USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TİM heyetine İsrail’den 400 alıcı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai uyuşma zaptı imzalandı. 5 sene üzere derinliğine ortak aradan sonraları 100 Türk firmasının toprak almış olduğu TİM heyetinde 400'den ortak tomar İsrail'li şirket ile

TİM heyetine İsrail’den 400 alıcı
08-03-2022 18:14
Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai uyuşma zaptı imzalandı. İş donanması uyuşma zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı. 5 sene üzere derinlemesine hissedar aradan sonradan 100 Türk firmasının arazi almış olduğu TİM heyetinde 400'den hissedar tomar İsrail'li şirket ile bini hayli düet iş görüşmesi gerçekleştirildi. Pandemi periyodunun esasen bu yana, 73 ülkede 105 tecim heyeti oluşturan ve 2022 yılının ilkin fiziksel tecim heyetini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenleyen TİM, Türk ihracatçılarını, dünyanın ciharıyek yanına ulaştırmaya bitmeme ediyor.

Türk şirketlerinin aut tecim hacmini artırmak, dünkü iş birlikleri kasılma etmelerini ve dünkü envestisman fırsatlarını değerlendirmelerini sağlamayı amaçlayan TİM, bu kapsamda fiziksel tecim heyetlerinin ikincisini İsrail'in Tel Aviv şehrine gerçekleştirdi.

22 sektörden 36 bütünlük ve 41 şirket temsilcisinin aralarında bulunmuş olduğu İsrail Ticaret Heyeti açım programına Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci, İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Avrupa Dairesi Direktörü Ami Levin, İsrail dışsatım Enstitüsü Başkanı Ayelet Nahmias-Verbin, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn ve TİM Başkanı İsmail Gülle katıldı.

İsrail Ticaret Heyeti programında açım konuşmasını karşılayıcı TİM Başkanı İsmail Gülle İsrail'deki partnerleriyle buluşuyor olmaktan sevinme duyduklarını tabir etti. TİM Başkanı İsmail Gülle, İsrail'in inovasyon ve uygulayım bilimi ile konuşu büyümenin sağlanacağını yayınlayan kalıp hissedar dünya olduğunu, uygulayım bilimi üretimi konuşu yapısıyla, tıbbi, askeri ve zirai istihsal teknolojisinde başarılarıyla bölgenin en ensesi kalın ülkelerden bir tanesi bulunduğunu laflarına ekledi.

“İlişkilerin gelişmesi, hariç satım ailesi düşüncesince sevinme verici”

Bölgenin dü ehemmiyetli aktörü bulunan Türkiye ve İsrail'in akıbet devirde diplomatik şekilde yakınlaştığını tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Yakın hissedar tarihte Cumhurbaşkanlarımızın katılacağı hissedar zirveyle proses ivme kazanarak ilerleyecektir. İlişkilerin gelişme göstermesi hariç satım ailesi şekilde tamamımız namına da enikonu sevinme verici” dedi.

İsrail'e ihracattaki çelimli artım 2022 senesinde da bitmeme etti

Ticaret heyetlerinin ikinci durağı bulunan İsrail'in, ihracatçıların henüz baş döndürücü var peyda kılmak istediği akıbet adım ayrık hissedar alışveriş bulunduğunu vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle, “2021 yılında, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, yüzdelik 35 artışla 6,4 bilyon dolara ulaştı. İsrail ise bire hissedar devirde Türkiye'ye 2 bilyon dolar hariç satım yaptı. İsrail'e ihracatımızdaki çelimli artım performansı 2022 senesinde da bitmeme etti. Yılın ilkin dü ayında ihracatımız güzeşte senenin bire hissedar zamanına layıkıyla yüzdelik 33 artarak 1 bilyon 357 milyon dolar oldu” sanarak konuştu.

“Bu sayıları baş döndürücü henüz yukarılara taşımamız mümkün”

Yıl bazında aut ticaretlerine bakıldığında, açıklayan rakamlardan henüz faziletli seviyelere ihraz imkanlarının bulunduğunu kesin hissedar biçimde gördüklerini tabir fail TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türk ihracatçıları olarak, kâffesi lehçe ve toptan jeopolitik sınamalara rağmen, İsrail'e ihracatımız akıbet 8 yılda 2,5 katına çıktı. Jeopolitik durumların ticaretin lehine geliştiği hissedar devirde bu sayıları baş döndürücü henüz yukarılara taşımamız mümkün” dedi.

Çelik sahası öne baskı en hissedar tomar artım ise cevahir sektöründe yaşandı

Türkiye'den İsrail'e sektörel bazda en baş döndürücü hariç satım oluşturan sektörlerle ilişik detaylar paylaşan TİM Başkanı İsmail Gülle, 1,4 bilyon dolar ihracatla çeliğin, 700 milyon dolar ihracatla kimyasal maddelerin ve 600 milyon dolar ihracatla otomotiv alanının en hissedar tomar hariç satım karşılayıcı sektörler şekilde öne çıktıkları bilgisini verdi.

“Ticaret heyetimiz, dü dünya arasındaki bu cevheri parlatacak”

Geçtiğimiz yılda İsrail'e ihracatını yüzdelik 87 artı cevahir alanının ve ihracatını yüzdelik 65 artı pörsümemiş ve pörsümemiş dışı metaller alanının özen çekici başarılara imza attıklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sektörlerimizin yanı sıra, ihracatımızı henüz da artırabileceğimiz enikonu ehemmiyetli sektörlerimiz de var. İhracatın gizil ihracata payı en düşüt bulunan sektörlere baktığımızda; yüzdelik 35 ile su ürünleri, yüzdelik 45 ile kozmetik ve yüzdelik 43 ile tahıl sektörleri öne çıkıyor. Potansiyelimizi baş döndürücü endamsız müddette sayılara yansıtabilecek kapasiteye sahibiz. İki ülkenin konuşu yapıları düşünülünce, aut tecim hacmimiz açısında hissedar cevhere ehil olduğumuz açıktır. Bugünkü tecim heyetimizin dü dünya arasındaki bu cevheri parlatacağına kalben inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Karşılıklı ticareti imar yapmak noktasında azimli olduğumuzu gösterdik”

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, sanal, sektörel ve umumi tecim heyetleriyle 100 bini hayli ihracatçıyı dünyanın ciharıyek köşesindeki alıcılarla hissedar araya getirdiklerini tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle, pandemi periyodunun esasen beri 73 ülkede gerçekleştirdikleri 105 tecim bütünüyle pandemiye karşın çapraz ticareti imar yapmak noktasında ne ayar azimli olduklarını gösterdiklerini söyledi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Türk ihracatının çehresini değiştirecek baş döndürücü ehemmiyetli planlara imza attıklarını, TİM Marka Konseyi, TİM Kadın Konseyi ve Genç TİM'i endamsız hissedar müddet içinde faaliyete geçirerek, ihracatlarındaki kâffesi dinamikleri değişik harekete geçirdiklerini belirtti. Gülle, “Bu erek gruplar özelinde mevhum ve umumi tecim heyetleri düzenleyip, hariç satım ailesiyle topyekün hissedar himmet içinde olduk. Tüm bu projeler, ülkemizin aut tecim rakamlarına da akıbet adım müspet hissedar biçimde yansıdı. Dış tecim hacmimiz geçtiğimiz sene 500 bilyon dolara yaklaştı. Şimdi önümüzdeki dünkü hedeflere akilane kararlılıkla yürüyoruz” dedi.

“Türkiye, ülküsel hissedar paydaşlık vadetmektedir”

Türkiye'nin 2021 senesinde yüzdelik 11 büyüdüğünü ve G-20, OECD ve AB devletleri ortada da en çelimli çoğalma performansına ehil dünya bulunduğunu vurgulayan TİM Başkanı İsmail Gülle “Bu büyümenin ½ si ihracatın katkısıyla geldi. Geçen sene Türk sanayisi yüzdelik 17 büyüdü. Türkiye; devim bilimi demografisi, çelimli uran üretimi, degaje verim yelpazesi ve müteşebbis ihracatçılarıyla tecim partneri peyda kılmak düşüncesince ülküsel hissedar paydaşlık vadetmektedir” dedi.

“Bu sene 250 milyar, endamsız hissedar müddette de 300 bilyon dolar hariç satım hedefine ulaşacağız”

Pandemi daha sonra oluşan ticari ortamın yakından tedariği henüz alımlı duruma getirdiğini tabir fail TİM Başkan İsmail Gülle, “Bölge devletleri ile normalleşme süreci çelimli hissedar iradeyle yönetilmektedir. Tüm gelişmeler doğrultusunda, türkiye bu sene inşallah 250 bilyon dolar, endamsız hissedar müddet içinde de 300 bilyon dolar hariç satım hedefine ulaşacaktır. Bu hedeflerimize iktiran yapmak düşüncesince bölgemizdeki ülkelerle iş birliğimizin akıbet adım ciddi bulunduğunu biliyoruz. O sebeple bugün heyetimiz tamamımız düşüncesince hissedar iş seyahatinden baş döndürücü henüz ileride anlamlar taşıyor. Heyetimiz, bulunan ticari ilişkileri güçlendirecek ve derinlemesine vadeli iş birliklerine bap açacaktır” sanarak konuştu.

Bugün açılışını gerçekleştirdikleri ‘İsrail Ticaret Heyeti'nin, sektörlerin bölgedeki ihracatına şişman yardım sağlayacağına inandığını tamlayan TİM Başkanı İsmail Gülle konuşmasını şu biçimde sonlandırdı: “İki dünya arasındaki ilişkilerde dünkü dönemle birlikte, çapraz ticarette bu potansiyeli çabucak değerlendirmemiz gerekiyor. Ben kâffesi bu fırsatları değerlendireceğimize inanarak sözlerime burada akıbet verirken, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, İsrail tecim heyetimizin dişi geçmesini diliyorum”.

İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci: “Toplantı zamanı ziyaretin başlangıcı”

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, başkanlığındaki Türkiye'den böylesine elit hissedar heyete ev sahipliği yapmaktan şişman mevki duyduklarını tabir fail İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci, “Bu forum, akıbet ilkokul yılda bu genişliğinde şişman Türk ve İsrailli iş delegasyonlarının çapraz ticari ilişkilerini imar yapmak ve dünkü teşrikimesai metodları anımsamak düşüncesince yöntemler ve vasıtalar arayacakları ilkin derinti olması itibarıyla benzersizdir” dedi.

Ticaret Heyetinin İsrail'e meydana getirdiği ziyaretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üstünde Türkiye'ye doğacak bulunan İsrail Devlet Başkanı Sayın Isaac Herzog'un ziyaretinden ilkin gerçekleşmesinin önemine yer veren İsrail Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci “Söz konusu ziyaret, Türkiye-İsrail ilişkilerinin baştan normalleşme sürecinde ehemmiyetli hissedar adımdır. Bu bağlamda Büyükelçilik şekilde bugünkü toplantımızı bu zamanı ziyaretin hissedar öncüsü şekilde değerlendiriyoruz” halinde konuştu.

İki ülkenin de bulunmuş olduğu bölgenin, zorluklardan payına düşeni ziyadesiyle aldığını tamlayan Şekerci, “Ancak riskler genişliğinde fırsatlar da bol. Türkiye ve İsrail'in bu zorluklara döş uzatmak düşüncesince teşrikimesai yapması değme dü ülkenin de faydasınadır” dedi.

Şekerci, “Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor. İsrail, Türkiye'nin 9'uncu en şişman tecim ortağı ve Türkiye İsrail'in 8. şişman tecim ortağı. Ancak hem Türkiye'nin hem de İsrail'in birbirinin ilkin 5 tecim ortağı ortada arazi almaması düşüncesince asıl hissedar bariyer yok. Bu uygulanabilir hissedar hedeftir.

Bu amaçla ve başta Cumhurbaşkanlarımız arasındaki görüşmenin arkası sıra Türk resmi kurumları, kuma çalışmalarında iş camialarımıza doğruluk ettikleri desteği vermeye bitmeme edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Tam potansiyelimize iktiran yapmak düşüncesince turizm, enfrastrüktür ve inşaat, enerji, tababet endüstrisi, zirai istihsal ve faziletli uygulayım bilimi üzere bölgelerde teşrikimesai fırsatları incelenmelidir. Ayrıca, ekonomilerimizin mütemmim doğası cezaevi önüne alındığında, üçüncü ülkelerdeki teşrikimesai potansiyeli de strateji edilmelidir”.

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn, TİM Heyetini Türkçe karşıladı

Konuşmasına Türkçe öğrenmeye başladığını söyleyerek başlamış bulunan İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn "Sayın Türkiye heyeti, İsrail'e güzel geldiniz" eyitmek istiyorum. Umarım ilkin Türkçe sınavımı geçmişimdir. Bu sabahleyin bu testi geçersem bitmeme edeceğim” dedi.

Ticaret Heyetinin İsrail'de olmasından şişman sevinme duyduklarını dile getiren Lynn. “İsrail'e güzel geldiniz çabucak demincek değil, değme zaman. Buraya, İsrail'e mevrut TİM heyetinden kâffesi şahıslara şurası anlatmak istiyorum, sizi bayağı hissedar tecim heyeti şekilde görmüyoruz. Sizi, Türk iş dünyasının ve İsrail iş dünyasının baştan baş başa ve eskisinden baş döndürücü henüz çabuk hissedar biçimde çalışmaya start iradesinin baş döndürücü çelimli hissedar tezahürü ve kilometre taşı şekilde görüyoruz” sanarak konuştu.

Geçmiş senelerde Türkiye ile baş döndürücü dişi ve ak pak hissedar ilişkilerinin bulunduğunu vurgulayan Lynn ”İş donanmasına bugün başlamıyoruz. Bu heyetin buraya gelmesini enikonu önemsiyoruz. Daha ilkin dediğim iradeyi yinelemek istiyorum, değme dü iş camiamız da henüz faziletli hissedar ritmde idman düşüncesince yeni baştan hissedar araya geliyor” dedi.

Lynn, konuşmasını şöyleki sürdürdü: “2021 senesinde Türkiye ekonomisindeki büyümedeki toparlanmayı görmekten baş döndürücü etkilendik. IMF'ye layıkıyla yüzdelik 9'luk hissedar konuşu büyüme, ihracatınızdaki yüzdelik 33 artım ve bire hissedar vakitte işsizliğin düşmeye başladığı hakikatı baş döndürücü delici ve tamamımız düşüncesince baş döndürücü önemli. Ayrıca İsrail'in de enikonu güzel bulunduğunu anlatmak istiyorum. 2021 senesinde konuşu büyümemiz %8,1 ve hariç satım büyümemiz yüzdelik 20 ile 140 bilyon dolara ulaştı ve bu enikonu etkileyici”.

“Daha ilkin de dediğim üzere bugün başlamıyoruz, eskiden baş döndürücü dişi hissedar ilişkimiz vardı, Türk iş camiasını değme devir İsrail ticareti düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli hissedar kuma şekilde gördük ve bunu baş döndürücü güzel biliyorsunuz.”

Shoshan: “Sakin zamanın ilkin muştulu eylemi”

İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, İsrail ve Türkiye'nin derinlemesine senelerdir güzel komşuluk ve iş ilişkilerine ehil bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “İş, değme devir şahısların hissedar araya gelmesine etken evet ve bu iş ilişkileri şekilde adlandırılmaya başlandı. İş kullanıcılarını hissedar şeyler bina kılmak düşüncesince tuğla üstünde tuğla koyuyorlar. Bizlerin de bu ilişkileri politik faaliyetleri destekleyen ve kâffesi gerileyiş çıkışlara karşın sürmesini sağlayıcı yapıştırıcısı olacaktır. Bu tecim heyeti akıbet dü senedir yaşadığımız rahat zamanın ilkin muştulu eylemi oldu. Bu heyeti ısıdam hissedar biçimde karşılıyor ve çapraz ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bu faaliyetleri değme dü yandan da doğacak heyetlerle sürdüreceğimize gır veriyoruz”.

İş donanması uyuşma zaptı (MoU) imzalandı

Açılış konuşmalarından sonradan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu ortada teşrikimesai uyuşma zaptı imzalandı.

İş donanması uyuşma zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı.

İmza töreninden sonradan heyette bulunan 77 Türk ajan ile 400'ü hayli İsrailli şirket temsilcileri ortada düet ve değirmi masa görüşmeleri gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ