USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Teksas'taki ekol saldırısıyla ait yetkililer birbirini suçlamaya başladı

Eyalet polisi, saldırgana geç müdahaleden yerli polisi mesul tutarken Uvalde Belediye Başkanı McLaughlin ise eyalet yetkililerini "kendi polislerini korumakla" suçladı.

Teksas'taki ekol saldırısıyla ait yetkililer birbirini suçlamaya başladı
22-06-2022 19:03
New York

ABD’nin Teksas eyaleti Uvalde nahiyesinde güzeşte ay 19 mektepli ile 2 öğretmenin öldürülmüş olduğu ekol saldırısında, polisin geç müdahalesiyle alakadar tartışmalar sürüyor.

Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steve McCraw, atılım karşı devam eden anket çerçevesinde eyalet meclisi senato komitesine verdiği ifadede, atılım haset hoca eşini destek olmak talip müşterek kollukçu memurunun silahına el konulduğunu öne sürdü.

McCraw, saldırıda öldürülmüş dü öğretmenden bir tanesi bulunan Eva Mireles’ın vurulduktan sonradan kollukçu benzeri Ruben Ruiz’i arayarak iane istediği belirterek “O kâmil okulda mevcut Ruiz, bunun üstünde koridorda gelişmek arzuladı fakat durdurularak silahı elinden makbuz ve görüngü yerinden uzaklaştırıldı.” dedi.

“McCraw, kendine ilişkin polisleri müdahalenin haricinde avlamak düşüncesince köksüz söylüyor”

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin ise şehremaneti meclisi toplantısında, iddialar üstünde Steve McCraw’ı, transparan sıfır müşterek biçimde seçme ve sızma bilgilerle soruşturmayı manipüle ederek dikkatleri apayrı yöne çekmeye çalışmakla suçladı.

Saldırı acilen minimum 8 ayrı ayrı manşet kuvvetine ilgilendiren polislerin okuldaki koridorda bulunduğuna dikkati çekici McLaughlin, “McCraw, kendine ilişkin polisleri müdahalenin haricinde avlamak düşüncesince köksüz söylemeye, hata bilim sızdırarak hata izleyeceği yolu göstermeye bitmeme ediyor. Her brifingde, o gündüz görüngü durumunda mevcut öz polislerini dışarıda tutuyor.” diye konuştu.

McLaughlin, McCraw'ın ailelere asıl karşılık hasretmek ve birlik müşterek dışa vurum arz etmek mecburiyetinde bulunduğunu belirterek "Uvalde düşüncesince ehemmiyetli olan, bu kalbi münkesir ailelerin ve bu üzüntülü topluluğun, birlik müşterek anket ve o gündüz olanlara ilişkin akıllıca müşterek dışa vurum almasıdır. Küçük iç çekişmeler, tıklama tuzağı manşetler ve siyasal gayeli hata keçisi bulmalar hiç kimseye araştırma görevlisi olmuyor. Bunlar topluluğu bölüyor ve üzüntülü aileleri elan da öfkelendiriyor." ifadelerini kullandı.

Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steve McCraw, yeni ifadesinde, Uvalde polisinin saldırıdaki müdahalesini "sefil müşterek başarısızlık" adına nitelemiş, Uvalde ekol bölgesi kollukçu şefi Pete Arredondo’yu tehirsiz ötürü mesul tutarga onu "polislerin hayatını, evlatların hayatlarının önüne koymakla" suçlamıştı.

Saldırıda polisin vaktiyle karışma etmediği tartışması

"AR-15" tipi hudayinabit atılım silahı ile 24 Mayıs'ta Uvalde nahiyesindeki Robb İlkokuluna atılım düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, birbirine komşu dü sınıfa girerek 19 bebek ve 2 öğretmeni vurarak öldürmüştü.

Uvalde polisi, agresif okula girdikten sonradan dışarıda muntazır ailelerin rica ve ısrarına karşın 1 vakit 17 ahit süresince karışma etmemekle eleştirilmişti.

Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, saldırıdan ahir günlerde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında eleştirilere karşılık vermiş, görüngü yerindeki kumanda merkezinin "çocukların riziko altında olmadığını" düşündüğünü, bundan ötürü taktik timleri beklediğini söylemişti.

McCraw "O kâmil görüngü noktayı komutanı, çalışkan müşterek agresif durumundan barikatların peşine sığınmış müşterek bireye geçildiğine inanıyordu. Ancak eldeki bilgilere göre, açık açık o sınıftaki füru riziko altındaydı ve agresif da hala aktifti. Bu, hata müşterek karardı." ifadesini kullanmıştı.

Uvalde ekol bölgesi kollukçu şefi Pete Arredondo da 10 Haziran’da Texas Tribüne gazetesine verdiği mülakatta, görüngü haset kendisini yavaşlatır düşüncesiyle telsizi yanına almadığını, kendisini ekipleri başöğretmen mesul baş adına görmediğini ve yetkinin fevk dozaj apayrı birine devredildiğini düşündüğünü anlatmıştı.

Saldırganı kımıldatma etmemek düşüncesince ekol koridorunda 40 ahit beklediğini tamlayan kollukçu şefi, "Ben, o gündüz hiç kimseye sınıfa girmemesi üstüne emir vermedim, çabucak mukteza yardımları istedim." açıklamasında bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ