımsız cinsiyetten birliktelikleri kutsallaştırmak durumunda kalıyor." dedi.

Yetişkin şahısların avlu tarzlarına karışmayı kimsenin planlamadığını belirterek "Ancak evren dinlerinin kutsi kitaplarına bakın. Ailenin müşterek eş ve müşterek kadının donanması bulunduğu da engelleme edinmek az daha rastgele şeyi yazıyorlar fakat bu kutsi metinler caba bundan böyle sorgulanıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ