USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya, emektar Sovyet coğrafyasıyla iş birliğini konsept durumuna getirdi

Rusya Devlet Başkanı Putin’in onayladığı ülke haricinde beşeri politikalar konseptinde, emektar Sovyet devletleri ile bu coğrafyada sanki yönetimlerini anons etmiş ayrılıkçı yönetimlerle düet iş birliğinin derinleştirilmesi evleviyet yerine değerlendiriliyor.

Rusya, emektar Sovyet coğrafyasıyla iş birliğini konsept durumuna getirdi
07-09-2022 18:03
Moskova

Rusya Yasal Enformasyon Portalında piyasaya çıkan Putin’in imzaladığı belgede, Rusya’nın gayrimenkul dışındaki beşeri politikalarının anne yönleri ve bu mevzuda yapılması gerekenler arazi alıyor.

6 bölümden ve 117 maddeden oluşan konsept metninde, Rusya’nın gayrimenkul dışındaki beşeri politikalarının Rus aut politikasının vazgeçilemez parçası yer aldığı vurgulanıyor.

Dünya arenasında kültürel nüfuzun artarak çoğalması düşüncesince mücadelenin bitmeme ettiğine özen çekilen konseptte, küreselleşmenin millî kültürlerin zenginleşmesine katkıda bulunmuş yer aldığı gibi, devletlerin ve halkların kültürel kimliğini de gözdağı etmiş yer aldığı belirtildi.

Rus kültürünün ve Rus beşeri projelerinin önemini alay girişimlerinin sayısında artım olduğuna ayraç edilen konseptte, Rus dünyasının geleneklerini ve ideallerinin itibarsızlaştırılmaya, onların gerçek olmayan değerlerle değiştirilmeye çalışıldığına özen çekildi.

Rusya’nın gayrimenkul dışındaki beşeri alandaki millî çıkarlarının amaçları ve ilkelerinin de anlatıldığı konseptte, beşeri alandaki millî çıkarların evren sahnesinde çalışan hissedar biçimde motivasyon edilmesi düşüncesince yollar aktarılıyor.

Yabancı ülkelere yardım

Rus anadan görme içsel değerler dair dehşet hallerde bambaşka ülkelere iane edilmesinin öngörüldüğü konseptte, “Rusya tabii felaketlerden, insanoğlu kaynaklı felaketlerden ve yıldırı eylemlerinden etkilenen ecnebi ülkelere iane eder, gayrimenkul haricinde aceleci insancasına dahil alanındaki faaliyetlerin etkinliğini artırmayı, krizlere karşılık ödeme kapasitesini güçlendirmeyi amaçlar. Ülkemiz, Birleşmiş Milletler (BM) ve öbür arsıulusal üniversal ve lehçe şirketlerin himayesinde bu bölgede etkileşim düşüncesince çalışan formatların oluşturulmasını destekler.” ifadeleri arazi aldı.

Ayrıca konseptte, Rusya’nın eşitlik, adalet, öbür devletlerin iç işlerine karışmama ilkelerine ilişkin olduğuna aksan yapılarak, bu bölgelerde ön şart olmadan çapraz avantaj sağlayıcı iş donanmasına apiko olunduğu kaydediliyor.

“BDT vatanlarında Rus dilinin güçlendirilmesi”

Rusya'nın beşeri politikasının rüçhan yönünün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) uzuv devletleriyle aşırı cepheli insancasına iş birliğinin geliştirilmesi yer aldığı tamlanan konseptte, “BDT uzuv devletleri ile aşırı cepheli insancasına iş birliğinin anne görevi, kuma hissedar kültürel, yetişek ve bilgelik sahası oluşturmak, bu devletlerin halklarıyla yüzyıllık içsel bağların korunması, bu çeşit bağların şümullü hissedar biçimde geliştirilmesi, dünkü çarpıcı teşrikimesai biçimlerinin araştırılması ve bu ülkelerde Rus dilinin tarihî namına beledi konumlarının güçlendirilmesidir.” ifadesine arazi verildi.

Eski Sovyet vatanlarında beşeri ilgiler öncelik

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Rusya-ASEAN diyalog ortaklığı, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği forumu kabil arsıulusal lehçe örgütler ve birlikler çerçevesinde aşırı cepheli insancasına iş birliğini geliştirmeye bitmeme etmenin lüzumlu yer aldığı bildirilen konseptte, Rusya'nın G20 ülkelerinden ortakları ile de kültürel alışverişlerin denktaş ve çapraz avantaj temelinde yürütülmesinin sağlanması lüzumlu olduğu, bire hissedar sürede kültürel ve dilsel çeşitliliğin korunmasının önemi vurgulandı.

Belgede şu ifadeler arazi aldı:

“Öncelikli görev, kültür, bilim, eğitim, çaylaklık politikası, spor, gezim sahalarında Sovyet sonrası bölgede devletlerle, BDT uzuv ülkeleri, Abhazya Cumhuriyeti, Güney Osetya Cumhuriyeti, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti ile düet iş birliğinin derinleştirilmesi olmaya bitmeme etmektedir.

Baltık devletleri ile Moldova ve Gürcistan ile insancasına ve kültürel bağların geliştirilmesinde, bu devletlerdeki Rusça mütekellim nüfusun haklarının gözetilmesi dikkate alınmalıdır.

Ortak kültürel ve zamanı geleneklerimizi dikkate alarak, Slav ülkeleriyle düet insancasına iş birliğinin geliştirilmesine hususi özen gösterilmesi gerekmektedir. Kamu kuruluşları, ilkin Slav Kültürleri Forumu çerçevesinde planlı işbirliğini belkili bulunan herhangi hissedar biçimde motivasyon kılmak uygundur.”

Asya-Pasifik devletleri ilişkilerine özen çekildi

Çin ile anadan görme ve değişik elan devim bilimi duruma mevrut düet insancasına teşrikimesai ilkin ehemmiyetli yer aldığı bildirilen konseptte, Hindistan ile iş birliğini dünkü hissedar düzeye kullanmak düşüncesince insicamlı çalışmaya sürdürmek gerektiği aktarıldı.

Belgede Japon camiasında Rus kültürüne şişman istem yer aldığı ve Japonya ile ilişkilerde insancasına diplomatlık potansiyelinin efdal yer aldığı aktarıldı.

Vietnam, Laos, Moğolistan ile düet insancasına iş birliğini elan da teksif etmek düşüncesince ağır gayretler gerektiği tamlanan konseptte, “Yakın ve Orta Doğu, Afrika ve Latin ABD devletleriyle ait olarak, çapraz çıkarlar, maddesel ve finansal hususlar dikkate alınarak, onlarla insancasına iş birliğinin ve Rusya'nın bu ülkelerdeki kültürel varlığının seviyesinin yükseltilmesi düşüncesince güç gösterilmelidir. Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Irak, Lübnan, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Suriye, İran, Afganistan ve başkaca Filistin Devleti ile düet insancasına iş birliğinin geliştirilmesi hususi alaka gerektirmektedir. Arjantin, Brezilya, Şili, Küba, Meksika, Nikaragua, Paraguay, Uruguay ve Venezuela ile düet insancasına iş birliğini yetiştirmek düşüncesince degaje fırsatlar mevcuttur.” değerlendirmelerine arazi verildi.

Ayrıca konseptte, Rus Ortodoks Kilisesi, Rus İslami kuruluşları ve anadan görme inançları temessül fail öbür firmalar arasındaki arsıulusal dinlerarası iş birliğinin, insanoğlu ve uluslar arasındaki içsel bağların kurulmasına ve büyümesine ehemmiyetli medet sağlandığı bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ