USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: Oyun ve yazılım ihracatçılarına ağır teşvik ve desteğimiz var

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bizim ilkin oyun ve yazılım ihracatçılarına müteveccih aşırı ağır teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en şişman tarafını da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Muş: Oyun ve yazılım ihracatçılarına ağır teşvik ve desteğimiz var
24-09-2022 16:00
İstanbul

Güngören Belediyesi çeşidinden "3. Binyılı İnşa Et" mottosuyla, Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde mütekellim Bakan Muş, yazılımın Türkiye açısından önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim başta oyun ve yazılım ihracatçılarına müteveccih baş döndürücü ağırbaşlı teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en şişman yönünü da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz. Buradan oyun geliştirip bunu iklim dışına satan, ihraç fail baş döndürücü birlikte tomar gencimiz var. Ben buradaki kursiyerler toplandıktan sonradan kılıç görü adına buradaki arkadaşlara da birlikte bilgilendirme de yapabiliriz. Yani buralara ne başvurma edecekler? Bakanlığın desteklerinden ne yararlanma edecekler? Nasıl faydalanacaklar? Hem ülkeye, bu birlikte inisiyatif adına dirimlik bununla birlikte kendilerinin kariyerlerinde ehemmiyetli birlikte yarar elde etmiş olabilir diyerek düşünüyorum."

Muş, Alt+Tab Kuluçka Merkezi'nin gençlerin kursiyerlerin gelişimine ağırbaşlı yardım sunacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bura ağırbaşlı anlamda ilgi görürse behemehâl belediyemiz hâlâ ayrımlı birlikte mekanı gitgide tasarlayacaktır. Yazılım, geleceğin mesleği şu an caba bu tercih ettiğimiz mikrofondan şu an meydana getirilen kayıtlara derece katı baş döndürücü bölgeyi domine ediyor. Dolayısıyla azalacak birlikte trendi yok. Artarak bitmeme edecektir. Hayatımızın rastgele dalında yazılım olacaktır. Otomatik kapının açılışından klimanın çalışmasına derece kablosuz mikrofonlardan telefonların pırtı almasına derece bilgisayarlara derece yaşamın katı baş döndürücü bölgesini domine fail birlikte düzlük burası."

Kuluçka merkezinin şehremaneti binasında vatandaşların ihtiyacını karşılayacak birlikte mekan adına tasarım edildiğini tamlayan Muş, şunları kaydetti:

"Bu anlamda emeklerinden ötürü şehremaneti başkanımıza ve kadrosuna teşekkürname ediyorum. Hayırlı, kademli olsun baş döndürücü hoş, dobra birlikte tasarım yapılmış. Belediyenin bu katında tahsis edilmesi başkaca ehemmiyetli birlikte bakış açısı olmuş. Yani hemen amme görevlilerinin, mensuplarının bulunduğu birlikte arazi değil. Aynı sürede vatandaşın da birlikte ihtiyacını karşılayacak birlikte mekan adına tasarım edilmesi ayrımlı birlikte görk olmuş. Hayırlı olsun diyorum."

"Geleceğin kodu burada yazılacak"

Merkezin sloganında arazi almış bulunduğu kabilinden üçüncü bin senenin kodunun yazılımcı çoluk çocuk sebebiyle yazılabileceğini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, "Alt+Tab memleketimiz düşüncesince izlemsel bulunan yazılım sektörüne çelimli erler esermek neredeyse kuruldu. Gençlerimizi online kaynak ve algoritmik yorum ile merkeze bildirme edeceğiz. Gençler, Agile Proje Yönetim Metodolojisi ile asıl projelerde arazi alacaklar." dedi.

Yazılımcı ordusu yetiştirecek

Yetenekli gençleri, yazılım bölgeyi profesyonelleri ile birlikte araya getirecek bulunan Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi, gençlerin yenilikçi ve kip projelerde arazi almalarına olanak sağlayacak. 7 devir 24 zaman bariz olacak Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi sayesinde, sektörde tecrübeli birlikte Team Lead/Project Manager eşliğinde Agile Metodolojisiyle açılan projelerde gailesiz yazılımcıların fariza almaları sağlanacak.

Yazılımcılar merkezdeki hepsi bakım ve ikramlardan parasız adına yararlanacak. Düzenli adına söyleşiler ve workshoplar gerçekleştirilecek. Böylece, üçüncü bin yılda dünkü ve çelimli Türkiye’nin yazılımcı ordusuna dünkü neferler kazandırılacak.

Üçer maaş eğitimler verilecek

100 yabanlık düzentileme alanı, 70 yabanlık konuşma salonu, oyun ve tatil alanı, dört nüsha güruh odası, 150 metrekare kuma bölgeye erbap bulunan Alt-Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'ne müracaatlar online adına bildirme edilecek. Her üç ayda birlikte 7 insandan oluşan 16 grup merkeze bildirme edilecek. Ekipte arazi takanak şahıslar 17-30 gözyaşı ortada olacak.

Algoritmik yorum ile merkeze bildirme edilen gençler, asıl projelerde arazi alarak menfaatlerini tüketicilere hazırlayabilecek. Tüm Türkiye’den pırtı yapılabilecek merkeze müracaatlar alttab.gungoren.bel.tr adresi üstünden alınacak. 1 Ekim 2022 Cumartesi haset zaman 15.00'te de online adına merkeze bildirme imtihanı gerçekleştirilecek. 10 sorudan oluşan testi başarıyla güzeşte 112 isim merkeze bildirme edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ