USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya ve Hindistan arasında 28 maddelik ticaret ve işbirliği anlaşması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araya gelmiş olarak 2 iklim arasında 28 maddelik ticaret ve işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'ye tepkime göstererek, Rusya'dan

Rusya ve Hindistan arasında 28 maddelik ticaret ve işbirliği anlaşması
06-12-2021 22:25

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Hindistan 21. Zirvesi kapsamında Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gitti. Hindistan hükümetinin benimseme sarayı namına aşina Haydarabad Sarayı'nda resmi törenle karşılanan Putin, hâlâ sonradan Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi. Liderlerin görüşmesi önceleri ise Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu 2+2 formatında görüştü.

Bakanların görüşmede, savunma, iktisadi ve arsıulusal siyaset sahalarında işbirliği anlaşmaları yapılırken, 2+2 formatındaki görüşmelerin ve anlaşmalar Putin - Modi görüşmesinden sonradan halkoyu ile paylaşıldı.

Lavrov'dan ABD'ye S-400 tepkisi

Lavrov Hindistanlı mevkidaşı Jaishankar ile meydana getirdiği görüşmede, ABD'ye erinç açıklamalarda bulundu. Rusya'dan, S-400 iklim defans sistemleri meydan Hindistan'ın, Amerika çeşidinden bası dibine alındığını kail Lavrov, "Anlaşma uygulanıyor. ABD'nin bu işbirliğini sabotaj ve Hindistan'ı Washington'un talimatlarını adına getirmeye yasaklama girişimlerini gördük. Ancak Hint dostlarımız, hâkim bir iklim olduklarını ve kimden tabanca alacaklarına ve kimleri şerik olacak seçeceklerine kendilerinin değişmeyen vereceğini kararlılıkla belirtti ve açık biçimde gösterdi" ifadelerini kullandı.

Putin ve Modi'den BMGK'da ıslah çağrısı

Putin ve Modi görüşmesi önceleri gösterilen eş açıklamada, “İki ülkenin liderleri, barışçıl, emniyetli ve dengeli Afganistan'a kararlılıkla dayanaklık etmek vereceklerini belirterek bu egemenliğine, donanmasına ve arazi bütünlüğüne hürmet duyulması, içişlerine müdahalenin önlenmesi icap ettiğinin altını çizdi. Bu ülkedeki insanca vaziyeti da danışma fail liderler, Afgan halkına aceleci insanca iane sunulması sonucu aldı. Taraflar, çağcıl toptan gerçeklikleri ulaştırmak ve temsiliyeti artırmak, BMGK'yı arsıulusal sulh ve asayiş sorunlarının çözümünde hâlâ dişi ve çalışan buyurmak düşüncesince BMGK'da şümullü ıslah yapılması çağrısında bulundu" denildi.

Putin-Modi görüşmesi 3 buçuk zaman sürdü

Devlet Başkanı Putin ve Hindistan Başbakanı Modi'nin uygun formatta gerçekleşen görüşmesi 3 buçuk zaman sürdü. Liderlerin görüşmesinin arkası sıra Kremlin Sarayı'ndan zirveye değgin izah yapıldı. Liderlerin Afganistan'da etraflıca bir hükümet kurulması anlamında davet cihazı meydana getirdiği aktarılırken, Suriye ve İran konularının da ele alındığı başkaca lehçe mevzularda da değerlendirmelerde bulunmuş olduğu anlatım edildi.

Putin ve Modi hâlâ sonradan kameralar karşısına geçerek görüşmenin içeriğine müteveccih açıklamalarda bulundu. Modi, Rusya ve Hindistan arasında imzalanan anlaşmaları ayraç ederek, "Bugün muhtelif bölgelerde imzalanan anlaşmalar işbirliğimizi genişletmemize asistan olacak" dedi.

Sovyetler Birliği ve Hindistan arasında 1971 senesinde imzalanan mühim iştirak anlaşmasını hatırlatan Modi, Hindistan ve Rusya mühim ilişkilerinin 50. yılı bulunduğunu anlatım etti.

Putin ise, Afganistan hesabına ki endişelerini tekrarlayarak, "Uluslararası açıdan çalışkan namına çalışmaya bitmeme ediyoruz. Sizin de anlatım ettiğiniz kıl payı sert baş döndürücü mevzuda tutumlarımız ölçüşüyor. Elbette ki Afganistan'daki gidiş ve sürecin gelişimi hesabına düşünce duymadan edemiyoruz" dedi.

Rusya ve Hindistan'dan 99 maddelik eş bildiri

Rusya ve Hindistan arasında silah, çelik, sefine yapımı, kömür ve erke engelleme alanları engelleme iktisap etmek kıl payı 28 maddelik ticari ve işbirliği anlaşması imzalandı. Ayrıca Rusya ve Hindistan arasında gerçekleşen zirvenin, "Barış, İlerleme ve Refah düşüncesince 99 maddelik iştirak " son bildirgesi Kremlin Sarayı'nın matbuat servisi çeşidinden kamuoyuna duyuruldu.

Hindistan, Rusya'dan 600 bin sayı AK-203 piyon tüfeği alacak

Rusya'nın en aşina tabanca markalarından Kalaşnikof'un Genel Müdürü Vladimir Lepin, Hindistan ordusunu çeşidinden kullanılması planlanan 600 bin AK-203 piyon tüfeği Rusya ve Hindistan arasında söz imzalandığını duyurdu. Hindistan ordusunun kullanacağı silahların herhangi bir 2 ülkenin kolektif kurduğu Hint-Rus Rifles Private firması çeşidinden Hindistan'ın Korva şehrinde kurulacak bulunan tesislerde üretileceği belirtildi.
Rus mutluluk yer yağı firması Rosneft ile Hindistan'ın yer yağı firması Indian Oil, arasında doğacak sene Rus petrolünün Hindistan'a sevkiyatı hesabına anlaşma imzanlandı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Ryazantsevile Hindistan Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanı Sarbananda Sonoval arasında da müzakere gerçekleşti. Bu müzakere sonucunda de ortalık çıplak sefine yapımı ve Hindistanlı denizcilerin Kuzey Kutbu'nda, Rusya çeşidinden eğitilmesi hesabına anlaşmaya varıldı. Taraflar ayrıca, Rusya'nın, Uzak Doğu'da enerji, işbirliği ve geri hizmet sektörlerine yatırımlarını ele aldı.

Rusya ve Hindistan'dan siber saldırılara erinç eş savaş anlaşması

Bir başka anlaşma ise arsıulusal siber saldırılara erinç eş savaş oldu. Rusya Merkez Bankası ve Hindistan Merkez Bankası arasında siber saldırılara erinç eş savaş anlaşması yapıldı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ