USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'nın saldırmış olduğu Ukrayna'da bebekler sığınaklarda dünyaya gözlerini açıyor

Rusya'nın saldırmış olduğu Ukrayna'da bebekler sığınaklarda dünyaya gözlerini açıyor
02-03-2022 20:05
Kiev

Rusya-Ukrayna savaşının ortasında Ukraynalı gebe kadınlar, başşehir Kiev'deki tevellüt hastanesinin sığınağında bebeklerini dünyaya getirmeye bitmeme ediyor.

5 No'lu Doğum Hastanesinin Başkanı Dmytro Govseev, 24 Şubat'ta süregelen savaşın önceki saatinden bu yana tek yere ayrılmadan hastanede fariza yaptıklarını söyledi.

Toplam 28 kadının hastanede bulunduğunu ve yaklaşan sürede tevellüt yapmalarının beklendiğini aktaran Govseev, "Durum ne olursa olsun burada çalışacağız." dedi.

Hastanede doktorların vardiyalı çalıştığını, ailelerinin ve esenlik çalışanının sayrılarevi sığınağına yerleştirildiğini aktaran Govseev, savaştan evvela tahminî 15-16 kadının hastanede rastgele devir tevellüt yaptığını, savaşla baş başa sayının 6'ya düştüğünü vurguladı.

Govseev, "Şimdi (öğleden sonra) 2 eş hastanemizde tevellüt yaptı. Savaşın başlangıcından bu yana akıbet 7 günde burada tevellüt özne tahminî 20 eş oldu." ifadesini kullandı.

"Ülkemiz şişman değil lakin insanlarımız baş döndürücü cesur"

9 maaş gebe Olesa da AA muhabirine Türkçe icra ettiği açıklamada, Ukrayna'ya tevellüt düşüncesince geldiğini ve harp dolayısıyla sayrılarevi sığınağına iltica yapmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Olesa, "İnşallah en endamsız sürede kazanırız. Ben anca düşünüyorum, hacısı hocası anca düşünüyor. Moralim sinirli değil, güzel hissediyorum. İnşallah en endamsız sürede bu mücadelesi bitireceğiz." niteleyerek konuştu.

Sığınakta her insanın yardımlaştığını ve birbirini desteklediğini vurgulayan Olesa, harp haftası da karışma kazanmak kıl payı akıbet 3 haftadır hastanede bulunduğunu dile getirdi.

Olesa, "Çok yardıma ihtiyacımız var. Diğer ülkeler, bizi baş döndürücü destekliyor. Belki baş döndürücü şişman yanında diyar değiliz lakin insanlarımız baş döndürücü cesur, kimesne tek şeyden korkmuyor, birbirimize iane ediyoruz." ifadesini kullandı.

32 yaşındaki gebe kadın, oğlunun ismini "ışık" anlamına mevrut Luka koyacağını söyledi.

"Burada ölümle hayat ortada yanında dilemma var"

Erkek evlat gözleyen 35 yaşındaki Anna ise en şişman isteğinin metin yanında evlat dünyaya bildirmek bulunduğunu dile getirerek "Burada kendimizi evimizde olduğundan baş döndürücü şimdi güvende hissederiz zira burada sığınabileceğimizi biliyoruz. Doktorların nezarete altındayız ve burada eşya de var." dedi.

6 gündür bodrumda bulunduğunu özetleyen Anna şöyleki bitmeme etti:

"Burada acemi hayatları dünyaya getiriyoruz. Ama sayrılarevi duvarının başka tarafındakiler (Rus kuvvetleri) bu canları alabilir. Burada ölümle hayat ortada yanında dilemma var. Her şeyin yanında an evvela bitmesini istiyoruz. İnsanlar acemi yanında dirilik dünyaya getirmenin ne denli ağır bulunduğunu bilselerdi katiyen harpler olmazdı."

Anna, oğluna "Mark" ismini vereceklerini söyledi.

Tüm köprüler kapatıldı

28 Şubat sabahı oğlunu dünyaya getirdiğinden bu yana hastanede bulunan 35 yaşındaki Yulia da şehirdeki yanında güreşçi köprüsü dünya kâffesi köprülerin gizli olması dolayısıyla "çok stresli" bulunduğunu söyledi.

Hastane mensubu ve doktorlarının baş döndürücü güzel bulunduğunu tamlayan Yulia, şimdi emniyetli bulunduğu düşüncesince güneş tevellüt yaptığını belirtti.

"Kardeş ulus" saldırdı

Yelizaveta isminde acemi doğma yanında kız çocuğunun babası bulunan 39 yaşındaki Aleksii, "Bugünkü harp ve ahi ulustan mevrut saldırganlık hali cezaevi önüne alındığında hoppadak bebeğimin metin doğup doğamayacağından düşünce ediyordum." dedi.

Salı haset hastaneye geldiklerini özetleyen Aleksii, "Çocuğumun aktüel kabil senelerde değil rahat yanında sürede büyümesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Doktorların hanımlara iane buyurmak düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Aleksii, "Doktorlar kâffesi övgüyü ve saygıyı doğruluk ediyor." görüşünü dile getirdi.

Aleksii, esbak geceyi dışarıda mahsus siren sesleri ortada ellerinde yanında bebekle geçirdiklerini vurguladı.

Sağlık çalışanının karı fertleri

6 yaşındaki kardeşi Nazar ile tevellüt hastanesinde küsurat 12 yaşındaki Sonya, zamanlarının çoğunu barınakta geçirdiklerini ve iklim saldırısı uyarısı verici sirenler olmağı devir bodrumdan hoppadak yemek, duş kabul buyurmak yahut hile kuşkulanmak düşüncesince çıktıklarını söyledi.

Sonya, "Genellikle (sığınağa) arka dönüyoruz. Bize burada kemirmek veriyorlar. Biz de burada uyuyoruz. Siren seslerini baş döndürücü yoğun duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Annelerinin hastanede mümessil lavta namına çalıştığını tamlayan Sonya, 5 gündür sığınakta kaldıklarını ve bu müddet süresince bebeklerin ne doğduğuna kanıt olduklarını anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ