USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan'da YTB'nin "Türkiye Bursları"na kısaca 10 bin ad başvurdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının 2012'den bu yana gelişigüzel sene ecnebi öğrencilere müteveccih düzenlemiş olduğu "Türkiye Bursları" programına bu sene Sudan'dan lisans, erdemli lisans ve doktora düşüncesince meydana getirilen müracaat sayısı kestir

Sudan'da YTB'nin
12-06-2022 20:03
Hartum

YTB Sudan mülakat heyetinden Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Musa Budak, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, YTB'nin bundan böyle 12. yılına mevrut Türkiye’nin seçkin kurumlarından müşterek tanesi bulunduğunu belirtti.

YTB'nin değişik emek vermek alanları bulunduğunu kail Budak şunları kaydetti:

"Batı Avrupa ve Kuzey ABD ilkin kazanmak neredeyse dünyanın ciharıyek yanına münteşir takriben 8 milyona DOĞRU vatandaşımız var. YTB de bunlara işlev götürmek, ülke dışındaki vatandaşlara maruz hizmetin standardını artırmak, eş güdüm gelmek görevlerini ödeme etmeye çalışıyor. Bunun birlikte Orta Asya’dan Balkanlar’a, Orta Doğu’dan Afrika’ya denli aşırı değişik coğrafyalarda canlı Türkiye’ye sponsor içtimai grupların, yapıların, milletlerin ülkemizle ilişkilerini geliştirmek, esaslandırmak neredeyse de çalışmalarını yürütüyor."

"Talebin yüksekliği, Türkiye’deki erdemli tahsile bulunan teveccühün göstergesi"

Türkiye burslarının koordinasyonunu YTB'nin gerçekleştirdiğini ve bu amaçla Sudan'da bulunduklarını dile getiren Budak, "Türkiye Bursları, elbette izlemsel hedefleri bulunan bilhassa bizim arkadaş karındaş ülkelerle ilişkilerimizin geliştirilmesine ulama sağlayıcı ehemmiyetli enstrümanlardan müşterek tanesi. Bugün burada YTB adına lisans, erdemli lisans ve doktora sahalarında Türkiye’de bursa başvuran öğrencilerimizle mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sene tahminî 10 bine DOĞRU Sudanlı Türkiye Bursları’na başvurdu. Bunların ezen ekseriyeti lisans seviyesindeydi." halinde konuştu.

Talebin erdemli olmasının Türkiye’deki erdemli tahsile bulunan teveccühün müşterek işareti bulunduğunu ve bundan ince sevinme duyduklarını anlatım fail Budak, "Sudan’daki kardeşlerimizin bu alandaki taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Geçen sene tahminî 140 öğrenciye tığ burada bu bölgelerde burs olanağı sağladık. Bu sene da dun fevk benzeşim rakamlarla karşılaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Bir hafta içinde 200'e DOĞRU öğrencinin mülakata alınacağını aktaran Budak, dünyanın değişik yerlerinde canlı Sudanlıların da bu burslara başvurabildiğini söyledi.

"YTB bursluları, buradaki elçilerimiz olacak"

YTB'nin serbest şümullü müşterek burs programına eş bulunduğunu vurgulayan Budak, şu şekilde bitmeme etti:

"Biz öğrencilerimizi bizim belirlediğimiz listelerdeki seçtikleri üniversitelere takrir işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bunun birlikte halis muhlis öğrencilerimize keyif sigortası olanağı sağlıyoruz. Bütün burslu öğrencilere ülke olanağı sağlıyoruz. Gidiş devir tayyare bileti imkanımız var, maaş adına da müşterek cep harçlığı elde etmiş oluyoruz doğrusu filhakika gayrı burslarla da karşılaştırdığımızda aşırı şümullü müşterek burs programı."

Türkiye Bursları'nın en asliye hedefinin buradaki gençlerin Türkiye'deki pedagoji bilimi imkanlarından faydalanması, orada elde ettikleri eğitimi, tecrübeyi henüz sonradan gelip öz ülkelerine aktarmaları ve devletler ortada güreşçi köprüsü vazifesi görmeleri bulunduğunu tamlayan Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Sudan ve Türkiye’nin filhakika zamanı yüzyıllara müstenit müşterek geçmişi mevcut bunun da gelişigüzel bölgede geliştirilmesi lazım. YTB de bilhassa bilimsel nitelikli bölgede pedagoji bilimi dalında bu ilişkilerin derinleştirilmesi ve geliştirilmesi düşüncesince Türkiye Bursları aracılığıyla ulama sağlamaya çalışıyor bundan sonradan da çalışacak. Burada yetişen gençler, bu hedeflerimizin kapsamında gelişigüzel ülkeye de ulama sağlayacak bizim burada elçilerimiz olacak ve Sudan’ın kalkınmasına, büyüme göstermesine dal verecek insanoğlu olacak niteleyerek umuyoruz.""Doktor olup tecrübelerimi ülkeme aktarma etmek istiyorum"

Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu Muhyiddin Hıdır Muhammed Ömer, Erasmus programı kapsamında Türkiye’den mevrut müşterek müderris sebebiyle Türkiye Bursları’yla tanıştığını ve Türkiye’de okumaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Ömer, erdemli lisans eğitimi sonrasında halkının ve kâffesi dünyanın menfaatine besin hesabına planlar ve icraat gerçekleştirmek istediğini belirtti.

TMV Sudan Hartum Okulları mezunu Muzen Ahmed de Türk öğretmenler ve idareciler yoluyla başvurduğu Türkiye Bursları programına ikrar edilmesi yerinde tababet kıraat etmek istediğini dile getirdi.

Gelişmiş pedagoji bilimi seviyesi zımnında Türkiye’yi yeğleme ettiğini anlatım fail Ahmed, hekim olup tecrübelerini ülkesine aktarma etmek istediğini kaydetti.

Hartum Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Ravan Eşref de 4. sınıfta darülfünun adına Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini görüşme ettiklerini, İstanbul ve Bursa’da 20 devir geçirdiklerini aktararak, “Gerçekten kusursuz müşterek geziydi. Biz mimarlar düşüncesince Türkiye değişik açılardan güzel müşterek manken oldu, güzel, değişik müşterek pedagoji bilimi tecrübesi sundu. 20 devir değil neymiş 20 aydı.” ifadelerini kullandı.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ