USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın 2021 yılını, 5 yıldan bu yana bitmeme fail ikiz haneli nema trendini koruyarak yüzdelik 30'un üstünde büyümeyle tamamlayacaklarını belirtti. 2021'i değerlendiren ve doğacak hedeflerini özetleyen Ayyarkın, 2016'dan buyana sürdürdükleri uy

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'
30-12-2021 12:05

40 yılı müşterek hayli geçmişi olan, 28 para aktarımı merkezi, 1000'e andıran şube, 16 bin etkin ve 5 binden müşterek tomar araç ile Türkiye'nin ciharıyek indinde işlev verici Aras Kargo, akıbet senelerde icra ettiği yatırımlarla ameliyat şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştü. Geleceğin iş modellerini bugünden kasılma etmeye uyanıklık gösteren, jüpiter memnuniyeti ve kaliteyi işinin merkezinde tutan, teknolojiyi iş süreçlerine bütünleşmiş ika dair aceleci sefer düzlük müşterek yapıda olduklarını kail Aras Kargo'nun Genel Müdürü Utku Ayyarkın, 2021 yılını değerlendirdi, doğacak hedeflerini anlattı.

2021 yılının pandemi etkisiyle iş dünyasının yeni koşullara akla yatkın operasyonel dönüşümlere odaklandığı müşterek sene bulunduğunu tamlayan Ayyarkın, “Kargo piyasası pandemi süreciyle beraberce tarihinin en kalabalık zamanına girerken bire müşterek vakitte ayrımlı müşterek dönemecin de eşiğine geldi: dijitalleşme. Sektör bu manada önce imtihanını pandeminin de öncesinde 2019'un akıbet çeyreğinde e-ticaret tenzilat kampanyalarının yapıldığı çağda vermişti. Biz öncesinde para aktarımı merkezlerimize ve teknolojimize ağır yatırımlar yaparak o devre güzel hazırlanmıştık. O çağda ‘Biz bu denli yatırımı yapıyoruz lakin bu yetenek ki bilgili ne devir dolar' diyerek düşünüyorduk. Fakat pandemiyle beraberce beklenmeyen müşterek halde bu kapasiteleri kullanır bir vaziyete geldik, zira salgının önce senesinde 1'e 1'den müşterek tomar gelişme oldu. Pandemi öncesinde günce averaj 500 bin kargo taşırken, pandemiyle beraberce günde 2 milyon ve üstünde kargo taşıdığımız eyyam oldu. Mayıs 2021'de müşterek günde 2 milyon gönderiyle üstün dereceli sayıda adrese uğradık. Yıl böylecene 200 milyonun üstünde adrese yakalanmış olacağız. Türkiye nüfusunu yılda dü kereden henüz müşterek tomar görüşme ettiğimizi söyleyebiliriz” halinde konuştu.

“Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştük”
Gerek mütebeddil mahveden beklentilerine akla yatkın gerçekleştirdikleri kılavuz teknolojik yatırımlar, icap saatlik el işi kapasitesi açısından bu piyasanın en ehemmiyetli oyuncularından birisi olduklarının altını çizen Utku Ayyarkın, “Önümüzde uygulayım bilimi ile iç içe bilgili görülmemiş müşterek çocuk ve onlarla beraberce farklılaşan istihlak alışkanlıkları, kürevi salgının da etkisiyle henüz hızlanan ve kalan online alım satım alışkanlığı, ticari faaliyetlerde uç teriminin tedricen ortadan kalktığı kürevi müşterek veriş ve görülmemiş müşterek dünya düzeni var. Gelecek planlamalarımızı yaparken bu yeni dünya düzeni ile uyumlu; bileşimli zeka, iri data teknolojik gelişmeler ve tedricen yükselen müşterek trend bulunan kişiselleştirmenin ön plana çıkmış olduğu birinci sınıf işlev sunmaya odaklandık. Biz bu yeni dünya düzeninin hazırlığına öngörülü müşterek halde 5 sene öncesinden başlayarak tamamı iş süreçlerimizi buna gereğince tasarladık. Uçtan kuyruk sokumu kemiği uygulayım bilimi yatırımlarımızla, odağımıza kaliteyi alarak, hem operasyonumuzu henüz dinç müşterek yapıya kavuşturmayı hem de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı planladık. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz bu süreçte tevzi ve teslimat, operasyon, jüpiter deneyimi kabil işimizin tamamı aşamalarını mütebeddil mahveden beklentilerine henüz da akla yatkın bir vaziyete getirdik” dedi.

“Sektörün otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusuyuz”
Pandemi ile beraberce e-ticaret kütlesinin arttığını ve mütebeddil mahveden akımları ile yeni müşterek iş modeli oluştuğunu vurgulayan Ayyarkın, “Artık baş döndürücü henüz müşterek tomar adrese uğruyor ve henüz ıvır zıvır paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası ıvır zıvır paket uğurlama hacmini henüz güzel yönetebilmek düşüncesince ıvır zıvır paket ayrıştırıcı izole bant sistemleri yatırımlarını devreye aldık. Bu sene ıvır zıvır paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete andıran seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 aracısız tevzi depomuz ile kalan prosedür hacmini henüz da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. 2016'dan beri para aktarımı merkezlerimizde yaptığımız yatırımlarla saatlik kargo el işi kapasitemizi 3 katına çıkardık. Bu yatırımlarla bu piyasanın otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu durumuna geldik. Önümüzdeki çağda de Anadolu'daki ayrımlı şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz” dedi.

Kargo dolapları ile 7/24 kargo teslimatı
Değişen mahveden alışkanlıklarının; adrese konfirmasyon modeline seçenek teslimat noktaları gereksinimi doğurduğunu tamlayan Ayyarkın, şunları söyledi: “Müşterilerimiz artık, vakitten ve mekândan ari kargosunu kesinlikle ve nereden konfirmasyon alacağını seçebilmek istiyor. Bu ihtiyaca cevap hasretmek amacıyla Aras Burası esnaf ve fırıldak noktalarını yaşama geçirdik. Aras Burası kargo teslimat noktaları müşterilerimizin ürünlerini kendilerine en geçenlerde konfirmasyon alabilecekleri lokasyonlarda konumluyoruz. Kısa müddette 1000'e andıran noktaya ulaştık. Bu işlev gönderinizi en andıran esnaf noktasından yahut emek hasretmek saatleri haricinde 7 çağ 24 çağ kargo dolaplarından konfirmasyon almanızı sağlıyor. İşlemler, mobilize yürütüm ve self service kanallarından rahatlıkla yapılabiliyor.”

“5 yılda 1 bilyon TL yatırım”
Gelecek hedeflerini de özetleyen Ayyarkın, “2022 senesinde da, müşterilerimizin mütebeddil beklentilerine uygun, kaliteyi odağa aldığımız jüpiter deneyimini geliştirmeye müteveccih yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki 5 sene içre hep 1 bilyon TL yatırım amacımız bulunuyor. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dalavere sistemleri yatırımlarımızla kalitemizi henüz da istikbal müşterek seviyeye taşıyacağız. Adım etap jüpiter bilgilendirmesi, jüpiter kolaylığı, jüpiter ilişkileri yönetiminde atacağımız adımlarla yegâne jüpiter deneyimi planlıyoruz. Transfer merkezlerimize ve IT altyapımıza yapacağımız ek yatırımlarla sektördeki kılavuz ve yenilikçi konumumuzu koruyacağız. Hayata geçireceğimiz bu projelerle beraberce veriş liderliğimizi perçinlemeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan, totaliter müşterek basar açısıyla sürdürülebilirlik çalışmalarımıza da bitmeme edeceğiz. Çevreye, topluma ve ekonomiye ulama iletmek neredeyse ayrımlı bölgelerde yürüttüğümüz faaliyetleri genişletmeyi amaçlıyoruz. 2021 yılında, UN Global Compact'ın Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak sürdürülebilirlik hedeflerimizi cihanşümul taahhütlerle henüz çelimli müşterek zemine taşıdık” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ