USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya ile mahkum takasındaki rolü düşüncesince ABD’den Türkiye’ye teşekkür

ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan, ABD ve Rusya ortada meydana getirilen mahkum takası düşüncesince Türkiye'ye teşekkür etti.

Rusya ile mahkum takasındaki rolü düşüncesince ABD’den Türkiye’ye teşekkür
27-04-2022 23:59

ABD ve Rusya ortada ABD'de narkotik kaçakçılığından tutuklanan Rus uçucu Konstantin Yaroshenko ile Rusya'da polise saldırmış olduğu nedeni öne sürülerek tutuklanan ABD'li emektar Deniz Piyadesi Trevor Reed ile takas Ankara'da ölçülü duyurulmayan müşterek operasyonla takas edilmişti.

Mahkum takasının başarıyla sonuçlanmasının arkası sıra izah fail ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan, ABD ve Rusya ortada meydana getirilen mahkum takasındaki yardımları düşüncesince Türkiye'ye teşekkür ederek, “Trevor Reed'e güzel geldiniz derken, Türkiye'ye onun emin dönüşünü beklenir kılmadaki rolünden çevre minnettarız. Bu ehemmiyetli mevzuda Türk ortaklarımızın yardımlarını ölçüm ediyoruz” dedi.

Yetkililer mahkum takasının nerede gerçekleştiğini resmi yerine açıklamasa da, takastan saatler geçmiş Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) ilişik müşterek uçağın Ankara'ya uçtuğu belirleme edildi. Rus çav ajansları ise, Yaroşenko'nun Ankara'dan Rusya'nın Soçi kentine arkası sıra başşehir Moskova'ya uçtuğunu bildirdi.
Reed'in babası Joey Reed ABD basınına verdiği demeçte, "ABD uçağı Rus uçağının yanı sıra durdu ve dü mahkum da filmlerde gördüğünüz kabil yürüdüler" dedi.

Rus uçucu Yaroshenko, 28 Mayıs 2010 tarihinde ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanları çeşidinden Liberya'da gözaltına alınarak ABD'ye getirilmiş ve 20 sene cezaevi cezası verilmişti. ABD'li Reed ise 2020 yılının orak ayı ayında çıkan müşterek tartışmada, Rus kolluk memurlarının "hayatını ve sağlığını" tehlikeye attığı nedeni öne sürülerek 9 sene cezaevi cezasına çarptırılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ