USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şişecam önce çeyrekte 1,2 bilyon lira envestisman gerçekleştirdi

Şişecam’ın 2022 Ocak-Mart dönemindeki toplanmış satışları içindeki arsıulusal satışlarının oranı yüzdelik 66 seviyesinde gerçekleşirken, konsolide kesin satışları 17 bilyon TL, toplanmış envestisman ücreti ise 1,2 bilyon TL seviyesine ulaştı.

Şişecam önce çeyrekte 1,2 bilyon lira envestisman gerçekleştirdi
06-05-2022 10:21
İstanbul

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, İlk çeyrekte 1,4 milyon titrem cam üreten Şişecam, bu zamanda 1,2 milyon titrem soda külü ve tahminî 1 milyon titrem sınai hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Esnek uygulamaları ve DOĞRU yönetişim deneyimi ile Şişecam kürevi ölçekte başlayan konuşu ve jeopolitik belirsizliklerle komple eş atmosferde, güzeşte sene ayrımsız zamanın de üzerinde, çelimli eş önceki çeyrek mali performansına ulaşmayı başardı. Şişecam’ın bu zamanda toplanmış yatırımları 1,2 bilyon TL, ihracatı ise 240 milyon dolar oldu.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, 2022'nin önceki çeyreğinde dünya, konuşu ve jeopolitik risklerin bilge olduğu, faziletkâr şişkinlik ve tedbir zincirine ilişkin problemlerin kürevi ölçekte içten hissedildiği, belirsizliklerle komple eş atmosfere oyunluk bulunduğunu belirterek, "Cam ve kimyasallar sektörlerinin çelimli kürevi oyuncusu Şişecam ümranlı riziko hile kasları, mutabık envestisman kararları, kuma akılla yaşama geçirdiği uygulamaları ve transformasyon projeleriyle faiz yolculuğunu akıcı sürdürdü. Faaliyetlerini anne çalışkanlık sahalarında dünyanın önceki üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle yürüteç Şişecam, 2022'nin önceki 3 ayında 17 bilyon TL dirimlik elde etmeyi başardı.Önümüzdeki devirde de faaliyetlerimizi proaktif uygulamalarımız, çelimli mükemmeliyet ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda lazım güncellemeleri yaparak üretmeye ve kâffesi paydaşlarımız düşüncesince bedel yaratmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şişecam'ın, 2022'nin önceki çeyreğinde de faiz hamlelerini totaliter eş kalkınma yaklaşımı ile sürdürerek tedarikte, büyümede ve planet düşüncesince sürdürülebilirlik gayesi doğrultusundaki faaliyetlerine gece gündüz bitmeme ettiğini aktaran Elverici, şunları kaydetti:

"Doğaya ve topluma hürmetli operasyonları, kâffesi paydaşları düşüncesince sürdürülebilir bedel mucit uygulamaları, yatırımları ve eklenmiş kalburüstü ürünleri ile global, teknolojik ve geleceğe istikamet sağlayan şef eş evren firması bulunduğunu değme güneş baştan kanıtlayan Şişecam 2022 başında, İtalya’da ehemmiyetli eş satın alıntı gerçekleştirdi. Tedarik zincirlerinde yaşanmış bulunan kürevi aksamalar zımnında oluşabilecek riskleri kumanda etmek ve yatırımlarında sürdürülebilirliği güvence dibine kabul etmek neredeyse dünyanın önde mevrut refrakter üreticilerinden İtalyan Refel firmasını bünyesine kattı. Şişecam, cam dalında toy fırın yatırımları ve itici tamirat süreçlerinin plana makul yaşama atlatılmasında eleştiri gösteriş oynayan refrakter alanındaki bu yatırımı ile hem Avrupa ve evren cam piyasasındaki izlemsel konumunun şimdi da güçlenmesini sağlayacak bununla birlikte büyümekte ve büyümekte bulunan refrakter sektöründe ehemmiyetli eş aktör durumuna gelecektir. Hammadde temini ve üretimde sürdürülebilirliğe müteveccih adımlarımız ve izlemsel yatırımlarımız önümüzdeki devirde de ayrımsız tatlılıkla bitmeme edecektir."

"Dünyanın önceki üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor"

Elverici, Şişecam’ın kürevi konuşu belirsizliklere karşın kâffesi ekosistemi düşüncesince bedel mucit büyümesini, riskleri akıllıca yöneterek ve sert envestisman fırsatlarını değerlendirerek sürdürdüğünü belirterek, "Şişecam, ekosisteminin gelişme göstermesine katkıda bulunma, çalışkanlık gösterdiği bölgelerde doğabilecek riskleri giderilmiş ika ve dünyanın önceki üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor. Bu yaklaşımla 2021 senesinde Avrupa’da cam ambalaj alanındaki önceki yatırımımız yerine duyurduğumuz Macaristan tesisimizin esas atma törenini de bu sene önceki çeyrekte gerçekleştirdik. 2023 de önceki fırının devreye girmesi ve izlem fail yılda ikinci fırınının deli komple bir duruma gelmesi ve 2025 senesinde dört dörtlük kapasiteye kavuşması planlanan bu envestisman ile Şişecam, salname 330 bin tonluk ek istihsal kapasitesine cemaat olacaktır. Macaristan cam ambalaj yatırımı, Şişecam’ın cam ambalaj istihsal fut izini genişletmesine, başta tedbir zincirinin şimdiki ihtiyaçlarına de makul yerine Avrupa pazarına DOĞRU konumlanmasına, nitelenmiş cam ambalaj ürünlerini Avrupa pazarı ile şimdi bedava buluşturmasına olanak sağlayacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin sürdüğü kürevi enflasyon, aşüfte seviye ve tedbir zinciri kaynaklı risklerle komple eş ortamda Şişecam’ın hedeflerine idrak enerjisini DOĞRU deneyimini sayısal değişmeyen kabul ika süreçleriyle destekleyebilme ve kuma akılla yönetilme yeteneklerinden aldığını aktaran Elverici, şu ifadeleri kullandı:

"Akıllı uygulayım bilimi kullanması ve kalifiye insanoğlu deposu ile ayrışan, kuma akılla yönetilen DOĞRU eş ortaklık yerine kürevi dalgalanmalara dirlik en anık şirketler ortada toprak alıyoruz. mesela bugün harp zımnında yaptırımlarla dirlik karşıya bulunan Rusya’da 8 tesisimiz ile çalışkanlık gösteriyor; cam ambalaj, cam ev eşyası ve düzlem cam dalında istihsal yapıyoruz. Cam ambalaj ve cam ev eşyası sahalarında şef konumda olduğumuz Rusya’da, üretimimizin yüzdelik 90’dan fazlasını iç piyasaya satıyor olmamızın da etkisiyle operasyonlarımızı yönetebilir durumdayız. Hızlı maliyet değişimleri, erke temininde kesintiler, tedbir zincirinde kırılmalar kabil ayrımlı alanlardaki dalgalanmalarla devir hin karşılaşabiliyoruz. Ancak Şişecam, çelimli buhran hile kasları, birleşmeyle şimdi da çevikleşen yapısı, iri sayısal transformasyon hamleleriyle değme koşulda imrenilecek neticeler yaratmayı başarıyor. Yönünü levent boylu vadeli yerine belirleyerek günün koşullarına mucibince ortaya çıkan envestisman fırsatlarını da değerlendirerek faiz yolculuğunu akıcı sürdürüyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ