USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi arsıulusal sorunlarda önemli gösterimi güçlendirecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yapacağı görüşmenin "iki ülkenin millî kendilerini dikkate alarak çabuk arsıulusal sorunlara müteveccih mühim gösterimi güçlendireceğini" bildirdi.

Rusya: Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi arsıulusal sorunlarda önemli gösterimi güçlendirecek
15-03-2022 23:31
Moskova

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamada, 16 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düet ve arsıulusal gündemdeki mevzuları serbest yelpazede ahbaplık etmek neredeyse Moskova'yı görüşme edeceği belirtildi.

Açıklamada "Rus-Türk politik diyaloğu, herhangi müşterek şeyden eskiden Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Recep Tayyip Erdoğan arasındaki derneşik ve tehlikesiz iletişimle belirlenen dinamizmi ve faziletli verimliliği ile dikkati çekiyor." ifadesi kullanıldı.

Erdoğan ve Putin 13 telefon görüşmesi yaptı

2021-2022 ortada Kovid-19 salgınına karşın dü ülkenin liderlerinin derneşik yerine değini kurduğuna vurgulanan açıklamada, dü liderin bizzat 29 Eylül 2021'de Rusya'nın Soçi şehrinde ​​ve açıktan 10 Mart 2021'de Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin reaktörünün asliye atma töreninde devre içi yerine müşterek araya geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, sonuncusu 6 Mart'ta kazanmak neredeyse dü liderin bu süreçte 13 telefon görüşmesi meydana getirdiği tabir edildi.

İki reis çeşidinden belirlenen düet yazışma ritminin Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları çeşidinden mükemmel yerine desteklendiği dökme açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu'nun 2021 ve 2022'de 6 kat bizzat görüştüğü, 9 kat da telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Başta Kovid-19 salgını kazanmak neredeyse kimi afaki şerait dolayısıyla dü görü ortada anadan görme danışma sayısının azaldığına ayraç edilen açıklamada, arsıulusal kuruluşlarda iş birliği, Orta Doğu, Dağlık Karabağ, Orta Asya, Suriye, Afganistan, Libya ve Suriye ile ait temaslar yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, bakanlıklar arasındaki bu etkileşim biçiminin, katılım diyaloğunu güçlendirmeyi beslemek ve bollatmak düşüncesince akıllıca ikrar edilmiş olduğu vurgulandı.

Lavrov ve Çavuşoğlu'nun Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) ast ünitesi bulunan Ortak Stratejik Planlama Grubunun 9. Toplantısını araştırma etmeyi düşündüğü dökme açıklamada, müşterek eski toplantının 2020'de Soçi'de yapıldığı hatırlatıldı.

İki icra vekili Ukrayna'yı görüşecek

Her dü bakanın Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz'deki vaziyeti görüşeceği bildirilen açıklamada, "Bakanlar, Ukrayna krizindeki bulunan boyut üzerine düşün alışverişinde bulunacaklar. Rus tarafı, Türk meslektaşlarını, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki hususi askeri operasyonunun seyri ve insancasına koridorların oluşturulması, ecnebi vatandaşların tahliyesi de müdahale kazanmak neredeyse çırçıplak nüfusun güvenliğini iletmek düşüncesince atık adımlar üzerine bilgilendirecek." ifadesine arazi verildi.

Suriye meselesindeki iş birliğinden memnuniyet

Rus-Türk diplomatlar ile askeri ve duyu servisleri arasındaki DOĞRU teşrikimesai sebebiyle Astana formatının Suriye meselesinin çözümünü kolaylaştırmak düşüncesince çarpıcı müşterek arsıulusal sistem yerine çalışmalarını sürdürmeye bitmeme etmiş olduğu vurgulanan açıklamada, "Ortak çalışmalarımız sebebiyle Suriye dair baştan meydana getirilen arsıulusal toplantıların neticelerinden memnunuz." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlarının, bu sene yapılacak bulunan Astana formatında müşterek ahir üçgen zirvenin zamanlamasını ve içeriğini belirleyecek ve Anayasa Komisyonunun Suriye'nin gelecekteki politik yapısının temellerini ihya çalışmalarını koyulaştırma bağlamında devletlerin görevlerini de ele alacağı bilgisi paylaşıldı.

Rusya ve Türkiye'nin Libya'daki güçler ortada müşterek ateşkesin korunmasına ehemmiyetli katkılarda bulunmuş olduğu hatırlatılan açıklamada, herhangi müşterek dü bakanın Libya’da şümullü müşterek politik diyalog kurmanın, sosyoekonomik ve kamusal hayatı barışçıl, stabil müşterek rotaya döndürmenin yollarını bulmaya odaklanacağı kaydedildi.

Açıklamada Güney Kafkasya'daki iş birliğinin de etraflıca ele alınacağı belirtildi.

Ekonomik ve ticari teşrikimesai de gündemde olacak

Rusya’ya küsurat müeyyide baskısı karşısında düet ticari ve iktisadi iş birliğinin geliştirilmesi, inovasyon ve faziletli uygulayım bilimi dalında etkileşim, feza muayeneleri ve Kovid-19 enfeksiyonuna dirlik uğraş konularının ele alınacağı dökme açıklamada, düet tecim ve iktisadi ilişkilerde müspet eğilimler olduğuna ayraç edildi.

Görüşmelerde, Akkuyu Nükleer Güç santralinin yapımı ve TürkAkım katıksız taş yağı lambası lambası borazan hattının işletilmesi neredeyse çapraz kazanım sağlayıcı projelerde eş çalışmalara değinileceği bildirilen açıklamada, gezim mevzusunun da görüşüleceği aktarıldı.

Rus Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Moskova'da yapılacak bulunan dışişleri bakanları toplantısının, Rusya ile Türkiye arasındaki çapraz yarara mebni ilişkilerin elan da geliştirilmesine esas müşterek ulama sağlayacağını ve dü ülkenin millî menfaatlerini dikkate alarak aceleci arsıulusal sorunlara müteveccih mühim gösterimi güçlendireceğini umuyoruz." ifadesi kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ