USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya’nın Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine saldırıları aralıksız devam ediyor

Rusya, nehiy etmiş olduğu Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine düzenlemiş olduğu saldırılara akşam süresince aralıksız devam etti. İki şehirde de akşam süresince gökyüzü, Rusya çeşidinden atılmış bombalarla aydınlandı.

Rusya’nın Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine saldırıları aralıksız devam ediyor
12-03-2022 07:47

Rusya'nın, Ukrayna'ya düzenlemiş olduğu saldırılarının 16. gününde ülkenin birtakım kentleri baştan Rus ordusunun amacı oldu. Rusların en baş döndürücü saldırı düzenlemiş olduğu Nikolaev ve Mariupol kentleri, Rus ordusu kabilinden hem uçaklarla bununla beraber roketlerle bombalandı. Mariupol kentinde çağ meydana getirilen saldırılar tün de aralıksız devam etti. Mariupol'de birtakım sivil polis polis iskân sahalarına roketlerin zedelenmek etmiş olduğu öğrenildi. Kentin birtakım noktalarında ise Rus ve Ukrayna askerleri ortada çıkan meskun yer çatışmalar devam ederken, Ukrayna askerleri ise roketlerle kalıntıya dönen binaları kendilerine havali edinip Rus askerlerine dirlik bol silahlar ile direnmeyi sürdürüyor.

Ukrayna'nın saldırı altında mevcut ortak bambaşka kenti bulunan Nikolaev'de ise tün süresince Rus ordusunun saldırıları devam etti. Rusya kabilinden atık roketlerin birtakım iskân sahalarına zedelenmek etmiş olduğu görülürken, birtakım binalara da roketlerin zedelenmek etmiş olduğu öğrenildi. Nikolaev'de ortak şişko konuta sakıt füze dolayısıyla ortak apartmanda ise âşık çıkmış olduğu öğrenilirken, bu binalarda sivillerin olup bulunmadığı anlamında hâlâ resmi ortak izah yapılmadı. Rus ordusunun hem Mariupol bununla beraber Nikolaev'de saldırıları hala devam ediyor.

Erhan Altıparmak
 

İLGİLİ HABER
Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: “Rusya, kışkırtma düşüncesince Belarusu vuracak” Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: “Rusya, kışkırtma düşüncesince Belarus’u vuracak”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ