USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağırbaşlı manada sınav edecek'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı karışma edeceğini düşündüğünü fakat bunun sonucunun Rusya düşüncesince "felaket" olacağını açıkladı.

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağırbaşlı manada sınav edecek'
20-01-2022 03:35
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut yöntem başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı engelleme etmesi yerinde elan evvela hiçbir karşılaşmadığı derece başlıca iktisadi neticelerle karşılaşacağını tamlayan Biden, şu halde konuştu:

"Ukrayna'yı engelleme yazar etmemek Rusya'ya bağlı. Ancak Ukrayna'ya önemsiz ortak engelleme olursa, bunun neticeleri dair gürültü vermemiz gerekir. Ancak sınıra yığdıkları askerlerin kapasitesi derece şişman ortak işe girişirlerse bu Rusya düşüncesince sıkıntı olur. Rusya, Ukrayna'yı engelleme ederse, ortaklarımız ve müttefiklerimizle Rusya'ya hasar verecek başlıca adımlar atmaya hazırız. Bildiğiniz derece NATO müttefiklerimize de dayanak veririz."

"Rusların dirilik kaybı aşırı olur"

Biden, Ukrayna'ya halihazırda 600 milyon dolar mesabesinde askeri cephane gönderdiklerine ayraç ederek, "Ukrayna'ya girerse, Rusların dirilik kaybı aşırı olur." uyarısında bulundu.

Ukrayna'yı engelleme etmesi durumunda, bunun Rusya düşüncesince kısa, mutedil ve derinliğine vadede başlıca neticeleri olacağını tamlayan Biden, "Rus bankaları dolarla savaşım edemeyecek." dedi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dört dörtlük anlamıyla ortak harp istemediğine dikkati çekerek, "Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu başlıca açıdan imtihan edecek. Bence Ukrayna'ya girecek." görüşünü paylaştı.

"Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var"

Rusya'nın geçim şartlarından birinin Ukrayna'nın NATO'ya katılmaması bulunduğunu vurgulayan Biden, "Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var. Ancak ego endamsız vadede Ukrayna'nın koşulları hesabına getirip, NATO'ya katılabileceğini sanmıyorum." diyerek konuştu.

Biden, şişman devletlerin rol yapmak yapmaması icap ettiğini belirterek, "Putin apaydın ortak adam, neticeleri hesapladığını düşünüyorum. Bence açık kararını daha vermedi." tahmininde bulundu.

Putin ile ayrıksı ortak şahika elan yapabileceğini aktaran Biden, "Rusya, Ukrayna'yı engelleme ederse, bu dünyada 2. Dünya Savaşı'ndan beri en ehemmiyetli fenomen olur." ifadesini kullandı.

"Afganistan'dan çıkmanın hazırlop ortak yolu yoktu"

ABD Başkanı Joe Biden, 20 senenin peşi sıra Afganistan'dan çıkmanın hazırlop ortak yolu olmadığını ve bu süreçte yaşananlar düşüncesince bozukluk dilemeyeceğini açıkladı.

Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut yöntem başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afganistan'dan kesinleşmemiş depar belgesi sürecine müteveccih ortak istifham dair Biden, "Afganistan'ın yegâne ortak hükümet altında birleşebileceğini düşünen var ise el kaldırsın. Burası imparatorluklar düşüncesince yegâne ortak etken düşüncesince sin oldu: Bu diyar birliğe amelî değil." ifadesini kullandı.

ABD'nin Afganistan'da er tutmasının haftalık maliyetinin 1 bilyon dolar bulunduğunu tamlayan Biden, burada kalmanın hoppadak elan ortak tomar Amerikan askerinin ölümü anlamına geleceğini anlattı.

Biden, "20 senenin peşi sıra Afganistan'dan çıkmanın hazırlop ortak yolu yoktu. Ne yapmış olursanız yapın bu muhtemel değildi. Yaptıklarım düşüncesince bozukluk dilemeyeceğim." diyerek konuştu.

Afganistan'daki sürecin emektar yönetimlerin suçu bulunduğunu dile getiren Biden, ağustos ayındaki incizap dönemini savunarak, "Afganistan'dan çıkmasaydık, oraya elan ortak tomar er atmak mecburiyetinde kalırdık. Taliban'ın alanı ele geçirmesinden ötürü kendimi çirkin hissediyor muyum? Evet. Ama dünyada nice nesne olmakta ve kılıç rastgele problemi çözemeyiz." görüşünü paylaştı.

Husilerin yeniden yıldırı listesine alınması değerlendiriliyor

Biden, Yemen'deki savaşın taraflarından İran destekli Husilerin yeniden yıldırı listesine alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Evet bunu değerlendiriyoruz." cevabını verdi.

Savaşın bitmesi düşüncesince ABD'nin rastgele ortak etap atıp atmayacağına müteallik ise Biden, "Yemen'deki mücadelesi dolaşmak aşırı tekaüt olacak." dedi.

Biden'ın Çin ve İran politikaları

Biden, Çin'e müteveccih gümrük vergilerinin kaldırılması düşüncesince bu ülkenin 1. Faz Ticari Anlaşmanın yükümlülüklerini hesabına getirmesi gerektiğine ayraç etti.

İran ile Viyana'da bitmeme fail çekirdeksel müzakerelerde de aksiyon kaydedildiğini aktaran Biden, bu mevzuda art etap atmaya oruçlu olmadıklarını vurguladı.

"Enflasyonu arama dibine almalıyız"

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut yöntem başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüm dünyada akıbet 2 senedir tesirini yayınlayan Kovid-19 ve buna müteallik yansımaların tutum üstünde başlıca baskılar yarattığını vurgulayan Biden, ABD'de akıbet 40 senenin en faziletkâr enflasyonuna ulaşılmasını başta tedbir zincirindeki mesail kapsamında müstevli koşullarına bağladı.

Biden, acemi yılla baş başa ekonomideki önceliklerinin enflasyonla savaşım olduğuna ayraç ederek, "Enflasyonu arama dibine almalıyız. Yüksek fiyatların mihman bir duruma gelmeyeceğinden tehlikesiz olma rolü Merkez Bankasına düşüyor, bu da dört dörtlük istihdam ve paha istikrarını mecburi kılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yönetiminin acemi tutum planının Kongrede dört dörtlük dayanak görmemesine de yer veren Biden, başta birtakım Demokrat senatörlerin bu kanuncu düzenlemelere dört dörtlük dayanak vermemesinden yakınma etti.

"Yeniden Daha İyi Yapalım" sloganıyla dile getirilen tutum planının şişman bölümünün Kongreden geçtiğini ve birtakım itirazlar olsa da artan bölümlerinin de geçmesini beklediğini özetleyen Biden, Joe Manchin derece biraz Demokrat senatörün birtakım mevzularda kandırma edilmesi icap ettiğini gördüğünü belirtti.

Bir istifham dair 2024 reislik seçimlerine giderken reis yardımcısı adayının gene Kamala Harris olacağını açık ifadelerle dile getiren Biden, Harris'in performansından kıvançlı bulunduğunu vurguladı.

Oy hakkı düzenlemesi ve seçimler

Öte taraftan Biden, halen Kongrede mevcut fakat itirazlar dair ortak müddet askıya tahsil edilen oy hakkının kullanımına müteallik düzenlemeye müteallik ortak soruya karşılık verdi.

Biden, acemi kanun çıkmadan Kongre ve reislik seçimlerine gidilmesi yerinde bahis konusu seçimlerin adaletli ortak halde yapılmasının tekaüt olacağını savundu.

Kongredeki Cumhuriyetçilerle bu mevzuda ortak tomar musahabe yapmadığını aktaran Biden, tasarıya yarayışlı oyu verici Demokratlarla rüçhan namına görüştüğünü ve hepsi Demokratların tasarıya alınması icap ettiğini tabir etti.

İç politikadan ekonomiye ve aut politikaya derece nice bölgede görevdeki geçmiş senesinde tutamayacağı lafları verip vermediği sorulan Biden, intihap vaatlerinin hesabına getirilebilir vaatler bulunduğunu ve çoğunu muhtemelen seviyede hesabına getirdiğini savundu.

Biden, "Aşırı laflar vermedim. Yaptıklarımıza bakarsanız başlıca ortak açıklık katettiğimiz gerçeğini onama edersiniz. Ancak şu anne derece yapamadığım ortak şey, Cumhuriyetçi dostlarımızın da oyuna katılmasını getirmek oldu." halinde konuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı adını vermeden eleştiren Biden, Trump'ın yegâne başına ABD'deki tümen sistemine yıldırma vermeye çalıştığını ve bunun onama edilemez bulunduğunu tabir etti.

"Kovid-19 testleri dair elan evvela etap atmalıydık"

Biden, salgınla mücadelede aşırı ehemmiyetli adımlar attıklarını kaydetti, fakat Kovid-19 testleri dair elan er harekete geçmeleri icap ettiğini onama etti. Biden, "Şu anda testleri artırıyoruz. Daha evvela etap atmalı mıydık? Evet. Fakat şu anda bunun fazlasını yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ