USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus askerlerinin girmeye çalışmış olduğu Kiev sokakları şeb boyu çatışmalara oyunluk oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında Rus askeri birlikleri Kiev'e girmeye çalışırken hükûmet merkezi sokakları şeb süresince etraf ortada çatışmalara oyunluk oldu.

Rus askerlerinin girmeye çalışmış olduğu Kiev sokakları şeb boyu çatışmalara oyunluk oldu
26-02-2022 14:21
Ankara

Rusya ile Ukrayna askerleri ortada dip çatışmalar 3 gündür bitmeme ederken, başkentte meskun mahallerin bulunduğu alanlarda sabaha derece arbede ve patlama sesleri duyuldu.

Ukrayna askeri kaynakları, önemsiz Rus birliklerinin anne kuvvetlere tarz ayırmak düşüncesince his meydana getirdiği ve kentin en uç noktalarında önemsiz kabiliyetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Ukrayna Kara Kuvvetleri matbuat servisi ise evcil vakit ile 04.08 bakımından Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe meydana getirilen saldırının art püskürtüldüğü ve durumun rahat bulunduğunu bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mykhailo Podolyak da kente girmeye etkin az sayıdaki Rus askerinin Ukrayna askerleri kabilinden püskürtüldüğünü ve durumun arama altında bulunduğunu kaydetti.

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, başkentte beş on Rus hususi donanmasına dayalı er bulunduğunu fakat iri kabiliyetli zırhlı birliklerin de Kiev'e akıllıca geldiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan, Kiev bölgesindeki Vasilkiv iskân durumunda dip silahlı çatışmaların yaşandığı gelişmeleri gelirken, Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç, 1+1 monitör kanalına meydana getirdiği açıklamada, baş döndürücü sayıda Rus askerinin alana paraşütle indiğini söyledi.

Balasinoviç, kentte çatışmalar olduğunu, Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ortada ölenler bulunduğunu kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında kayıpları artıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı meydana getirdiği açıklamada, Rus ordusunun kayıplarının arttığına ayraç ederek, "Rus birliklerinin tahmini kayıpları 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank, 536 zırhlı araç, 15 futbolcu ve 'Buk' roket sistemi." ifadelerine arazi verdi.

Podolyak, ülkesindeki durumla dayalı meydana getirdiği açıklamada, Herson, Mikolayev, Odesa ve Mariopol kentlerinde çatışmaların sürdüğünü kaydetti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile polisin ülkedeki hali arama altında tuttuğuna dikkati çekici Podolyak, "Kiev ve Kiev bölgesindeki gidişat da arama altında." dedi.

Podolyak, "Sabah bakımından 3 bin 500'den müşterek tomar Rus er öldürüldü ve 200'ü tutsak alındı." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın saldırılarında 137 Ukraynalının öldüğü bilgisini paylaştı.

Rus ordusu, köprüleri, okulları, otelleri ve apartmanları da maksat aldı

Rus askeri birliklerinin Ukrayna'ya saldırılarında, köprüler, okullar, oteller ve apartmanlar üzere taharri memuru polis yapılar da maksat alınırken ve yüzlerce dirilik kaybı yaşandığı kanıt edildi.

Rus ordusunun girmeye çalışmış bulunduğu Ukrayna'nın başkenti Kiev'de devir hin patlama ve siren sesleri duyulurken, sivillerin yaşamış bulunduğu baş döndürücü eğik müşterek çatı füzeyle vuruldu.

Binanın vurulma hatıra kameralara yansırken, binadaki 6 isim yaralandı.

Binanın 16 ila 20 büküm arasındaki dairelerinin hasar gördüğü, 6 dairenin de tamamen bulunmayan edilmiş bulunduğu saptandı.

Yetkililer, saldırıların çıkmaz çatışmalarına dönüşmeye başladığı Kiev'de bölüt sığınaklara girmeleri, himaye almaları, pencerelerden ırak durmaları ve enkazlara özen etmeleri çağrısında bulundu.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus saldırıları zımnında kentteki metronun işlev vermeyeceğini ve hemen melce adına kullanılabileceğini duyurdu.

BM yetkilileri ise Kiev'deki mücadelenin çıkmaz çatışmalarına evrilmeye başlamasıyla milyonlarca ferdin Ukrayna'nın batısındaki devletlere kaçabileceği uyarısında bulundu.

Zelenskiy başkenti ayrılma etmedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, toplumsal medyadan başşehir Kiev'in merkezinde bulunduğuna değgin fon paylaştı.

Ülkesini ayrılma ettiğine bağlı detayları yalanlayan Zelenskiy, "Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize eş çıkacağız. Çünkü silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, iklim ve evlatların bizim olmasıdır. Tüm bunları koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Kiev sokaklarından bu sabaha dirlik paylaşmış bulunduğu videoteyp mesajda, ayrıca, Rusya'nın "işgaline" dirlik direneceklerini yineledi.

Öte yandan, ABD'li ihsas kaynaklarına göre, Zelenskiy, ABD'nin Kiev'den ayrılması çağrısını "Savaş burada, anti tank cephanelerine gerekseme var, tahliyeye değil." ifadeleriyle art çevirdi.

Kremlin, Kiev'in musahabe talebini onama etti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ukrayna ile müzakerat düşüncesince Minsk’e astronomi göndermeye apiko bulunduğunu bildirdi.

Zelenskiy, Rusya ile bitaraflık statüsünü konuşmaktan korkmadıklarını söylemiş, Putin’e, “Ölümleri bloke etmek düşüncesince mütalaa masasına oturalım.” mesajı iletmişti.

Rusya'nın, Ukrayna'nın musahabe teklifini onama etmesine rağmen bu etap diplomatik müşterek çözüme müteveccih müşterek jest yerine, ağır vaziyetteki Zelenskiy'den tavizler fek çabası üzere görülüyor.

Rusya, BM'nin Ukrayna'daki saldırıları kınayan değişmeyen tasarısını veto etti

Rusya Federasyonu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) meydana getirilen oylamada, Ukrayna'daki saldırılarını kınayan değişmeyen tasarısını veto etti.

Konseydeki oylamada, değişmeyen tasarısına 11 "evet" oyu çıkarken Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri değişken kaldı. Rusya tasarıya "hayır" niteleyerek veto yetkisini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı sonra NATO Mukabele Kuvveti'nin önce tarz Avrupa’nın doğusuna konuşlandırılacağını söyledi.

Öte yandan, Biden cuma namazı günü, Ukrayna'ya 350 milyon dolara derece askeri iane verilmesini ön gören sonucu imzalarken güzeşte yıldan buyana meydana getirilen düzenlilik yardımlarının 1 bilyon doları aştığı kaydediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ