USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rusya doğal gazı keserken Almanya canlılık üretiminde gaz hesabına kömür kullanacak

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, "Gazda hazırlık şu anda güvence altında ancak gidiş ciddi. Bu sebeple gaz tüketimini ıskat etmek düşüncesince tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Rusya doğal gazı keserken Almanya canlılık üretiminde gaz hesabına kömür kullanacak
20-06-2022 01:01
Berlin

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ülkesinin doğacak kışa müteveccih doğal gaz depolama tesislerini doldurmaya araştırma görevlisi edinmek düşüncesince gaz tüketimini azaltması ve elektrik üretimi için kömür santrallarının hâlâ çok kullanılması gerekeceğini açıkladı.

Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatı, Kuzey Akım'daki kapasitenin de düşürülmesiyle azalmaya bitmeme ederken, Habeck, icra ettiği açıklamada Almanya'nın gaz ambarlama tesislerini doldurmaya araştırma görevlisi olmaya müteveccih gaz tasarrufu düşüncesince ek önlemler alındığını bildirdi.

Habeck, Rusya'nın doğal gazda kesintiye bitmeme edeceğine müteveccih endişelerle ülkesinin cazibe üretimi düşüncesince gaz kullanımını sınırlaması ve Rusya'dan mevrut arzdaki düşüşü telafi kılmak düşüncesince gaz ambarlama tesislerine evleviyet vermesi icap ettiğini belirtti.

Alman Yeşiller Partisi emektar Eş Genel Başkanı bulunan Habeck, Almanya'nın kömür yakıtlı cazibe üretiminden çıkacak projelerine ve partisinin ilkelerine karşıt bulunmasına karşın ülkenin cazibe üretimi düşüncesince kömür kullanımını da bırakmak durumunda kalacağını da vurguladı.

Habeck, “Talep ilişkin kanunla seçenek ortak gaz rezervi oluşturuyoruz. Bu, selim edinmek gerekirse, ortak intikal devri düşüncesince hâlâ çok kömürle etkin cazibe santrali anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Gaz piyasasındaki durumun sonuç günlerde kötüleştiğini ve gaz ambarlama tesislerinin faziletli fiyatlara da olsa doldurulabildiğini vurgulayan Habeck, "Gazda hazırlık şu anda güvence altında fakat gestalt ciddi. Bu sebeple gaz tüketimini ıskat kılmak düşüncesince tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya bitmeme ediyoruz. Bu, gaz tüketiminin hâlâ da azalması ve ambarlama tesislerine hâlâ çok gaz aktarılması gerektiği anlamına geliyor. Aksi biçimde şita kavi geçecek." değerlendirmesinde bulundu.

Habeck, Avrupa’da gaz fiyatlarının yükselmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çıkarlarını tasalı etme, ayırma ve tutarları açık açık çoğaltma stratejisi bulunduğunu savunarak, “Buna müsaade vermeyeceğiz. Kararlı, kusursuz ve satır satır ortak biçimde cevap veriyoruz.” dedi.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığının açıklamasına göre, Alman hükümeti cazibe üretimi içi kömür kullanımını artırmanın indinde bölük halkı tüketimine hudut getirmeyi ve sanayide hâlâ az gaz kullanılmasını heveslendirme edecek ortak mekanizmayı da yaşama geçirmeyi planlıyor.

Alman hükümeti ayrıca, kışın gaz derdi yaşanmaması düşüncesince ülkede gaz alanı meydan yöneticisi bulunan Trading Hub Europe düşüncesince Alman Kalkınma Bankası'ndan (KfW) 15 bilyon ekü ek cesaret limiti açmayı hedefliyor.

Öte yandan, Almanya'daki gaz ambarlama tesislerinde doluluk payı şu anda yüzdelik 57 seviyesinde bulunurken, Alman hükümeti Kasım 2022’ye denli bu payı yüzdelik 90'a ulaştırmayı hedefliyor.

Almanya'nın sanayide çarkları bükmek ve konutları teshin kılmak düşüncesince Rus yer yağı ve doğal gazına öbür Avrupa ülkelerinden hâlâ çok yayımcı bulunduğu görülürken, ülke, Rusya-Ukrayna mücadelesi önceleri gereksinim duyan doğal gazın yüzdelik 55'ini, Rusya'dan karşılıyordu. Son senelerde bunu yüzdelik 35’e düşürdü.

Almanya'da konutların kısaca ½ si ağırbaşlı sanayide cazibe elde kılmak düşüncesince makbul doğal gazla ısıtılıyor.

Rusya'ya erke bağımlılığını ıskat kılmak düşüncesince derin icraat örümcek Alman hükümeti, Rus gazından ağız ağıza ari edinmek düşüncesince vakte gereksinimi bulunduğunu belirtiyor. Hükümet, Batılı devletlerin Moskova'ya huzur yaptırımlarını desteklemesine karşın Rusya'dan gaz arzının elden durdurulmasına huzur çıkıyor.

Gazprom, Kuzey Akım üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatını düşürmeye bitmeme ediyor

Gazprom, 14 Haziran’da icra ettiği açıklamada Kuzey Akım üstünden gaz sevkiyatının 167 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe düşürüldüğünü bildirmişti.

Kuzey Akım, Yamal-Avrupa borazan hattı ve Ukrayna'daki borazan hatlarının beraberinde Rus gazını Avrupa'ya haiz ehemmiyetli hatlardan bir tanesi adına biliniyor. Şirketten hâlâ geçmiş meydana getirilen açıklamada, Yamal-Avrupa üstünden sevkiyatların durdurulduğu, Ukrayna üstünden sevkiyatların da kısaca nısıf yarıya düşmüş bulunduğu belirtilmişti.

15 Haziran’da ise Gazprom, Alman Siemens şirketine ihtimam düşüncesince gönderilen birtakımı fen ekipmanların hâlâ dönmediğine ayraç ederek, Kuzey Akım borazan hattı üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatının yüzdelik 33 hâlâ düşeceği uyarısında bulunmuştu.

Gazprom, Kuzey Akım borazan hattına gaz tedarikin, 16 Haziran bakımından günce 67 milyon metreküpe denli sağlanabileceğini bildirdi.

Rus iştirak ayrıca, rubleyle ifa yapmayı reddettikleri sebebi öne sürülerek hâlâ geçmiş Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda'ya gaz sevkiyatını durdurmuştu.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, fen mesail dolayısıyla Kuzey Akım borazan hattı üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatında kesintiyi “siyasi güdümlü” adına nitelendirmişti.

Almanya, Rus erke kaynaklarına bağımlılığı dolayısıyla geçmişte, Washington yönetimi çeşidinden derin eleştirilere verilen kalmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ