USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, geçmiş iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdi

Kentleşme ve ulaşımın çevresel, iktisadi ve içtimai etkilerine dijitalleşme ekseninde hal anmak üzere ve Renault Group desteği ile yaşama sabık Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi ile Özyeğin Üniversitesi ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, geçmiş iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdi
24-02-2022 19:03
İstanbul

Protokole Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ) Sözcüsü ve Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu imza attı.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, imza töreninde icra ettiği konuşmada, Özyeğin Üniversitesi'nin; eğitim, araştırı ve bilim transferi faaliyetlerini gerçekleştirirken dönüştürücü, aşırı boyutlu, erişilebilir ve sürdürülebilir analizör sunarak topluma fariza etmeyi amaçladığını söyledi.

Tüm faaliyetlerin sonuncu gayesi bulunan toplumsal etkiyi oluşturacak ve artıracak müşterek darülfünun kültüründen hareketle mega sorunlara manalı ve mütemadi çözümlerin baz noktasını oluşturacak ilmî icraat yürütmeyi anne sorumluluklarından birisi şekilde tanımladıklarını aktaran Gençtürk, şunları kaydetti:

"Girişimci müşterek araştırı üniversitesi olarak, bu çalışmaların yürütüm alanlarını hususi sektör, kamu, STK'lar ve girişimciler ile bu arada kurmayı ve geliştirmeyi hem aşırı kalburüstü tıpkı zamanda lüzumlu görüyoruz. Paydaşlarımızla beraberce imza attığımız tamamı çalışmalarımızda önceliğimiz, sürdürülebilir müşterek dünyada kişiye şayeste müşterek dirim çeşidine aşırı disiplinli ilmî katkıda mevcut olmak ve data ile sönümsüz tesiri faziletkâr analizör üretebilmek.

Özyeğin Üniversitesi'nin yatkın bulunduğu bu ibdai yaklaşımın en gündeş örneği de geleceğin erişim çözümlerimi niyetlenmek kıl payı yola çıkmak bulunan SMİ ile iş birliğimiz. Bu teşrikimesai çerçevesinde mobilite problemlerine data güdülebilen analizör çıkmak amacıyla araştırı projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak AB, TÜBİTAK derece ortak, örgün ve daima eğitimler gerçekleştirmeyi, eş data ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir analizör sunacak girişimcilere uran dayanak olmayı hedefliyoruz."

Dünyadaki değişiklikleri strateji ettiklerini, bunların çoğunun yaşantıya tesirleri bulunduğunu tamlayan Gençtürk, "Eğer sürdürülebilir, kişiye yakışan müşterek dirim istek ediyorsak bunun anlamlı, hal odaklı çalışmalarını da yapıyor, gelişim almaktadır ve konkre adımlar atıyor olmamız lazım. Bunu yaparken büsbütün değişime uzlaşma temin etmek düşüncesince değil, bu değişim işlemi kumanda etmek ve yönlendirmek derece de müşterek görevimiz var. Bu görevde SMİ ile el sıkıştık. Bunu da mobilite üzerinde, kentsel erişim çabukluk üstünde yaparak iş birliğimize başlıyoruz. Bu iş birliğimizin önceki adımı, eksiksiz çalışmaların temelini, en ehemmiyetli girdisini meydana getiren data ambarını geliştirmek." biçiminde konuştu.

Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi'nin, müteşebbis müşterek araştırı üniversitesi misyonuyla aşırı tabakalı sorunlara hal çıkmak namına düzentileme yürüttüğünü bildirdi.

"Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri"

SMİ Sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu da 2050'ye denli site nüfusunun 2,5 bilyon isim artacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri. Kentleşmenin artmasıyla dirim standardını yükseltmek düşüncesince sürdürülebilir, kurnaz ve yenilikçi müşterek erişim planlama yaklaşımına gerekseme duyuyoruz. Buna fakat eş bellek hal getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu sebeple geleceğin erişim çözümlerini tasarlayacak müşterek ari ide kuruluşu şekilde yola çıktık. Sürdürülebilirlik dalında icra ettiği icraat ve girişimcilik ekosistemine verdiği yardım zımnında Özyeğin Üniversitesi ile aşırı kalburüstü icraat yapacağımıza ve Türkiye'de başlattığımız emek harcamaları dünyanın değme yerindeki mega illerde uygulayabileceğimize inanıyoruz."

Doğu, kentlerin evren gelirinin yüzdelik 80'ini, global karbon emisyonlarının da yüzdelik 70'ini oluşturduğuna ayraç ederek, konuşu anlamda bakıldığında, çirkin iklim kalitesinin global afiyet üstündeki konuşu kaybının, evren ekonomisinin yüzdelik 4,8'i bulunduğunu söyledi.

Toplam 5,7 trilyon dolar müşterek kayıptan gır edildiğine ayraç fail Doğu, kentsel hareketliliğin yarattığı problemlerin çözümünden doğacak düşüncesince her insanın mesul bulunduğunu vurguladı.

"Temel amacımız müşterek unicorn çıkartmak"

Devlet kurumları, domestik yönetimler, üniversite, envestisman ve ticari kuruluşlarla müşterek değirmi masa yapmaya çalıştıklarını tabir fail Doğu, şu şekilde konuştu:

"Bu değirmi masada Türkiye'deki yatırımcı ekosistemine, başta startuplara birtakımı oryantasyonlar vermeyi düşünüyoruz. Bu oryantasyonlar elbette ki sürdürülebilir müşterek erişim çerçevesinde olacak. Amacımız, buradaki ekosistemden, başta Özyeğin Üniversitesi'ndeki gurk merkezinde startuplara toprak vermek, bu startupları desteklemek. misal olarak, ego beğendiğim startuplara mental şekilde dayanak vereceğim. Bunun derece nice bilimsel niteliği bulunan arkadaşımızdan, belediyeden, büyüklük kuruluşlarından ayrımsız şeyleri yapmasını istiyoruz. Hedefimiz, İstanbul'dan yahut Türkiye'deki öteki şehirlerimizden çıkma startuplarımızın tamamı destekleri almasını temin etmek ve bu çerçevede makul müşterek iş ortamı yaratmak. Eğer bunun kararında etkin müşterek sürdürülebilir erişim sistemi olursa evren çapında müşterek hal olacağını ve bu startupların evren çapında ölçeklendirileceğini düşünüyorum. Tabii ki esas amacımız müşterek unicorn çıkartmak. Bu unicornu çıkartabilirsek ne bahtiyar bize..."

İlk adımı Özyeğin Üniversitesi ile attıklarını, doğacak zamanlarda de gençlere sürdürülebilir müşterek avlu arz etmek düşüncesince çalışmaların bitmeme edeceğini bildiren Doğu, hedeflerinin Türkiye'de bunu ruzname durumuna temin etmek bulunduğunu söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara ise bu zamanda canlı şahısların kendisinden sonraları doğacak nesillere huzur mesuliyeti bulunduğunu tabir etti.

Delegasyon şekilde Türkiye'de enerjik çalıştıklarını tamlayan Kara, "sürdürülebilir kentsel hareketlilik" mevzusunun rüçhan başlıklardan olduğunu, bu bölgede 10'dan müşterek tomar kentte düzentileme yürüttüklerini aktardı.

Etkinlik çerçevesinde kurnaz yurt planlamacılığı dalında dünyanın önde mevrut baş yapıcılarından Sotiris Tsoulos da müşterek sokum yaptı.

Verilen bilgiye göre, SMİ ve Özyeğin Üniversitesi, sürdürülebilir mobilite çözümlerini dünyaya taşıyacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ