USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Saraybosna Büyükelçisi Girgin, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye yardımların bitmeme ettiğini beli

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye yardımların sürdüğünü belirterek, "Bir evleviyet sıralaması var, kışlık çadır, kışlık battaniye, ısıtıcı ve ıvır zıvır jeneratörler, bir numara evleviyet bunlar." dedi.

Saraybosna Büyükelçisi Girgin, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye yardımların bitmeme ettiğini beli
16-02-2023 13:09
Saraybosna

Büyükelçi Girgin, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, enkazlardan salim çıkarılan vatandaşların kendilerine imge ve neşe verdiğini söyledi.

Depremi civar saatlerinde salık aldıklarını aktaran Girgin, 17 Ağustos 1999 depremi sürecini de jön müşterek dış ilişkiler uzmanı yerine yaşadığını, yardımların koordinasyonunda fariza aldığını, bu tecrübeyle de Bosna Hersek'in çıkışlı makamlarıyla elden irtibata geçtiklerini belirtti.

Bosna Hersek makamlarından da hem kendisiyle bununla birlikte Türkiye ile temasa geçildiğini, depremin elden peşi sıra kontrol istirdat ekiplerinin Türkiye'ye gittiğini özetleyen Girgin, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek'ten 10'un üstünde kol gitti. Toplamda 234 istirdat kadrosu çalışanı gitti. Bir haftadır orada bulunan ve dönen domestik müşterek belediyenin kadrosunu havaalanında karşıladık. Kendilerine teşekkürname ettik. Bizdeki bilgiye uyarınca Bosna Hersek'ten revan ekiplerin kâffesi 26 vatandaşımızı, 26 canımızı çöküntü altından salim çıkardı. Çok sayıda vatandaşımızın naaşlarını çöküntü altından çıkardılar, hepsine Allah'tan yağmur diliyoruz."

Büyük müşterek seferberlik olduğunu, icap domestik iane kuruluşları icap İslam Birliği Riyasetinin kampanyalar başlattığını dile getiren Girgin, "Çok şişman müşterek dikkat gördü. Türkiye düşüncesince Bosna Hersek ne derece DOĞRU ve önemliyse Bosna Hersek halkı düşüncesince de Türkiye ve Türkler o derece DOĞRU ve kardeş, onu hakkıyla hissettik civar andan itibaren. 9 noktada iklim çapında alma merkezleri kurduk. Ana merkez Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde, öteki yerlerden mevrut yardımlar burada toplanıyor." niteleyerek konuştu.

Yardımları Türkiye'den mevrut gerekseme listesine uyarınca topladıklarını tabir fail Girgin, Bosna Hersek'teki iane kuruluşlarıyla koordineli çalıştıklarını söyledi.

Acil gereksinimler mevzusuna da yer veren Girgin, "Bir evleviyet sıralaması var, kışlık çadır, kışlık battaniye, ısıtıcı ve ıvır zıvır jeneratörler, müşterek numara evleviyet bunlar. Ama baş döndürücü sayıda da icap vatandaşlardan icap üreticilerden kışlık kıyafet, mont, eldiven, kaşkol kıl payı onlardan da geliyor. Paketlenerek, süresince ne bulunduğu üstlerine de yazılarak Türkiye'ye irsal ediliyor." dedi.

THY, yardımları ve kontrol istirdat ekiplerini parasız taşıyor

Yardımların gönderilmesine Türk Hava Yollarının (THY) dayanak noktası verdiğini aktaran Büyükelçi Girgin, istirdat ekiplerinin de THY çeşidinden parasız yerine Türkiye'ye götürüldüğünü belirtti.

Yardımların toplanmaya ve gönderilmeye bitmeme ettiğini dile getiren Girgin, şu detayları verdi:

"Şimdiye derece bir aşırı resmi kazanmak kıl payı 26 titrem iane materyali ki bunların bir aşırı çadır, battaniye kıl payı rüçhan olanlar, Türkiye'ye geçiş etti. 40 titrem malzeme, bunlar henüz baş döndürücü iane yerine toplananlar irsal edildi, müşterek bölümü yolda, müşterek bölümü da gitti. Önümüzdeki müşterek hafta 10 çağ süresince de 50 tır derece arttırma malzemenin gönderileceğini hesaplıyoruz. Devlet düzeyinde Bosna Hersek hükümeti 500 bin ekü finansal dayanak noktası sonucu aldı. Onun haricinde İslam Birliği 250 bin ekü gönderdi. Federasyon hükümeti, düğün ve hab tulumu katkısı yaptı. Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri de hem istirdat kadrosu bununla birlikte düğün ve hab tulumu gönderdi."

Girgin, Bosna Hersek'te mevcut Ziraat Bank'ın Türkiye'deki Ziraat Bankasında mevcut AFAD hesabının uzantısını açtığını ve maddesel iane gerçekleştirmek isteyenlerin buralara dünyalık yatırabileceğini de kaydetti.

Arama istirdat emekleri düşüncesince Türkiye'ye gidip görevlerini tamamlayarak Bosna Hersek'e dönen civar ekiple konuştuklarını tamlayan Girgin, "Gönüllü DOĞRU revan müşterek ekipti, iş yerlerinden salname müsaade alarak gitmiş insanlardı. Daha geçmiş TİKA aracılığıyla bizim ekiplerden edep bilimi bilimi almış oldukları düşüncesince ahenkli müşterek emek vermek yürüttüklerini biliyoruz. Gelen kol de yanılmıyorsam 10 vatandaşımızı enkazın altından aktif çıkaran müşterek ekipti. Bosna Hersek halkına da bu DOĞRU destekleri düşüncesince yediden yetmişe teşekkürü namus borcu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bosna Hersekli müşterek kardeşimiz, ederinin tamamını atmak düşüncesince otomobilini satışa çıkarmış"

Büyükelçi Girgin, deprem sonra nice yardımın yapıldığını ve bunlardan bazılarının menfaatlerini duygulandırdığını söyledi.

Girgin, "Bosna Hersekli müşterek kardeşimiz, ederinin tamamını Türkiye'ye atmak düşüncesince otomobilini satışa çıkarmış. Bir yerde elden tanıyıp elden başsağlığı diliyorlar, Türkiye'ye sevgilerini gösteriyorlar. Bütün dünyadan iane geliyor ama Bosna Hersek'e herhangi müşterek devir iane ettiğimiz, herhangi müşterek devir beraberinde olduğumuz düşüncesince bire müşterek biçimde müşterek ahi sıcaklığı süresince yanımızda toprak alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Girgin, yardımların öz verdikleri listelere uyarınca yapılması yerinde gereksinimlerin henüz aceleci giderileceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ