USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'nın askeri müdahalesi nice Avrupa ülkesinde gıcırtı edildi

Hollanda, Yunanistan, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan'da göstericiler Ukrayna'ya iane edilmesini ve savaşın durmasını istedi.

Rusya'nın askeri müdahalesi nice Avrupa ülkesinde gıcırtı edildi
24-02-2022 21:42
Ankara

Rusya'nın Ukrayna topraklarına askeri müdahalesi Hollanda, Yunanistan, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan'da gıcırtı edildi.

Amsterdam'ın Dam meydanında gün ortası saatlerinde birleşen önemsiz birlikte grup, Rusya'nın Ukrayna saldırısına aksülamel gösterdi.

"Savaşa hayır", "Rusya evine dön", "Ukrayna koruyucu değil", "Yardım edin", "Putin'i durdurun" mukayyet pankartlar ve Ukrayna bayrakları haiz göstericiler, "Savaş'ı durdurun" çarpıcı sözleri attı.

Lahey'de canlı birlikte kol Ukraynalı da ellerinde bayraklar ve "Savaşa hayır" mukayyet pankartlarıyla Rusya'nın Lahey'deki Büyükelçiliği binası uğrunda aksiyon yaptı.

Lahey'deki Hollanda parlamentosu uğrunda birleşen birlikte ayrıksı kol da Hollanda hükümeti ve AB'den Ukrayna'ya iane etmesini istedi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi Ukrayna vatandaşları çeşidinden gıcırtı edildi.

Onlarca kişi, başkentin merkezinde Monastiraki Meydanı'da birlikte araya geldi.

Ukrayna bayrakları haiz göstericiler, "Putin'e hayır", "Ülkem karışma altında", "Savaşı başlatan Rusya. Ukrayna'ın nice noktayı hamle altında", "Savaşı durdurun" mukayyet dövizler taşıdı.

Marina isminde birlikte gösterici, AA muhabirine, "Putin Ukrayna üzere barışçıl birlikte ülkeye hamle başlattı. Şu an bizler hayret içindeyiz. Bu yaşananlara hala inanmakta ağırlık çekiyoruz. Şimdi ihtiyacımız bulunan biricik şey, tamamı dünyanın Ukrayna ile el birliği biçiminde olması. Putin, şu an ari birlikte ülkeyi karışma kılmak istiyor." dedi.

İsmini özgülemek istemeyen birlikte foto de Ukrayna'da canlı akrabalarının hayatlarından düşünce ettiğini belirterek, "2022 senesinde bu cins olayların yaşandığına hala inanamıyorum. Bizler sulh içre hayatta olmak talip birlikte ülkeyiz. Tüm dünya, savaşın sonlanması düşüncesince bütünlük olmalı. Bu savaşın durdurulması lazım." sanarak konuştu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Avrupa Birliği kuruluşlarının bulunmuş olduğu Schuman Meydanı'nda birlikte araya mevrut göstericiler, saldırıları kınadı ve savaşın birlikte an önceki sona ermesi çağrısında bulundu.

AB liderlerini sulh ve diyalog düşüncesince gerekeni hazırlamaya çağırma fail göstericiler, şeb ezanı saatlerinde gerçekleştirilecek yılgı AB liderleri zirvesinden bu yönde birlikte değişmeyen çıkmasını beklediklerini söylediler.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı İtalya'da da gıcırtı edildi.

Başkent Roma'da Rusya Büyükelçiliği'nin bulunmuş olduğu Castro Pretorio semtinde birleşen kestirmece bin kişi, ellerinde Ukrayna ve Gürcistan bayraklarıyla gıcırtı gösterisi düzenledi. Roma'daki protestoya birtakım siyasal partilerin dayanaklık kılmak verdiği görüldü.

Ülkenin ikinci şişman kenti Milano'da da karışma haberi sonra sabahleyin saatlerinde Rusya'nın Milano Başkonsolosluğu uğrunda Ukrayna yurttaşı birlikte kol toplandı.

Ukraynalıların ellerinde Ukrayna bayrağının beraberinde "Savaşı durdurun", "Savaşa hayır" mukayyet dövizler taşıdıkları görüldü.

Bulgaristan'da da hükûmet merkezi Sofya'da Rusya Büyükelçiliği uğrunda bir çok Ukraynalı yüzlerce insan Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını gıcırtı etti.

"Putin'i durdurun" ve "Savaşı Durdurun" sloganlarının atılmış olduğu protestoda göstericiler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sonuç 20 senedir istilacı birlikte yöntem yürüttüğünü savundu.

Rusya'nın Varna Başkonsolosluğu uğrunda planlı gayrı birlikte protestoda da Rusya'nın askeri operasyonuna sonuç verilmesi istendi.

Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan da benzeri gösterilere oyunluk oldu.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Ukrayna vatandaşları da Rusya Büyükelçiliği uğrunda gıcırtı gösterisi düzenledi. Ukrayna ve Karadağ bayrakları haiz göstericileri, manşet düzenlilik kordonuna aldı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Rusya Büyükelçiliği uğrunda planlı gösteride "Zafer Ukrayna'nındır" çarpıcı sözleri atıldı ve Ukrayna ulusal marşı okundu.

Protestocular, Ukrayna bayraklarının beraberinde İngilizce ve Ukraynaca merkum pankartlar taşıdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da İnsan Hakları Gençlik Girişimi ve Sırbistan Yeşil Gençliği üyeleri ve aktivistler, Rusya Büyükelçiliği uğrunda toplandı.

Protestocular, Ukrayna bayrağı ile "Her şeyden önceki barış","Rus saldırganlığını durdur" mukayyet pankartlar açtı.

Almanya ve İspanya'da da benzeri gösteriler düzenlenmişti.

Rusya'nın Madrid Büyükelçiliği uğrunda birleşen birlikte kol Ukraynalı aksiyon yapmıştı.

Berlin'de Brandenburg Kapısı'nın uğrunda birleşen yüzlerce kişi, Ukrayna'ya dayanaklık kılmak çarpıcı sözleri atmıştı.

Köln kentinde de Neumarkt Meydanı'nda birleşen kestirmece bin gösterici, ellerinde Ukrayna, Belarus, Türk, Alman ve Kırım Tatar bayraklarıyla saldırılardan ötürü Rusya'yı gıcırtı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ