USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'da süren orman yangınında 12 bin hektarlık alan kül oldu

Rusya'nın Ryazan dalında süren yangınları, şu anne denli kısaca 12 bin hektarlık endüstrisi küle çevirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Orman yangınlarının sadece Rusya'nın Avrupa kısmında değil, bire bir sürede doğusunda da kötüleşme tehlikesi var" sanarak yang?

Rusya'da süren orman yangınında 12 bin hektarlık alan kül oldu
24-08-2022 16:06

Rusya'nın başkenti Moskova'nın kısaca 200 kilometre güneyindeki Ryazan branşında geçtiğimiz hafta süregelen orman yangınları devam ediyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri, BE-200 uçağı ve Mi-8 helikopterlerinden oluşan 15 iklim ara bulucu ve karadan müdahaleyi sürdürürken, alevler arama dibine alınamadı. Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya uyarınca Ryazan'da ilki 7 Ağustos'ta ikincisi de devrisi gündüz sonraları süregelen orman yangınlarında şu anne derece kısaca 12 bin hektarlık bölgede küle döndü. Yangının ahit 31 kilometrelik bölgeye henüz yayıldığı, hızı saatte 25 kilometreye vasıl yel zımnında yangının ilerlediği kaydedildi. Alevlerin 6 yerleşme yerini yıldırma etmiş olduğu ve semt halkının emin bölgelere boşaltma edilmeye başlandığı aktarıldı. Moskova yönüne akilane ilerleyici yangınlarda şu anne derece dirilik ve servet kaybı ise yaşanmadı.

"Orman yangınlarının şarki da da kötüleşme tehlikesi var"

Devam eden orman yangınlarıyla ilişik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin ilkin peyda etmek az daha hükümet üyeleriyle videoteyp konuşma kanalıyla derinti gerçekleştirdi. Toplantıya orman yangınlarının ilerlediği Moskova'nın şehremaneti reisi Sergey Sobyanin de katıldı. Sıcak havaların etkisiyle Avrupa'da da orman yangınlarının sürdüğüne ayraç eden Putin, geçmiş yıllara uyarınca Rusya'da orman yangınlarının henüz az bulunduğunu anlatım etti. Putin, "Orman yangınlarının sadece Rusya'nın Avrupa kısmında değil, ayrımsız sürede doğusunda da kötüleşme tehlikesi var. Doğal afetlere erinç önlemler alıyoruz. Geçtiğimiz yıllara uyarınca orman yangınları 3 kıvrım henüz az. Sıcak havalar zımnında Avrupa'daki orman yangınlarının oluşturduğu tehlikeye özen tefriş etmek istiyorum. Şimdi, natürel yangınları itfa etmek ve yerleşme yerlerini arkalamak düşüncesince Ryazan sahasına ek istirdat ekipleri ve takım grupları gönderildi. Hem diyalekt hem de federal kurda yangınları karşılamak ve ortadan kapatmak düşüncesince eş icraat düzenlememiz gerekiyor" dedi. Ryazan bölgesinin yanında Rusya'ya ilişkin Mari El Cumhuriyeti ve Nijni Novgorod bölgelerinde de durumun kötüye gittiğini tamlayan Putin, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yangınların büyümemesi düşüncesince ek tedbirler almasını istedi.

Erhan Altıparmak

İLGİLİ HABER
Çinde baş döndürücü sıcaklar zımnında orman yangını çıktı Çin’de baş döndürücü sıcaklar zımnında orman yangını çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ