USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider Kuzey Amerika’da yollara çıkıyor

Kuzey Amerika pazarına hususi namına geliştirilen yeni Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip, ihraç ediliyor.

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider Kuzey Amerika’da yollara çıkıyor
05-11-2021 14:09

Mercedes-Benz'in global bilim birikimini içerisinde barındıran yeni Mercedes-Benz Tourrider, Daimler dünyasının en ehemmiyetli ve bütünleşmiş otobüs istihsal tesislerinden bulunan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip Kuzey Amerika'ya ihraç ediliyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider; tasarım, konfor, teknoloji, güvenlik, kişiselleştirme ve kazançlı özellikleriyle Kuzey Amerika otobüsleri düşüncesince yeni müşterek kilometre taşı niteliği taşıyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, yalnızca Amerika pazarına müteveccih gereksinimler doğrultusunda müşterilere hususi “terzi dikim” siparişlerle bantlardan iniyor.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Dünyanın en çağdaş otobüs istihsal merkezlerinden bir tanesi biçimine mevrut Hoşdere Otobüs Fabrikamızda yalnızca Kuzey Amerika pazarında satılacak bulunan Mercedes-Benz Tourrider'ı imal ederek nice prensip imza atıyoruz. Karoserisi paslanmaz polat malzemeden üretilen Mercedes-Benz Tourrider düşüncesince Hoşdere Otobüs Fabrikamızda yeni müşterek istihsal binası nesir ettik. Yeni Tourrider ile birlikte; Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikamızda vasıtaya hususi açılan istihsal bandı ile evvel kere paslanmaz çelikten müşterek otobüs üretiliyor.

Sadece üretimle hudutlu kalmayıp Mercedes-Benz Tourrider'ın AR-GE faaliyetlerinde de ehemmiyetli sorumluluklar üstlendik. Daimler dünyasında Avrupa'da en müşterek tomar otobüs üreten ve ayrımsız sürede AR-GE faaliyetlerinde de şümullü yol testlerini oluşturan fabrikamız, vatanımızda istikrarın sembollerinden bir tanesi oldu. Üretimin indinde mahsul ihya ve uygulayım bilimi sahalarına da ehemmiyetli yatırımlar yaparak sert baş döndürücü prensip imza atıyoruz ve hepsi dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz. Bugüne genişliğinde aldığımız sorumlulukları başarıyla namına getirerek hem domestik hem de global şekilde yeni görevlerle yolculuğumuzu sürdürmeye bitmeme ediyoruz.” dedi.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın karoseri paslanmaz polat malzemeden üretilecek olup, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda bunun düşüncesince yeni müşterek istihsal binası nesir edildi. Yeni istihsal tesisinde otomobilin karoseri, paslanmaz polat malzemeden üretildikten sonraları boyahanede boyanıyor. Bu anlamda yeni Tourrider ile birlikte; Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda vasıtaya hususi açılan istihsal bandı ile evvel kere paslanmaz çelikten müşterek otobüs üretiliyor.

Yeni Tourrider ile ilklere imza atan Mercedes-Benz Türk, şu anne genişliğinde ürettiği otobüsler arasındaki evvel cıncık çatı uygulaması, bu vasıtaya hususi şekilde geliştirilen çarpış sönümleyici etkiye erbap aut dizayn hatları ile ahenkli ön ve gelişememiş tampon ve hariç akıllıca açılabilir aceleci depar belgesi camları kabil donanımları yaşama geçirdi. Ayrıca evvel kere bu araçta cıncık elyaflı muhtelit malzemeden yapılmış çatı kaplaması kullanıldı. Paslanmaz polat beden düşüncesince hususi şekilde geliştirilen müşterek astar uygulaması ile de boya ve bulaşkan malzemenin karoser üstünde matlup tutunma yeteneği sağlanmış oldu.

AR-GE'sinde Türk mühendislerin imzası
Hoşdere Otobüs Fabrikası, yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın AR-GE faaliyetlerinde de ehemmiyetli sorumluluklar üstlendi.

Kuzey Amerika pazarındaki talepler doğrultusunda açılan yeni otobüs projesinde hammadde şekilde paslanmaz polat seçildi. Böylece aşındırma dayanımında pazarın beklentilerini karşılayan müşterek mazmun sunuldu. Otobüs karoserisinde dayanım, istihsal tekniği kabil nice manada yeni müşterek evren bulunan paslanmaz çelik; yeni parametrelere mucibince çözümleme ve testleri yapılarak, imalat süreçlerine akıllıca şekilde geliştirildi. Henüz mecburi bulunmadığı biçimde şimdiden geleceğe müheyya kızarmak namına Amerikan devrilme standardı FMVSS 227'yi sağlayabilmek düşüncesince belirtik başlı bölgelerde faziletkâr dirençli paslanmaz polat kullanıldı ve bu analizör öğrence ve analizlerle doğrulandı. Ancak FMVSS 227 regülasyonunu yeterli şekilde sağlayabilmek düşüncesince icraat bitmeme ediyor. Tamamen Türk mühendisler çeşidinden geliştirilen paslanmaz polat gövdenin prototipleri, Türkiye'de üretildi ve kurup takma testleri de Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Geliştirme etabında pınar noktalarındaki matlup dayanımı bildirmek düşüncesince nice imtihan yapılarak beğenilen paslanmaz polat malzemeye akıllıca pınar teli ve parametreler belirleme edildi.

Otobüslerin üretimde devreye katılması düşüncesince muktezi icraat ve adanmış daha sonra Amerika'daki servislerde ihtimam ve onarımlarının yapılabilmesi düşüncesince muktezi icraat otobüs AR-GE diyagnoz kadrosu çeşidinden bu otobüslere hususi şekilde geliştirildi. Bu icraat prototipler üstünde imtihan edilerek doğrulandı. Gelecekte bu icraat ile ilişik oluşabilecek çeşitleme ve dayanak noktası taleplerinin de gene Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Diyagnoz Ekibi çeşidinden karşılanması planlanıyor.

Patentli analizör uygulandı
Paslanmaz çelikten üretilen evvel otobüs düşüncesince gerekseme mahsus yeni hammadde arayışı, yeni patentlerin katılması ile sonuçlandı. Otobüsün taraf duvarındaki sütunlar, otomobilin en asliye sırtçı parçaları ortada arazi alıyor. Otobüslerin müşterek ilçe çabucak taraf yatması durumunda, geçici güvenliği açısından, hayat sektörü şekilde tanımlanan hacmin korunabilmesi düşüncesince Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Merkezi, bu bölgeye hususi müşterek düzentileme da gerçekleştirdi. İlk kere bu otobüslere hususi şekilde geliştirilen, otobüslerin taraf kısımları düşüncesince tasarlanan ve patenti tahsil edilen “Pipe in Pipe” uygulaması (İç İçe Geçmiş Profiller) sebebiyle dolgun ve faziletkâr dirençli malzemeler kullanıldı. Bu özelliklere akıllıca paslanmaz borazan malzemeler düşüncesince yeni ve faziletkâr dirençli hammaddeler kullanıldı.

Ayrıca evvel kere bu vasıtaya özel, baş döndürücü faziletkâr enerjileri sönümleme ayrıcalığı bulunan müşterek tampon geliştirildi. Bu sayede muhtemelen müşterek hıza genişliğinde çarpmalarda otomobilin ön yüzeyindeki parçalar korunarak otomobilin yola bitmeme etmesi sağlandı. Tamamıyla Mercedes-Benz Türk mühendisleri çeşidinden meydana getirilen ihya çalışmalarında bilhassa otomobilin aut hatları ile ahenk sağlanırken ayrımsız sürede binanın bu genişliğinde faziletkâr enerjiyi sönümlemesine karşın kendisinin beklenen olduğunca ferah olması da dikkate alındı. Yapılan icraat sonucunda Türk Patent Kurumu'ndan tahsil edilen patentlerin beraberinde Amerika'da da buluş belgesi başvurusu ile ilişik değerlendirmeler sürüyor.

Türkiye'den Kuzey Amerika yollarına
Ürün kalitesine faziletkâr ehemmiyet verici Kuzey Amerika pazarının gereksinimlerini hepsi modellerinde karşılayan Mercedes-Benz, Tourrider Business ve Tourrider Premium kızarmak neredeyse dü tedavül sunuyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, 13,72 metrelik (özel çarpış emici tamponlarla 13,92 metre) uzunluğu, üç dingili ve faziletkâr tavanıyla yollara çıkıyor. Yolcu otobüslerinin “Business Class” versiyonu şekilde konumlandırılan Tourrider Business, faziletkâr beklentileri istikbal kılmak neredeyse geliştirilen müşterek geçici otobüsü. Tourrider Premium ise “lüks müşterek geçici otobüsü” şekilde müşterek numara dershane seyahat beklentilerini karşılıyor.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider, engin bakılınca caba Mercedes-Benz dünyasının müşterek üyesi bulunduğunu doğrudan hissettiriyor. Merkezi müşterek yıldıza erbap krom çerçeveli ön gril ile ayrımsız hizada farlara erbap ufki ön dizayn mimarisi, markaya has karakteristik müşterek dizayn unsuru şekilde nazarıitibar çekiyor. Karoser yapıları ayrımsız olsa da Tourrider Business ari LED kümbet tipi farların kullanılmasıyla farklılaşıyor. Tourrider Premium ise hususi şekilde geliştirilen LED bütünleşmiş farlarla donatılıyor. Tourrider Premium'a arkadan bakılınca markaya has bütünleşmiş Mercedes yıldızına erbap trapezci halinde gelişememiş cıncık nazarıitibar çekerken, Tourrider Business modelinde ise gelişememiş cıncık namına “Amerikan Klasikleri”ni çağrıştıran panjur görünümlü yağız müşterek şümul kullanılıyor. Yakıt tüketimini dökmek düşüncesince önden arkaya akıllıca aerodinamik şekilde optimize edilen yeni Tourrider, dizayn ve işlevi ayrımsız potada eritiyor.

Özel kuvvetli geçici kabini ve Top Sky Panorama cıncık tavan
Tourrider Premium'un Tourrider Business versiyonuna nazaran 6 cm elan faziletkâr bulunan geçici bölmesi, yolcuların serbest müşterek hayat dalının keyfini sürebilmesini sağlıyor. Mercedes-Benz Tourrider, her insana akıbet aşama şen ve konforlu müşterek yerleşme sektörü sunuyor. Örneğin, müşterilere isteğe ilişkin şekilde dü sayı tekerli iskemle sektörü sunulurken, kendiliğinden asansör, şen ve uygulama müşterek tasarruf sağlıyor. Ayrıca asansör, düzlük tashih geçirmek düşüncesince gelişememiş aksların üstüne gizlenebiliyor. Tourrider Premium, isteğe ilişkin şekilde nazirsiz Top Sky Panorama cıncık çatı ve buna akıllıca müşterek çatı ışıklandırma sistemi ile de donatılabiliyor. Akşam yahut geceleyin sürüşlerinde ise isteğe ilişkin verilen düz aydınlatması, nazirsiz müşterek görsel ziyafet oluşturuyor. LED şeritgiller kabinin bozulmamış ve sol tarafı boyunca, portbagaj raflarının altında ve cıncık çıtalarının altında yanıyor. Ayrıca araçlarda opsiyonel olarak, geçici konforunu elan da yükseltmek üzere, uçaklardakine benzeri müşterek kapaklı paket rafı konsepti de sunuluyor. Yolcu bölümündeki monitörler, Amerika alışveriş talebine akıllıca şekilde taşıt içerisine dağıtılıyor ve koltuklara akıllıca biçimde konumlandırılıyor. Bu kapsamlar bilhassa kızarmak üzere, Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE kadrosu çeşidinden gayrı iç tesisat ve iç şümul kapsamlarında bütün 16 sayı buluş belgesi başvurusu yapıldı.

Konforlu Mercedes-Benz Travel Star Eco koltuklar, Tourrider Business'ta ölçün şekilde sunuluyor. Tourrider Premium'un koltukları ise artıran dershane deneyimi yaşatıyor. Luxline döşemeli Travel Star Xtra, Mercedes-Benz'in en dobra geçici otobüsü koltukları şekilde biliniyor. Otobüs şirketleri isterlerse; ayrımlı kumaşlar, renkler, süslemeler, kapitone kumaşlarla yahut tutum lakin bakımı müşterek o genişliğinde bedava deri-elyaf birleşimi malzemelerle Tourrider'ın nazirsiz karakterini elan da güçlendirebiliyor. İç gök düşüncesince ayrımlı dizayn alternatifleri de sunuluyor. Ayrıca yolcular düşüncesince düet koltukların ortada elektronik cihazlarını yükleme geçirmek düşüncesince müşterek koşa USB ve/veya 110 volt prizler de sunuluyor.

Mühendisler başkaca Mercedes-Benz Tourrider'ın sıtma ve iklimlendirme sistemine de şişman hizmet gösterdiler. Eberspcher/Sütrak imzasını haiz 35 kW gücündeki bütünleşmiş klima, en yunak günlerde caba serin müşterek düz sağlıyor. Ayrıca sığırtmaç kokpiti düşüncesince 9 kW gücünde ayrı müşterek kliması da bulunuyor.

İki ayrımlı kokpit, baş döndürücü sayıda yenilikçi sürüş dayanak noktası ve asayiş sistemi
Büyük günah haiz işleriyle sürücüler, anadan görme şekilde Mercedes-Benz mühendisleri ve tasarımcıları düşüncesince herhangi müşterek devir kılavuz gemisi müşterek gösteriş oynuyor. Tourrider Business, devim bilimi ve fonksiyonel “Cockpit Basic Plus” ile delici müşterek bina sunarken; Tourrider Premium ise artıran ve fonksiyonel “Cockpit Comfort Plus” ile donatılıyor. Her dü pilot kabini de akıbet aşama makul müşterek tasarım, baş döndürücü sayıda uygulama ve yenilikçi fonksiyon sunuyor. İki pilot kabini yaklaşımı, tesisat haricinde dizayn ve bina şekilde da ayrımlılık gösteriyor.

Sürücüyü baş döndürücü sayıda fonksiyon destekliyor. Standart şekilde verilen elektronik otopark freninin düğmesi, sürücünün sol çeşidinden arazi alırken, tasarruf kolaylığı ve faziletkâr asayiş seviyesi sunuyor. Ayrıca sol ve bozulmamış taraftaki portbagaj bölmesi kapakları, müşterek açacak ile değişik kilitlenebiliyor. Açık bulunan kapaklar ise amblem panelinde gösteriliyor.

Birbirine hararetli düzen sıkıya ilişkin bulunan “Mercedes-Benz” ve “güvenlik” kavramları, birbirinden katiyen ayrılmıyor. Kaza önlemeye yönelik, piyasaya taraf verici dayanak noktası sistemleri, Mercedes-Benz ve yeni Tourrider'ın en çelimli yanlarından biri. 360 aşama alıcı sistemi, tatbikat yaparken ve namüsait bölgelerde doğru dürüst müşterek gök görüşü sunuyor. Hem çelimsiz hem de derinlemesine farlar, dü LED düzgün sisteminin çelimli erke huzmesinden yararlanıyor. Yeni Mercedes-Benz Tourrider, ölçün şekilde verilen “Yanaşma Işıkları”yla gelişememiş manevralarda da sürücüsünü destekliyor.

İsteğe ilişkin şekilde sunulan, insiyak tabanlı ad tanışıklık durumuna erbap Sideguard Assist (Dönüş Asistanı), yeni Mercedes-Benz Tourrider'ın ümranlı asayiş özelliklerinden yalnızca biri. Sistem, bap tarafında yaya, motosikletli yahut bisikletli kabil kalabalık müşterek beden yahut çakılı müşterek bariyer var ise sürücüyü uyarıyor. Böylece, bilhassa iskân yerlerinde devir yaparken sürücüyü destekliyor ve gayrı gidiş geliş kullanmakta olanları çalışan müşterek biçimde koruyor.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider, piyon kavrama durumuna erbap Active Brake Assist 5 (ABA 5) ile donatılan evvel geçici otobüsü. Her dü versiyonda da otobüslerde beğenilen dünyanın evvel aceleci fren asistanı ölçün şekilde sunuluyor. Sürüş dayanak noktası sistemi, çakılı ve kalabalık engellere ek şekilde dizge sınırları içerisindeki bireyleri da algılayarak otobüs durana genişliğinde kendiliğinden şekilde aceleci fren gerçekleştiriyor. Active Brake Assist 5, ek şekilde insiyak tabanlı açıklık izlem işlevini de namına getiriyor. Bu hassa Tourrider Premium'da ölçün şekilde sunuluyor. Sistem, anne yollarda ve otoyollarda sürücüyü rahatlatıyor. Sürüş dayanak noktası sistemi önde ağır revan müşterek taşıt algıladığında, sığırtmaç çeşidinden ilkin belirlenen hıza ilişkin müşterek mesafeye ulaşana genişliğinde kendiliğinden şekilde otobüsü yavaşlatıyor ve bunu korumaya bitmeme ediyor.

İsteğe ilişkin şekilde verilen Dikkat Asistanı (ATAS), karakteristik kırgınlık yahut dalgınlık belirtileri algıladığında sürücüyü görsel ve işitsel şekilde uyarıyor ve ıtlak vermesini istiyor. Bir gayrı sürüş dayanak noktası sistemi bulunan ve ölçün şekilde verilen sığır şeridi izlem asistanı, ön camın arkasındaki alıcı sistemiyle, taşıt arzu dışı şekilde ortamında bulunmuş olduğu şeridin dışına çıktığında bunu algılıyor. Araç yol şeridini geçtiğinde, sığırtmaç koltuğunun ilişik tarafında açık müşterek ihtizaz ile sığırtmaç uyarılıyor.

Güçlü ve kazançlı kuvvet nakil sistemi, şümullü hizmetler
Yeni Mercedes-Benz Tourrider'da, faziletkâr feyiz seviyesiyle başarısını kanıtlamış mürettep 6 silindirli Mercedes-Benz OM 471 motosiklet kullanılıyor. 12,8 litre hacimden 450 HP (336 kW) kuvvet ve 2100 Nm tork kullanıma sunan motor, nazirsiz elastiki faziletkâr basınçlı iğne X-Pulse ile, ara soğutucu, susturucu gazı devridaimi ve SCR (seçici katalitik redüksiyon) kızarmak neredeyse en ümranlı motosiklet teknolojilerini de içerisinde barındırıyor. Motor; faziletkâr mahrukat verimliliği, faziletkâr kuvvet üretimi ve ümranlı güvenilirlik seviyesiyle öne çıkıyor. Motorun ürettiği güç, tork konvertörlü Allison WTB 500R kendiliğinden şanzıman ile yola aktarılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ