USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Togo'da kızamık olayları görülmeye başladı

Togo'da kızamık olayları görülmeye başladı
01-02-2022 00:02
Dakar

Togo'nun nice dalında kızamık olaylarına rastlandığı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, hanuman kocaoğlan bakımından ülkenin lodos ve kuzeyinde baş döndürücü sayıda kızamık olayı görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, vakaların çocuklarda görüldüğü, hükümetin döllenme çalışmalarına mücahede verdiği kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kabilinden Kasım 2021'de piyasaya sürülen raporda, Kovid-19 salgınının kızamıkla mücadelede elde edilmiş ilerlemeleri geriye çevirebileceği uyarısında bulunulmuştu.

Raporda, 2020'de 22 milyon bebeğin müşterek numara düze kızamık aşısını yaptıramadığı ve bunun akıbet 20 senenin en erdemli rakamı bulunduğu vurgulanmıştı.

CDC'nin genel ağ sitesinde 22 Ocak'ta güncellenen verilere göre, Nijerya, Hindistan, Somali, Pakistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Yemen, Fildişi Sahili, Afganistan, Etiyopya ve Mali'de kızamık salgını görülüyor.

Genelde çocuklarda şimdi kesif kazanmak az daha gelişigüzel yaşta görülebilen bulaşan müşterek hastalık bulunan kızamık, teneffüs kanalıyla bulaşıyor ve ateş, öksürük, döküntü, koku alma organı akıntısı, halsizlik ve kızarıklık kadar belirtilere bozukluk oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ