USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te çalışkanlık yayınlayan Türk çıplak maşer firmaların temsilcileriyle birlikte araya geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü
21-10-2021 08:28
Ile-de-France

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda planlı etkinlikte, Çavuşoğlu'nun yanında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner ve Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe katıldı.

Çavuşoğlu, STK temsilcilerine meydana getirdiği konuşmada, "Avrupa'da yükselen ırkçılığının varlığını, İslamofobik eylemlerin ve saldırıların çağ geçtikçe arttığını görüyoruz. Dolayısıyla devir kurnaz sizler de burada canlı soydaşlarımız da bizlere vasıl icap kayıtlı icap sözlü, bu mevzuya dikkatimizi çekmemiz gerektiği, bu manada birlikte çalışmaya gerekseme olduğu, şimdi aşırı farkındalık oluşturulması gerektiği anlamında talepler aldık." niteleyerek konuştu.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu içerisinde Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurduklarını anlatım fail Çavuşoğlu, komisyonun emek harcamaları kendisince bilim verdi.

Çavuşoğlu, Fransa ve Avrupa'daki İslamofobi'nin yükselişinin nice sebebi bulunduğunu, bunların ortada Avrupa Birliği (AB) değerlerindeki kaymanın bulunduğunu söyledi.

AB'nin esas adalet ve özgürlükler, âlemşümul değerler üstünde yükselen birlikte bina olduğuna ayraç fail Çavuşoğlu, bunların sarsılmaya başladığını gördüklerini aktararak şu biçimde bitmeme etti:

"Gittikçe son birim ve uç noktalardaki politik erkek oyuncular kabilinden geçer sözlerin neymiş müntehip gözetiminde geçer akçe ve delici sebep kadar değerlendirilip özek siyasetin de diline yansımaya başladığını görüyoruz. Merkezde arazi düzlük siyasetçilerin bu dili benimsediğini ve nedeniyle yasal birlikte gestalt kadar görünmeye başlandığına tanıklık ediyoruz. Basının da kullandığı kıstak bu manada aşırı karışık dil.

En önemlisi de suçların şahsiliği prensibi. Bir suçu etkin o suçun sorumlusudur. Yaptırım uygulanır ancak suçu işleyenin kimliği ve dini aidiyeti nedense Müslüman ve İslam olduğunda ıtlak yapılıyor. O eş İslam inancına erbap ise yıldırı eylemi kendisine değerlendiriliyor. Bir insanoğlunun öldürülmesi etraflı insanlığın öldürülmesi gibidir. Onun Müslüman olması tartışılır ancak onun iddiasında bulunmuş yer aldığı düşüncesince etraflı birlikte İslam'a ıtlak yapılarak ve hakeza birlikte kıstak kullanılarak hepsi Müslümanların bu motivasyona erbap yer aldığı anlamında güvence atıf ediliyor."

Çavuşoğlu, bununla ilişik emek vermek yapacaklarını anlattı.

İslam karşıtı saldırılara verilen kalanlar şikayette olmadığı ve sineye çekmiş yer aldığı düşüncesince bu saldırıların yük dibine alınamadığını anlatım fail Çavuşoğlu, STK temsilcilerinin Fransa'da yaşadıkları zorlukları ve İslamofobi ile alakalı gözlemlerini dinledi.

"Seçmen kazanabilmek düşüncesince emaret laflar kullanılmamalı"

Milletvekili Tanal ise görüştükleri senatörlerin, Fransa'nın hepsi dinlere denktaş biçimde yaklaştığını dediğini aktardı.

Fransa ile diyaloğun sürmesi icap ettiğini dile getiren Tanal, ilmek ve vicdan özgürlüğünün insanoğlu hakkı ve demokratik devletlerin "olmazsa olmazı" bulunduğunu söyledi.

Tanal, ilmek ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesinin insanoğlu haklarının ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Bunu senatörlere ilettiklerini, onların da buna katıldıklarını özetleyen Tanal, siyasetçilerin "üst perdeden ve dokunca verecek biçimde oy derlemek ve müntehip kazanabilmek bunun şeklinde emaret sözler" kullanmaması gerektiğine dikkati çekti.

Mahmut Atilla Kaya da rasizm ve İslamofobi'nin hoppadak Fransa'yı değil hepsi Avrupa ve ABD'yi sardığını belirtti.

Türkiye ile Fransa ilişkilerinin şimdi elleme olması şeklinde dobra şeylerin yaşanabileceğini anlatım fail Kaya, ilişkileri hoppadak bu bap ile sınırlandırmanın akıllıcasına yaklaşım olamayacağını düşündüğünü kaydetti.

Kaya, Avrupa'nın nice ülkesinde ve ABD'de yükselen popülizme ayraç etti.

MHP'li Karataş, Müslümanlar ve Türklerin yaşamış yer aldığı coğrafyalarda tarihî süreçte eskiden yaşananları unutmayarak husumet önleyen uluslar ve devletlerin bulunduğunu dile getirdi.

Fransa'da canlı Türklerin sağ duyulu olup donanmasına ve beraberliğini pekiştiren içsel duygularla birlikte araya gelmesi icap ettiğini anlatım fail Karataş, Türk milletinin din, kıstak ve soy ayrımı yapmadan herkesi sevdiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ