USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: 2022 ile ilişik iddialı müşterek hedefle yola çıkmak bulunuyoruz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2022 ile ilişik iddialı müşterek hedefle yola çıkıldığını belirtti.

Ticaret Bakanı Muş: 2022 ile ilişik iddialı müşterek hedefle yola çıkmak bulunuyoruz
07-01-2022 17:59
İstanbul

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) çeşidinden İstanbul'da planlı "MÜSİAD 2022 Dengeli ve Güçlü Büyüme Hedefleri" toplantısına katıldı.

Türkiye'nin, akıbet 20 yılda kazançlı ve politik bakımdan iri ve DOĞRU dönüşümlerden geçtiğini ve AK Parti iktidarları çağında madun yapıdan sanayiye, lojistikten ulaşıma, öğrenimden sağlığa denli nice bölgede dev planların yaşama geçirildiğini dile getiren Muş, sert temellerde kurgulanan azimkâr müşterek idare ile Türkiye'nin akıbet zamanlarda yaşanmış bulunan global çaptaki olumsuzlukların etkilerini en uzuv indirdiğini kaydetti.

"Türk iş dünyası, 2021 senesinde faiz ve dışarı satım performansının mimarı olmuştur"

Dünya ekonomisinin salgınla beraberce aynısı benzer yepyeni hammadde ve tedbir sorunlarıyla mücadele etmek yerinde kaldığını anımsatan Muş, "Türkiye, hepsi bu aksi şartlara karşın akan müşterek tomar verici müşterek diyar olma gayesi doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, dışarı satım ve balans temelinde tehlikesiz adımlarla ilerlemektedir. Makro göstergeler çerçevesinde bakılınca 2021 yılı, Türkiye düşüncesince hepsi dünyada kopan fırtınaya karşın ehemmiyetli ara büküm edilen müşterek sene olmuştur." ifadelerini kullandı.

Devam fail ipham ortamına karşın Türkiye'nin, atılmış akıllıcasına adımlarla, bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı biçimine geldiğini tamlayan Muş, "Zorlu şartlar altında bile faaliyetlerini sürdürmeyi başaran Türk iş dünyası, 2021 senesinde ülkemizin ortaya koyduğu faiz ve dışarı satım performansının mimarı olmuştur. Zira İş dünyamızın gösterdiği bu faziletli başarım ile faiz ve ihracatta ehemmiyetli başarılar elde edilmiştir." diyerek konuştu.

"2022 ile ilgilendiren iddialı müşterek hedefle yola çıkmak bulunuyoruz"

Bakan Muş, aşılamadaki hızlanmanın ve kazançlı faaliyetlerdeki kısıtlamaların kaldırılmasıyla 2021 yılına çelimli müşterek baş karşılayıcı Türkiye ekonomisinin, senenin geçmiş üç çeyreğinde erdemli oranlı, azimkâr ve etraflıca müşterek faiz performansı gösterdiğini anımsatarak, şöyleki bitmeme etti:

"İhracat artışının büyümedeki yansımalarını, istihdam, endüstri üretimi, yetenek yararlanma payı kabil makroekonomik göstergelerden de eğlenmek mümkündür. Türkiye ekonomisi 2021 yılı teşrinievvel kocaoğlan bakımından pandemi önceleri devre layıkıyla 2 milyon arttırma istihdam oluşturmuştur, böylelikle endüstri üretiminde çelimli toparlanma sağlanmış, yetenek yararlanma oranlarında pandemi önceleri seviyelerin dair çıkılmıştır. 2021 yılını aut ticarette ehemmiyetli müşterek başarıyla kapatarak geride bıraktık ve 2022 ile ilgilendiren iddialı müşterek hedefle yola çıkmak bulunuyoruz."

Bakan Muş, büyümenin yarısından fazlasının belirgin ihracattan geldiğine dikkati çekerek, doğacak devirde de Türkiye’nin ihracatını yükseltmek yoluyla akan müşterek tomar verici diyar hedefine başarmış olacağını bildirdi.

Mıuş, "Bu sene ekonomimizin yüzdelik 9'un üstünde müşterek faiz gerçekleştireceğini bekliyoruz. Böyle müşterek faiz rakamıyla, aşırı az müşterek akan açıkla 2021 yılının kapanacağını düşünüyoruz ve ortaya çıkma bulunan akan bariz Türkiye düşüncesince akçalanmış edilemeyecek, döndürülemeyecek müşterek numara tek değil. Çünkü döviz mevduat hesaplarındaki rakamın aşırı aşkın altında müşterek rakamla kapatmış olacağız." diyerek konuştu.

"E-ihracatla ilgili müşterek enfrastrüktür yapmaya çalışıyoruz"

E-ihracat mevzusuna da yer veren Muş, "Biz e-ihracatla ilgili müşterek enfrastrüktür yapmaya çalışıyoruz ve e-ihracatta firmalarımızın karşılaşmış olduğu en ehemmiyetli sorun, bunların nakliyesinde, lojistiğindeki maliyetler... Bu maliyetlerin aşağılık çekilmesiyle bu arada e-ihracatta şimdi kompetitif olabileceğiz. Dolayısıyla bunun üstünde bazısı çalışmalarımız var. Ve bu taşımalık harcamalarını tığ şimdi aşağılara çekebilirsek, bizim e-ihracatta gideceğimiz ağır müşterek ara bulunduğunu düşünüyoruz." dedi.

Muş, fariza ihracatına bağlı ise şunları kaydetti:

"Yine ayrımsız halde fariza ihracatıyla ilgilendiren bazısı şeyler dile iletmek istiyorum. Bizim şimdiye denli konuştuğumuz dünyalık ihracatı 250 bilyon dolar fakat bunun indinde Türkiye'nin ağır müşterek fariza ihracatı var. Cumhurbaşkanımızın dışarı satım oranlarını açıklamış olduğu toplantıda, çelimsiz müşterek müddet içinde fariza ihracatında 100 bilyon dolarlık müşterek rakama ulaşacağımızın müjdesini verdi. Pandemi koşulları bizi gezim gelirlerimizde geriye itmesine karşın orada müşterek toparlamaya gidiyoruz ve bunun indinde esenlik turizminden tahsile yazılım ihracatından siber güvenliğe denli üstencilik hizmetlerinden danışmanlık dizayn hizmetlerine kadar, gastronomiye denli geri fariza hizmetlerine denli sert aşırı bölgede Türkiye belirgin fariza ihracatçısı adına öne çıkmakta. Dolayısıyla 250 bilyon doların indinde gerçekte fariza ihracatımızı da koyduğumuz devir aşırı şimdi yukarılarda müşterek hep dışarı satım rakamına başarmış olacağız.”

Yeşil Mutabakatla ilgilendiren de ağır müşterek düzentileme yaptıklarını bildiren Muş, bu mevzuyu yakından izlem ettiklerini ve ilgilendiren paydaşlarla da müşterek eş güdüm içinde bu süreci götürmeye çalıştıklarını anlattı.

"Kara bulutları yapmaya çalışanlara katiyen ve katiyen kulak asmayın"

İş hayatına "işlere odaklanma" çağrısında mevcut Mehmet Muş, laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'nin akan denge, faiz ve bütçe rakamlarına ve hep ve amme borçluluk oranlarındaki sayılara baktığımızda hayattaki en metin devletlerin başlangıcında geldiğini ferah ferah anlatım edebiliriz. Buradan MÜSİAD camiasına, sizin vesilenizle iş hayatına şu mesajı özgülemek istiyorum. Herkes işine odaklansın. Türkiye'nin 2022 ile alakalı hedefleri belirgin bariz ve bunları yakalamayla ilgili en önemsiz müşterek tereddüdümüz yok. Kara bulutları yapmaya çalışanlara katiyen ve katiyen kulak asmayın. Rakamlara baktığınız devir Türkiye'nin öz içindeki rakamlarına baktığınız devir dünyayla da karşılaştırma ettiğiniz devir ne denli metin müşterek yapıda bulunduğunu görürsünüz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ