USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

STM, kükremek projeleri ve taktik mini İHA sistemlerini Katar'da sergileyecek

İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, Pakistan düşüncesince imal edilen Denizde İkmal Tankeri, Çok Maksatlı Hücumbot STM-MPAC ile taktik mini İHA sistemleri, ALPAGU, KARGU ve TOGAN, Körfez ülkelerine tanıtılacak

STM, kükremek projeleri ve taktik mini İHA sistemlerini Katar'da sergileyecek
18-03-2022 14:57
Ankara

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Katar'ın başkenti Doha'da 21-23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek "Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX) 2022"de askeri çokluk platformları, taktik mini İHA sistemleri ve siber düzenlilik yetenekleriyle destan gösterecek.

Şirketten meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, Orta Doğu'nun en şişman defans sanayisi fuarlarından DIMDEX 2022'de İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, Pakistan düşüncesince imal edilen Denizde İkmal Tankeri, Çok Maksatlı Hücumbot STM-MPAC ile taktik mini İHA sistemleri, ALPAGU, KARGU ve TOGAN, Körfez ülkelerine tanıtılacak. STM, fuarda tümleşik siber düzenlilik çözümlerini de katılımcılara sunacak.

STM, Güney Amerika'dan Uzak Doğu'ya denli 20'den müşterek tomar ülkede iş birlikleri, uygulayım bilimi transferi ve iş ihya faaliyetleri yürütüyor. Dünyanın en çalışkan donanmalarından birine erbap bulunan NATO üyesi Türkiye düşüncesince suüstü ve tahtelbahir platformları üreten STM, arkadaş ve bağlaşık diyar donanmalarının henüz nakit para görevler yapması düşüncesince tasarım, nesir ve çağcıllaşma faaliyetleri kapsamında, ihtiyaca özel, ibdai ve streç mühendislik çözümleri üretiyor.

Türk donanmasının sahada kalburüstü müşterek biçimde kullandığı sistemleri kaliteli, makul değerli ve gündeş teknolojili mühendislik çözümleriyle taşınmazlar dışına haiz STM, derinlemesine vadeli fonksiyon desteği ve evcil namına geliştirilen tabanca sistemleri ile devletlerin sunulan kalabileceği ambargolardan etkilenmeyecek müşterek biçimde verim ve yeteneklerini diyar donanmalarının kullanımına açıyor.

STM'nin anne madun müteahhit namına ehemmiyetli görevler üstlenerek teyit etmiş bulunduğu 4 MiLGEM Ada Sınıfı korvetler, Türk Deniz Kuvvetlerince çalışkan biçimde kullanılıyor.

Türkiye'nin önceki ulusal fırkateyni TCG İstanbul'u tasarlayan ve anne yüklenicisi bulunan STM, gemiyi minimum yüzdelik 75 yerlilik oranıyla 2023'te teyit edecek.

Şirket, anne yüklenicisi bulunduğu Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk (A-591)'un teslimini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış bulunduğu törenle 14 Ocak'ta gerçekleştirdi.

STM'nin sorumluluğunda ilerleyici müşterek bambaşka plan ise Lojistik Destek Gemisi. Türk Deniz Kuvvetlerinin geri fonksiyon gereksinimleri doğrultusunda başlatılan Lojistik Destek Gemisi Projesi'nin önceki gemisi TCG Güngör Durmuş (A-574) Aralık 2021'de göreve başladı.

Projenin ikinci gemisi ÜTĞM. Arif Ekmekçi (A-575) ise 2024'te teyit edilecek. STM, Türk Tipi Hücumbot Projesi'nde de tasarım anne yüklenicisi konumunda bulunuyor.

Şirketin dünkü hücumbot dizaynı STM-MPAC ise suüstü ve iklim defans harbe görevleriyle keşif/karakol görevlerini, erdemli süratlerde yürütme edebilmek düşüncesince tasarlandı.

Denizaltında mürşit planlar

STM, Türk donanmasının tahtelbahir çağcıllaşma ve nesir planlarında de ehemmiyetli görevler üstleniyor.

Ana yüklenicisi bulunduğu 2 nüsha AY sınıfı denizaltının modernizasyonunu başarıyla oluşturan STM, 4 Preveze sınıfı denizaltının modernizasyonunda ise reis müteahhit namına fariza alıyor.

STM, Türkiye'nin Milli Denizaltı Projesi'nin yaşama atlatılmasında ehemmiyetli müşterek hamle olacak Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Yeni Tip Denizaltı Projesi (Type-214) kapsamında da fariza üstleniyor. Bu çerçevede, dünyada mahdut devletlerin üretimini yapabildiği, tahtelbahir torpil kovanlarının toprak almış bulunduğu giriş bölüm (Section 50), önceki kere STM kabilinden Türkiye'de üretildi.

Şirketin, "STM 500" ıvır zıvır tonajlı denizaltısı da dünyanın değişik coğrafyalarından koyu dikkat görüyor.

Pakistan'dan Ukrayna'ya donanmaların tercihi STM

Her projede, maliyet etkin, akıcı fen dayanaklık etmek ve bilim birikimi aktarımını önemseyen STM, devletlerin defans kapasitesini geliştirecek iş birliklerine imza atıyor. STM, uygulayım bilimi transferi de içeren teşrikimesai kapsamında Ukrayna birliği düşüncesince korvet inşasına 2021'de başladı.

STM, Pakistan birliği düşüncesince tasarladığı, Türkiye'nin en şişman tonajda askeri sefine nesir projesi bulunan Pakistan Denizde İkmal Gemisi PNS MOAWIN'i Karaçi'de nesir ederek teyit etti.

Bu ülkenin erbap bulunduğu Agosta 90B Khalid sınıfı denizaltıların modernizasyonunda anne müteahhit bulunan STM, önceki denizaltıyı teyit etti, maada dü tahtelbahir da faaliyetlerini sürdürüyor.

Söz konusu projelerle Pakistan donanmasının itimatını ele geçiren STM, Pakistan düşüncesince Türkiye kabilinden üretilecek 4 Ada Sınıfı Korvet Projesi'nde de anne kımıldatma sisteminin tedariki ve entegrasyonuna müteveccih mühendislik yeteneğiyle fariza alıyor.

Taktik mini İHA sistemleri

STM'nin kişi mühendislik ve teknolojisiyle geliştirdiği vurucu ve gözetleyici İHA sistemleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince taşınmazlar dışı operasyonlar da müdahale iktisap etmek neredeyse son güvenliğinde çalışan biçimde kullanılıyor.

Taktik mini İHA geliştirilmesi dair Türkiye'de ve dünyada öncü, kompetitif platformlar üreten STM'nin verim yelpazesini Taşınabilir Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU, Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU ve Taşınabilir Döner Kanatlı Gözcü İHA Sistemi TOGAN oluşturuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2018'den buyana envanterinde toprak düzlük KARGU, 2021'de önceki dış satım başarısına imza attı. Ürüne dikkat yayınlayan değişik ülkelerle de görüşmeler sürüyor. ALPAGU ise ferah yapısı, plonjon hızı, az içgüdü kesim alanı, sürati ile ehemmiyetli hedeflere noktasal tahribat yaratabilmesiyle öne çıkıyor. Mühimmatlı sınav atışlarını bitiren ALPAGU, giriş döndürücü andıran sürede Türk Silahlı Kuvvetlerine teyit edilecek.

Türk ordusunun siber güvenliği STM'ye emanet

STM'nin ciddi çalışkanlık sahalarından müşterek başkası de siber güvenlik. STM, siber yıldırma istihbaratından değişmeyen dayanaklık etmek sistemlerine, uygulamaların güvenliğinden düzenlilik seviyelerinin belirlenmesine denli totaliter hizmetler sunuyor.

Türkiye'nin önceki siber kaynaşma merkezi bulunan STM Siber Füzyon Merkezi 2016 yılından buyana ehemmiyetli görevler üstleniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Siber Savunma Merkezi'ni kuran STM, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı düşüncesince de Bilgi Güvenliği Projesi'ni yürütüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ