USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tekirdağ'da tezgahların gözdesi 'çinekop' oldu

Marmara Denizi'nde balıkçıların ağlarına takılmaya başlamış olan çinekop tezgahlarda yerini almaya başladı.

Tekirdağ'da tezgahların gözdesi 'çinekop' oldu
02-11-2021 11:55
Tekirdağ

Tezgahlarda kilosu 70-80 liraya müşteri bulan çinekop, vatandaşın en aşırı yeğleme etmiş bulunduğu balık türleri ortada arazi alıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, çinekopun tezgahların dünkü gözdesi bulunduğunu söyledi.

Lüferin peşi sıra çinekop ve hamsinin ağlara takılmaya başladığını tamlayan Pehlivanoğlu, "Çinekop bundan sonraları tezgahları süslemeye başladı. Bu yıl sonuç müşterek ayda balıkçılar dobra lüfer avladı. Lüfer müşterek dobra azaldı. Balıkçılar hamsi, istavrit ve çinekopla kıyıya dönüyor. Bundan sonraları çinekopun bitmeme edeceğini düşünüyoruz. Çeşidin ve bolluğun olmasıyla yurttaşlar da gani dolgunca balık yiyecek." dedi.

Balıkçı Hasan Erol da vatandaşların çinekop lezzetinden vazgeçmediğini dile getirdi.

Fiyatının faziletli bulunmasına karşın çinekopun yeğleme edildiğini özetleyen Erol, şöyleki konuştu:

"Sezon palamutla başlamıştı hâlâ sonraları lüfer oldu. Lüfer ve pelit bundan sonraları azaldı. Hamsi, istavrit 40 liradan satılmaya bitmeme ediyor. Çinekop mevsimi de başladı. Geçen hafta fiyatı 40-50 liralık ortada bulunan çinekopun bu hafta fiyatı arttı. Hava şartlarına uyarınca fiyatlar değişiyor. Çinekop tatlı hoşur bulunduğu düşüncesince yurttaşlar çeşidinden değme devir yeğleme ediliyor. Satışları da güzel. Lezzet anlamında aşırı dobra müşterek balık."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ