USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a anahtar köprüleri kuruyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Kızılayın Sudan'daki kalkınma ve insancasına iane odaklı projeleri istihdamı destekliyor, onlarca genci geleceğe hazırlıyor.

TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a anahtar köprüleri kuruyor
28-01-2022 13:46
Hartum

Türkiye'nin arkadaş elini dünyanın ciharıyek yanına uzatan kurumlar TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a dil köprüleri kuruyor.

TİKA, sağlık, eğitim, tarım, kültürel ve zamanı mirasa müteveccih insancasına ve kalkınma projeleriyle ön plana çıkarken, Türk Kızılay da sel, göç, açlıkla mücadele, emraz kabil insancasına buhran odaklı çalışmalarla Türk halkının Sudan'ın beraberinde bulunduğunu hissettiriyor.

TİKA akıbet olarak, Türk Kızılayın desteklediği "Geçim deposu ve Meslek Edindirme Projesi" ile Sudan Kızılayı kabilinden belirlenen 39 Kızılay gönüllüsü gence kusursuz kuvvetli mesleksel terbiye verdi.

Türkiye bu projeyle, kolonyalist ve yayılımcı güçlerin bilakis Türkiye'nin kırkyıllık zamanı bağlarının bulunmuş yer aldığı karındaş Afrika halkının kalkınması ve güçlü olması düşüncesince "yumuşak güç" stratejisi kapsamında kıtada mevcut bulunduğunu birlikte kere henüz kanıtladı.

TİKA'nın Afrika'da gerçekleştirdiği planlar kazançlı ve içtimai altyapının gelişmesi, kültürel teşrikimesai ve iletişimin geliştirilmesi, insancasına yardımlara dayanak noktası bildirmek açısından iri ehemmiyet taşıyor.

TİKA'nın terbiye merkezinde, Sudan Kızılayı kabilinden belirlenen gençlere tekstil, çıpa kaynak, elektrik, möble ve iklimlendirme-soğutma sahalarında kuvvetli birlikte terbiye verilirken, Türk Kızılay da gençlerin eğitim, besleme ve erişim giderlerini üstlendi.

Gençlerin doğrudan işe başlamaları ve kazandıkları bilim ve beceriyi kazançlı birlikte faaliyete dönüştürmelerine olanak bildirmek neredeyse herhangi birlikte birine mesleksel malzemeler gerçekleştirme edildi.

TİKA kabilinden Sudan'da 2013'te kurulan Hartum Mesleki Eğiticiler Eğitim Merkezi'nde 5 binden birlikte tomar Sudanlı kaynakçılık, mobilya, tekstil, bilgisayar, elektrik, iklimlendirme-soğutma kabil muhtelif bölgelerde manzume sahibi oldu.

"Daha önceki benzer yepyeni birlikte plan gerçekleştirildi"

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, şehadetname konfirmasyon töreninin arkası sıra AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Yarından itibaren herhangi birlikte birisi özlük işlerini hazırlamaya başlayacaklar. Sudan’da ihtimal de Afrika’daki en çağdaş uygulayım terbiye merkezlerinden birisini düz yazı etmiştik. Burayı lazım STK'ler gerekse amme kurumlarıyla teşrikimesai içinde baş döndürücü canlı koyu birlikte halde kullanıyoruz. Gençler burada yaşama atılıyorlar. Türk ve Sudan Kızılayı ve TİKA'ya teşekkürname ediyorum." dedi.

Sudan Kızılayı Genel Sekreteri Afaf Ahmed Yahya da Türkiye-Sudan ortaklığında Türk halkının ve Türk Kızılayın iri yardımı ile henüz önceki benzer yepyeni birlikte plan gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sevgi, iletişim, ulusal terbiye değerleri, insancasına diplomasi, amme diplomasisi mahmul sulh ve istikrarı, ulusal değerleri, donsuz aileleri destekleyen zait hasbilik terimine toy birlikte kilometre taşı ekleyen, ulusal duyguları da içeren birlikte proje, toy birlikte konsept. Öğren, çalış, kulaklı lakin birlikte kıyamet yerinde malınla bedeninle başkalarına da dayanak noktası ol. Emeği geçenlere teşekkürname ediyorum."

TİKA Sudan Koordinatörü Bilal Özden de Sudanlı 39 gencin yaşama atılması ve manzume sahibi bulunmasına punt olduklarını, projenin TİKA kabilinden kurulan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile ait farkındalığın artmasına da punt bulunduğunu vurguladı.

Özden "Son günlerde daim negatif haberlerle gündeme mevrut Sudan'da iyi birlikte haberle deva kabil birlikte plan oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitmenlerimiz tek şeyimizi kem etmedi"

Tekstil eğitimi düzlük öğrencilerden Semmah Ömer, "Çok mutluyum. TİKA ve Türk Kızılayın destekleriyle eğitimimizi tamamladık. Malzeme desteği sağladılar. Bu, geleceğimizi destekleyen baş döndürücü iyi birlikte şey. İnşallah bu plan bitmeme bedel zira nice ferdin buna gereksinimi var." diyerek konuştu.

İklimlendirme-soğutma eğitimi düzlük İbrahim Haşim, "Hamdolsun deneme kazandık. Maşallah, topu topu olanaklar ve ekipmanların yer aldığı kuvvetli birlikte ortamda terbiye aldık. Buradan çıkınca doğrudan dükkan açıp çalışabilecek hale geldik. Hatta bu bölgede arzu olursa mektepli de yetiştirebilirim." dedi.

Ehdaf Hamid de 40 günce kuvvetli birlikte eğitimin arkası sıra sertifikasını ve bağış edilen ekipmanlarını almış yer aldığı düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, duygularını şöyleki anlattı:

"Çok fikrim var. Öncelikle, kendimi geliştirip henüz iri birlikte pozisyona gelene denli küçük birlikte arazi ayırmak istiyorum. Hayallerimiz var. Fırsatları kaçırıyorduk. Şimdi imkanlarımız mevcut ve inşallah ileriye yürüyeceğiz."

Mobilya atölyesinde terbiye düzlük Abdulmunim Hasan da şunları kaydetti:

"Çok yararlanma ettik. Makinaların ekipmanların kullanımından dekorasyon, dizayn ve boyamaya denli herhangi birlikte şeyi öğrendik. Eğitmenlerimiz tek şeyimizi kem etmedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ