USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tamer’den 'asgari ücret' yorumu: '4 bin TL’nin altında olmamalı'

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında asgari ücretle ilgilendiren olarak, “Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmamalı niteleyerek düşünüyorum” dedi. Tamer, Kayseri OSB'de meydana getirilen finansal umumi kurulla ilgilendiren namına d

Tamer’den 'asgari ücret' yorumu: '4 bin TL’nin altında olmamalı'
13-11-2021 12:49
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, partisinin il başkanlığında matbuat toplantısı düzenledi. Gündeme bağlı açıklamalarda mevcut Tamer, efdal aceleci trene değinerek, “1 sorunu alıp meclise taşımanın baş döndürücü manası olmadığını burada tekrardan göstermek istiyorum. Bizim erk partisiyiz ve fırka şekilde da tığ yakınma organı değil yakınma alıp çözen yan biziz. Dolayısıyla halkın hepsi dertlerini ve sorunlarını ortadan kaldıracak gene bizleriz. O manada Kayseri halkına değme devir yanlarında olduğumuza ve onların emirlerinde olduğumuza da tabir kılmak istiyorum. Kayseri ile ilişik bulunan yatırımlarımız bitmeme ediyor. Yüksek aceleci trenin görüşmeleri bitmeme ediyor. Orada harcanacak paranın faizleri ile ilişik önemsiz anlaşmazlıklar var, onlar görüşülüyor. İnşallah intihap öncesinde efdal aceleci trenin önemli noktasını atmış oluruz diyerek beklenti ediyoruz” dedi.

Kayseri'de familya hekiminin güç yazmadığı düşüncesince birlikte hastalanmış çeşidinden saldırıya uğramasına bağlı mütekellim Tamer, “Doktor arkadaşıma meydana getirilen saldırıyı pırpırı kınıyorum. Bunu onama etmemiz beklenir değil. Özellikle pandemi de sağlıkta şiddetin az buçuk hâlâ hafiflediğini gördük. Seviniyorduk ama bunu pandemiyle bulunduğu ortadadır. Hiçbir doktor, tek keyif personeli hastasına geri oruçlu davranmaz. Hasta yakınları ihtimal hastalarının vermiş bulunduğu sıkıntıyla ruhsal şekilde ihtimal hakeza yapabilirler ama tek obje doktoru zedelenmek kılmak düşüncesince birlikte hastalık değildir. Bunun altını çizelim. Bunu yapanlar adamla alakası sıfır insanların bulunduğunu tabir kılmak istiyorum. Sadece Türkiye'de değil hepsi dünyada birlikte kuvvet lakırtı konusudur” biçiminde konuştu.

Erciyes Üniversitesi çeşidinden geliştirilen evcil güneş tacı virüs aşısı Turkovac'ın aceleci kullanıl iznini kabul kılmak düşüncesince başvuruda bulunulacağını dile getiren Milletvekili Tamer, “Bu sene bitmeden inşallah aceleci kullanma iznini kabul kılmak düşüncesince başvurular olacak. Bu bundan hakeza akıbet aşamadır. Son etaba da geldik. Türkiye'de hakeza birlikte aşının yapılıp ortaya çıkması bununla beraber Kayseri'de olması iri birlikte gururumuz. Başta rektör hocam peyda kılmak az daha emeği sabık hepsi arkadaşlarımı kutluyorum. Sadece Türkiye değil, mazlum ve serseri ülkeler, aşıyla on paralık tanışmamış devletler lakırtı konusu. Cumhurbaşkanımız da tabir ettiler. İnşallah onlara da çare olacağız ve bu mevzuyla ilişik onlara da iane edeceğiz” diyerek konuştu.

Asgari tutara bağlı açıklamalarda da mevcut AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmamalı diyerek düşünüyorum. Asgari ücretli kardeşlerimiz her insanın malumu, bildiğimiz şeyler. Şahsi şekilde 4 bin TL'nin altında olmamalı diyerek düşünüyorum” diyerek konuştu.

“Kayseri rahatladı”

Dün meydana getirilen Kayseri OSB'nin finansal umumi kuruluyla ilişik de mütekellim Tamer, konuşmasını şöyleki tamamladı:
“Biz kökeninden data sanayicimizin daim yanı sıra olduk ve olmaya da bitmeme ediyoruz. Hiçbir halde onların vermiş bulunduğu oya müdahalemiz ve yan olmamız beklenir değil. AK Parti şekilde bunu yaptık. Yaklaşık birlikte haftadır bakanımız Mehmet Özhaseki iri güç arasında bu şehre yerinde birlikte halde şahısların yekdiğeri ile çekişmesinden fazla hâlâ dosdoğru birlikte alım satım arasında dayanmak ortamında elinden geleni yaptı. Dün ki meydana getirilen finansal umumi kurulun bu halde neticelenmesi da Kayseri yerine müjdeli birlikte olaydır.

O manada hayır olsun diyorum. Bundan ahir seçimlerde gelebilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Biz onların iş problemleri, dış satım problemleri ve gereç temini kabilinden problemlerinde değme devir onların yanı sıra olduk. Önlerine düşer değme yere de gideriz. Onun dışında de oyunuzu şuna verin kabilinden birlikte tavsiyemiz olmaz. Nitekim de anca oldu. Kayseri rahatladı. Bunu tabir kılmak lazım. Böyle olması da lazım. Sadece sanayicilerimizi düşüncesince demiyorum, değme yerde hakeza olması lazım. Diğer partilerdeki milletvekilleri arkadaşlarımızı da daim müspet olmaya çalıştım. ‘Gelsinler, önerileri var ise ellerinden tutayım bakanlıklara götüreyim' demiştim. Ne efsus ki arada sırada siyaseten ayrımlı halde davranıyorlar. Tasvip etmediğimiz davranışlar. Kavganın galibi olmaz. Birlik ve el birliği arasında cereyan edersek Kayseri'ye müfit oluruz. Yoksa müfit olamayız.”

Ali Göç

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ