USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus iklim saldırılarından rahatsız olan Kievliler metro istasyonlarında kalmayı sürdürüyor

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rusya’nın iklim saldırısı düzenleyeceği endişesiyle metro istasyonlarına sığınan ailelerden birileri savaşın başladığı 24 Şubat’tan buyana evlerine dönemiyor.

Rus iklim saldırılarından rahatsız olan Kievliler metro istasyonlarında kalmayı sürdürüyor
14-03-2022 12:47
Kiev

Ukrayna'nın başkenti Kiev, 24 Şubat’tan buyana devir hin Rus iklim saldırılarının gayesi oldu. Bu saldırılar dolayısıyla binlerce Kievli, elan tehlikesiz gördükleri metro istasyonlarına atak etti.

Son günlerde Kiev’deki iklim saldırılarının savaşın başlangıcına nispetle az buçuk yavaşlaması ve tahliyeler dolayısıyla metro istasyonlarında kalanların sayısı eski haftalara gereğince elan az.

Ancak savaşın başladığı günden buyana metro istasyonlarında artan ve evlerine dönmekten rahatsız bulunan aşırı sayıda eş metro istasyonlarında kalmaya bitmeme ediyor.

AA ekibi, Kiev’deki Dorogojichi metro istasyonunda artan Ukraynalılar ile ortamında bulundukları güç koşulları görüntüledi.

Dorogojichi metro istasyonunda bir çok aşırı avrat ve çocuklardan oluşan tahminî 50 Ukraynalı kalıyor.

Metro istasyonundaki durum, adeta İkinci Dünya Savaşı'nı özetleyen filmleri andırıyor.

Yerlere serili battaniyeler, onun üstünde uyumaya etkin insanoğlu ve içerdeki havayı soğutan rüzgar.

Hava saldırıları endişesiyle kaygı meşbu geceler geçirmemek düşüncesince konutlarını ayrılma fail Kievliler, alabildikleri müşterek dü eşya, gönüllerce dağıtılan müşterek dü sunum şart ve geride bırakamadıkları domestik hayvanları ile buraya yaşıyor.

Savaştan bilgisiz dallar sıkılmasın diyerek metro istasyonuna sinevizyon kurulmuş. Burada metroda artan dallar düşüncesince çizik filmler gösteriliyor. Bir yandan çizik film izleyen çocuğunun birlikte eser okuyan müşterek ana öbür tarafta köpeği üşümesin diyerek onu battaniyeye kuşatan müşterek kadın.

İstasyondaki trenlerin vagonlarında arazi bulabilenler şanslı, sebebi ise tün sıfırın dibine sakıt iklim sıcaklarında metro elan da soğuyor.

Rus iklim saldırıları korkusuyla evlerine gidemeyenler, antipatik havalardan tevakki etmek düşüncesince kıvrım el giysi giydiklerini dile getiriyor.

İstasyonda artan anneler, evlatları mücadelesi hissetmesin diyerek iri efor harcama ediyor.

Eşi Ruslara huzur savaşçı Taria Blazhevych, saldırılar başladıktan sonradan dü çocuğunu da yanına alarak metro istasyonuna gelmiş.

İki haftadan müşterek tomar süredir istasyonda artan Blazhevych, çocuklarıyla metro istasyonun girişine yerleştirdiği önemsiz dinlenme kampı çadırında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Rus bombalarından çocuklarını ve kendisini arkalamak düşüncesince evini ayrılma ederek güç şerait altında metroda artan Blazhevych, şu şekilde bitmeme etti:

"Evimde olmaktan çevre korktuğum düşüncesince buradayım sebebi ise tehlikeli. Savaşın ikinci gününde uyandığımızda evimizin yakınında (savaş) tayyare gördük. Burası kentteki en tehlikesiz yer. Kiev’den ayrılmama sonucu aldım. Bu olanların bitmesini bekleyeceğim. Güvenli müşterek yere ihtiyacımız var. Annem dokunmabana ve kemoterapiye gereksinimi var, bundan ötürü Kiev’den ayrılması belkili değil."

Blazhevych, "Çocuklara burada iktisap etmek alışılagelen geliyor sebebi ise savaşın ne işe yaradığını anlayamıyorlar. Akşam olunca öbür çocuklarla müşterek araya geliyorlar. Burada ayrımlı yaşlarda tahminî 15 bebek var. Beraber oynuyorlar, gülüyorlar." dedi.

Metroda hamam su kabilinden kimi gereksinimler dair dava yaşamadıklarına fakat iklim koşullarının güç olduğuna dikkati çekici Blazhevych, "Soğuk havalarda cilt bizi soğuktan korumuyor. İki kere parasız olduk. İlk geldiğimizde parasız olmuştuk. Şimdi de insanoğlu ikinci kere parasız olmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Savaş dolayısıyla hayatları ast fevk bulunan milyonlarca Ukraynalı kabilinden Blazhevych de ne yapacağını bilmediğini ve rastgele müşterek tasar yapmadığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ