USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Savaştan kaçan Ukraynalı eş ve çocuklar, Bosna Hersek’e ulaştı

Rusya'nın ülkelerine saldırması sonrası konutlarını vazgeçme kılmak mecburiyetinde artan 50 Ukrayna vatandaşı, Bosna Hersek’in Medjugorje şehrine vardı.

Savaştan kaçan Ukraynalı eş ve çocuklar, Bosna Hersek’e ulaştı
06-03-2022 16:47
Saraybosna

Kızılhaç yetkililerince karşılanan Ukrayna yurttaşı 30 bebek ve 20 kadın, Kovid-19 testlerinin yapılmasının peşi sıra Medjugorje’de değişik evlere yerleştirildi.

Rusya-Ukrayna mücadelesi 11. gününde Kiev civarlarındaki İrpin’de siviller, çatışmalar ortada boşaltma edilmeye çalışılıyor

Medjugorjeli vatandaşlarca misafirperverlikle karşılanan Ukraynalı Olena ve Ajlina, Ukrayna’da yaşananlarla ilgilendiren AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bosna’ya ferdî araçlarıyla geldiklerini tamlayan Olena, şunları söyledi:

"Ajlina henüz geçmiş Medjugorje’ye tekraren geldi. Burada ihvan edindi. Arkadaşlarından iane teklifini alınca doğaç yola çıktık. Bize yayınlanan misafirperverliğe karşın burada muvakkat yerine bulunuyoruz. Amacımız birlikte Avrupa ülkesine gidebilmek. Çocuklarımızın okullarına bitmeme etmesini ve keyif sigortalarının olmasını istiyoruz."

"Umarım yiğit askerlerimiz ülkemizi korumayı başarabilir"

Eşlerini ve eş kardeşlerini Ukrayna’yı destek olmak düşüncesince geride bıraktıklarını vurgulayan Ajlina da şunları kaydetti:

"Ukrayna’nın İvano-Frankivsk şehrinde yaşıyorduk. Evimiz havalimanına baş döndürücü yakındı ve havalimanı, Ruslar çeşidinden bombardımana uğradı. Yaşananlar baş döndürücü korkutucuydu, bu olayın peşi sıra kaçmaya değişmeyen verdik. Harkiv ve Mariupol şehirlerindeki saldırılar, başşehir Kiev’e gereğince henüz ağırbaşlı ve ürkütücü. İnsanlar ülkenin doğusundan batısına akla yatkın kaçış içerisinde. Umarım yiğit askerlerimiz ülkemizi korumayı başarabilir. Yaşasın Ukrayna ve Ukrayna halkı."