USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yardımıyla Kocaeli'de birlikte sene süresince kurulması planlanan "model fabrika" ile işletmelerin verimliliğinin ve rakiplik gücünün artırılması hedefleniyor.

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak
18-02-2022 12:18
Kocaeli

Model fabrika eliyle pedagoji bilimi ve müşavirlik hizmetleriyle işletmelerde feyiz artırıcı yöntemler uygulanacak. Bu sayede sade felsefeye ait feyiz artışının ve sayısal dönüşümün sağlanmasıyla işletmelerin rakiplik gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine, Kocaeli'nin bilim, endüstri ve uygulayım bilimi kenti kimliğiyle ön plana çıktığını söyledi.

Yavuz, ülkenin aut tecim kütlesinin yüzdelik 18'inin Kocaeli'den gerçekleştiğini aktararak, müstevli koşullarına karşın OSB'lerdeki üretimin, istihdamın daima arttığını kaydetti.

Kocaeli'nin, başta muttasıf insanoğlu gücünün ve müteşebbis ruhun yukarı seviyeye çıkmış olduğu illerden birisi bulunduğunu vurgulayan Yavuz, kentten dünyanın kaslı ülkelerine araba ihracatı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yavuz, bu manada 2021 yılını rekorlarla kapattıklarına ayraç ederek, "2022 senesinde da dünkü rekorlar bekliyoruz. Bazı OSB'lerimizde yüzdelik 35'in üstünde istihdam artışları gerçekleşti. Dolayısıyla 60 bine andıran dünkü istihdam oluşturuldu. 2021 yılı; bizim açımızdan üretim, istihdam, dışarı satım üçgenine baktığımız devir sonuç evre verimli, kalburüstü ortak sene adına kayda geçti." ifadelerini kullandı.

"Model fabrika terimi dünyada gelişiyor"

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan ulusal uygulayım bilimi hamlesine ve defans sanayide yaşanmış bulunan gelişmelere değinerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile şehirde model fabrika kurulacağını bildirdi.

Yavuz, model fabrika teriminin dünyada gelişen ortak deyim olduğunu, Almanya'da başta ortaya çıkan model fabrika faaliyetlerinden kalburüstü sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Kentteki etraflı paydaşlara, model fabrika projesinin onaylanması düşüncesince verdikleri emekten ötürü teşekkürname fail Yavuz, şöyleki bitmeme etti:

"Model fabrika ile sade istihsal ve sayısal dönüşümü yapmak istiyoruz. Bu bizlere aktiflik ve feyiz sağlayacak. Aynı iş kuvvetiyle henüz ortak tomar ve henüz birinci sınıf istihsal gerçekleştirilecek. Rekabet enerjisini çoğaltan en ehemmiyetli hususlardan biri... Bu bağlamda da model fabrikanın kurulmasıyla başta ıvır zıvır ve mutedil büyüklükteki işletmelerin tesislerinde, fabrikalarımızda uzmanlar çeşidinden iş akımı izlem edilecek ve onlara muhtelif tavsiyelerde bulunacaktır. Model fabrika, Kocaeli'de ortak eksiklikti. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bütün araba ve donanımlarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız karşılayacak. Yer ve yapı konusunu, tığ yöresel imkanlarla çözeceğiz."

"Model fabrikayı kurmamızın anne hedefi feyiz artışıdır"

Yüksek uygulayım bilimi ürünleri model fabrika eliyle üretmeyi planladıklarını tamlayan Yavuz, bu sayede hem model fabrikada istihsal yapılacağını bununla birlikte sektörünün gerekseme duyduğu muttasıf öge yetiştirilmesi dair ehemmiyetli ortak etap atılacağını kaydetti.

Yavuz, Bakanlığın belirlediği ortak takvim olduğunu, model fabrikanın baş döndürücü ortaklı iştirak yapılanması kapsamında en geç ortak sene içinde hizmete açılmasının hedeflendiğini dile getirerek, "Kocaeli, faziletli uygulayım bilimi kullanan ortak şehir. KOBİ'lerimiz de var. Bu makineleri, biricik başına ıvır zıvır ve mutedil ölçekli işletmelerin alması muhtemel değil. Daha ehemmiyetli husus; üretilmesi planlanan rastgele ortak ürünün prototipini de burada üreteceğiz. Dolayısıyla testlerini gerçekleştireceğiz. mühim bulunan ortak bilinçlilik istihsal etmek değil; bunların testlerini de yapabiliyor olmak. Dolayısıyla nice şirkete da ürettikleri ürünleri imtihan ika olanakları da sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Sanayide sayısal dönüşümden bahseden Yavuz, şunları kaydetti:

"Dünyada örneklerine baktığımızda henüz önceki iş akımı bakımından 'Yerim dar, henüz az verim üretiyorum, birimim düşük.' diyen işletmelere bu model fabrika eliyle meydana getirilen çalışmalarda düzlük kazanıldığı, ünite bölgede henüz ortak tomar istihsal yapıldığı kabil neticelerle dirlik karşıyayız. Bunu sanayimiz imtihan etmiş durumda. Özellikle Ankara'daki model fabrika tecrübelerini paylaşıyor. Bu manada sanayicimizin aracısız feyiz bırakmak yöntemiyle maliyetlerin düşürülmesiyle rakiplik enerjisini artıracak. Daha önceki sanayileşmiş devletler ürünleri üretir, gayrı evren devletleri de onları satın alırlardı."

Yavuz, sektörünün çabucak geliştiğine, her insanın ortak şeyler üretebildiğine dikkati çekerek, "Önemli bulunan bu istihsal sırasında ayakta kalabilmek. O sebepten maliyetleri düşüreceksiniz, birinci sınıf verim üreteceksiniz, rakiplik gücünüzü artıracaksınız. Bunun yolu; sade istihsal ve dijitalleşme, şu demek oluyor ki verimlilikten geçiyor." dedi.

Verimlilik arttığı sürece rakiplik gücünün de artacağının altını çizen Yavuz, model fabrikanın kurulmasının anne hedefinin feyiz artışı bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ